Tasemnice hledá byt

Tasemnice hledá byt https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500730/bmid_tasemnice-hleda-byt-sxZ-500730.jpeg 4 5 3

Amur, blešivec, cvrčilka… Každé zvíře si zaslouží svoji báseň! A nezáleží na tom, jestli je to jepice, tasemnice či pijavice. My chceme zkrátka básně i o divných tvorech. A pěkně od A do Z. Co písmeno, to jedno zvíře, které žije nebo žilo na našem území. To jako i na Q, W, X a Y? No jasně! A některá z nich dokonce ani nikde jinde než u nás nežijí. Jsou to zkrátka endemiti. Ende-co? Endemiti čili organismy žijící jen a pouze v určité oblasti. Austrálie má klokana a my máme jepici krkonošskou. V téhle knížce se zkrátka dozvíte spoustu věcí. Mistr České republiky ve slam poetry Ondřej Hrabal sestavil spolu s ilustrátorkou Alžbětou Zatloukalovou Göbelovou pestrobarevnou sbírku rozpustilých, drzých, vtipných i trefných básniček, nad kterou by možná před pár lety učitelé omdlévali. Tohle se do čítanek nejspíš nedostane. Naštěstí! Nad touto poezií si nikdo záda hrbit nebude. Tyhle básničky se totiž líp hulákají na lesy.... celý text

Přidat komentář

Šebestová3
předevčírem 5 z 5

Básničky skvělé, pro hlasitý přednes jako stvořené, Ale věřím, že kdo neslyšel v interpretaci (třeba samotného autora) mohl by jimi snadno pohrdnout. Ilustrace dodávají vtipným tématům ještě větší šťávu. A oceňuju i doplňující faktografické informace.

muchomurka
17.01.2024 3 z 5

Oceňuji, že autor si vybral na zveršování takové zajímavé tvory. A některé básničky byly vtipné, ale celkově mě to nějak extra nenadchlo. A Bambulku to ani nebavilo, musela jsem některé věci dost vysvětlovat. Asi je knížka určená starším dětem, nebo jinak zaměřeným.


vla.sta
13.03.2023 4 z 5

Hodně mě baví ilustrace a totálně super mi přijdou ta videa, kde obrázky rozpohybovali a namluvili básničky, ale přijde mi, že v té psané podobě to občas nefunguje. Přímo od Ondřeje Hrabala na pódiu při nějaké slam poetry exhibici by to mělo větší grády. :) Oceňuju tu odvahu experimentovat, vtipné nápady a střídání stylů. Celkově je knížka moc pěkně zpracovaná.

Štítky knihy

pro děti od 7 let

Autorovy další knížky

Ondřej Hrabal
česká, 1995
2019  68%Nezkoušej se usmát
2022  76%Tasemnice hledá byt
2020  90%Racci
2023  100%Přenašeči závěsů

Kniha Tasemnice hledá byt je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce1x
Chystám se číst16x
Chci si koupit2x
dalších seznamech6x