Tenisový génius Roger Federer a jeho příběh

Tenisový génius Roger Federer a jeho příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148157/bmid_tenisovy-genius-roger-federer-a-jeh-SM6-148157.jpg 4 39 8

Roger Federer po svém prvním wimbledonském vítězství v roce 2003 ovládl tenisový svět jako nikdo jiný před ním. Jeho hra se vyznačuje obávanou herní silou a jedinečnou kreativní technikou. Už v průběhu kariéry jej pokládají za nejlepšího hráče všech dob. Získal sedmnáct grandslamových titulů a je čtyřnásobným nejúspěšnějším světovým sportovcem roku (2005, 2006, 2007, 2008). V roce 2008 slavil v Pekingu olympijské zlato ve čtyřhře a vrchol kariéry prožil v roce 2009 – vítězstvím na Roland Garros zkompletoval sbírku grandslamových turnajů! V příštích letech sice uvolnil pozici světové jedničky Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi, ale 9. července 2012 se švýcarský tenista na post nejlepšího tenisty světa podle žebříčku ATP vrátil vskutku impozantním způsobem - posedmé vyhrál Wimbledon. O několik týdnů později navíc na olympijském turnaji na londýnské trávě přidal stříbrnou medaili ve dvouhře. Kniha nabízí množství překvapení a nových postřehů o hvězdě bez manýrů a o lidech po jeho boku. Sleduje Federerovo dětství, pokračuje objevem tenisového talentu mimořádných schopností a vrcholí nejdůležitějšími úspěchy, nevyhnutelnými prohrami a nakonec i jeho nadvládou coby sériového vítěze. Federer navzdory svým mimořádným úspěchům neztratil skromnost a smysl pro to podstatné. Mezinárodní megahvězda a vyslanec UNICEF se hodně angažovaně a zodpovědně zasazuje ve prospěch sociálně slabých. Nadace Rogera Federera, kterou založil, podporuje děti v nouzi a mládežnický sport. Kniha je aktualizací a rozšířeným novým vydáním původního Federerova životopisu Tenisový génius. Je to výjimečná biografie o výjimečném člověku a nejlepším tenistovi světa s mnoha fotografiemi. 3. doplněné vydání.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Timy Partners
Originální název:

Das tennisgenie die Roger Federer story , 2007


více info...

Přidat komentář

LadyCotton
17.10.2019 4 z 5

Kniha je velice pečlivě badatelsky připravená. O tom není pochyb. Nicméně těch faktů je tam tolik, že vás to místy až nebaví číst. Občas mi to přišlo jako že čtu encyklopedii nebo učebnici - a ne poutavý životopis jednoho z nejlepších sportovců dnešní doby.
Jsem zvědavá na novinkovou knížku o Federerovi od Iaina Spragga.

zuziosi
29.07.2018 2 z 5

Roger je můj člověk, ale kniha je hodně špatná, tohle fanoušek číst nechce.


holcomb
11.03.2018

Jedná se opravdový zivotopis, nebo jen sepsaný někým z dálky a jen obecně? Pokud máte rádi tenis a zákulisí tenisu, tak doporučuji knihu Patricka Mouratoglou The Coach.

mirkoczentovic
07.12.2017 4 z 5

Najlepší tenista všetkých čias? Zrejme áno (a to fandím Nadalovi)...

Najlepšia tenisová kniha všetkých čias? Takmer určite nie (autobiografiu Rafu, no najmä Agassiho kladiem o stupienok vyššie), ale i napriek tomu ide o nesporne kvalitné a podarené dielo. Hoci je písaná vecne a na rozdiel od spomínaných autobiografií s istým pochopiteľným odstupom, prerod z večne nahnevaného mladíka ničiaceho rakety na elegána s učebnicovou technikou popisuje komplexne a zaujímavo.

laepus
29.11.2016 4 z 5

Nejlepší sportovec všech dob napříč všemi sporty - teda aspoň pro mě :) Není to pochopitelně (ještě) autorizovaný životopis, ale informace jsou hodně detailné a je vidět, že autor se kolem tenisu pohybuje opravdu dlouho a rozumí mu. Pro nás RF fanoušky tak tohle zůstává zatím jedinou kvalitní variantou, jak se RF přiblížit.

Hopicek495
25.10.2016 5 z 5

Skvělé, skvělé, skvělé! Roger Federer je můj největší tenisový oblíbenec. Je to můj idol a proto jsem se nemohl dočkat, až vyjde nějaká kniha o něm. René Stauffer mě nezklamal a já knihu přečetl jedním dechem.

rtesarova88
13.11.2013 2 z 5

oddechová kniha, ale celkem mě zklamala. cěkala jsem trošku něco víc.

Aja12
02.09.2013 5 z 5

Rogera Federera obdivuji už dlouho a moc mu fandím. Proto jsem byla moc ráda, když jsem si o něm konečně mohla přečíst knihu. Doporučuji všem jeho fanouškům.

Štítky knihy

životopisy, biografie tenis Grand Slam (tenis) tenisté, tenistky

Kniha Tenisový génius Roger Federer a jeho příběh je v

Přečtených52x
Doporučených4x
Knihotéce17x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x