Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa

Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/235435/bmid_prihody-tappiho-ze-septajiciho-lesa-235435.jpg 4 48 7

Tappiho příhody série

1. díl >

Srdce má Tappi stejně tak velké jako panděro. V kouzelném Šeptajícím lese bydlí viking Tappi. Není to ovšem žádný rabiát, jak byste si mohli myslet. To nejhorší, čeho se od něj můžete dočkat, je hrozivé kručení jeho obrovského břicha, když má hlad. Sympatický obr je totiž dobrák od kosti.

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Host
Originální název:

Przygody Tappiego z Szepczacego Lasu , 2015


více info...

Přidat komentář

Amifa
10.11.2021 5 z 5

Pěkné vyprávění o děsivém, ale dobrosrdečném vikingovi.

Litocha
17.06.2020 4 z 5

Tappiho příběhy nás bavily moc. Jsou dobrodružné, ale přitom milé (ilustrace dělají minimálně půlku dobrého dojmu) a ukazují, že se vyplatí táhnout za jeden provaz a že i když máme nějaké slabiny, neznamená to, že nemáme na světě své místo. (Mně osobně je obzvlášť sympatický Chichotek.)


Alex.Barunka
13.10.2019 5 z 5

Tappi je zkrátka viking, který boří mýty o vikinzích! Je to neskutečný dobrák, který by se pro druhé rozkrájel, za nejlepšího kamaráda má malého bojácného sobíka, a i když se násilí vyhýbá, rozhodně dokáže vzít za své.

Tohle je naprosto úžasná kniha pro děti se severskou tematikou. Je nenásilná, přímá, poučuje a učí. Ke všemu je ještě vtipná a ukazuje dětem, jak důležité je pomoci ostatním. Tohle je prostě paráda :)

š.m.i.k
19.03.2019 4 z 5

Takové milé čtení o hodném vikingovi a jeho přátelích. Měřítkem jsou pro mě děti a těm se to líbilo, takže asi budeme muset přečíst i pokračování. Samotnou mě to úplně nenadchlo, ale knížku považuji rozhodně jako jednu z těch lepších :)

blimba
11.06.2018 3 z 5

Už jsem četla lepší dětské knihy. Trochu nuda bez nápadu.

Aleen
11.02.2017 5 z 5

Krásná, milá, vtipná a nadějeplná kniha pro děti. Ilustrace super. Jména počeštělá všude, kde se dalo. Hlavní hrdinové - Tappi a jeho sobík - jsou okamžitě Vašimi hrdiny. Z profesionálního zájmu a na doporučení jsem přečetla a nelituji ani jediné minuty, kterou jsem jí věnovala.

Nifredil
16.06.2015 4 z 5

Já bych Tappiho hodnotila jen třemi hvězdami, ale můj syn byl nadšen. Četli jsme nahlas před spaním. Jindy zvládáme čtení takové jazykové virtuozity jakou mají Lichožrouti, tentokrát měale můj posluchač překvapil a pro mě jednodušší knihu si užíval, dokonce se rovnou smál nahlas. Mě přišla kniha prostá a přímočará, nezáludná, ale možná proto, že je v ději přátelství, pro které stojí za to bojovat, dobrý úmysl a spousta sympatických hrdinů, líbila se u nás nakonec vlastně hodně. Asi i ten přece jen jednodušší jazyk, kterým je napsaná, nepříliš rozvité souvětí a celkově velká upřímnost, sedí dětem lépe. Je pravda, že velrybu jsem hrála a schválně si užívala záměrně trochu hlubší hlas, ale stejně si myslím, že by se ten můj malý viking smál nahlas tak jako tak. A čarodějnice Skřípatá ani nemusela mluvit, stačil ten úžasně vtipný obrázek sám o sobě. Takže nakonec za mě 3 hvězdy, za mladého pána nejspíš rovnou 5 a v průměru to dává 4 hvězdy. A když přimhouřím oči, tak za ty ilustrace a krásně vymyšlené kamarády bych i já ty 4 dala.

Štítky knihy

pro děti od 5 let

Autorovy další knížky

Marcin Mortka
polská, 1976
2015  92%Tappi a první sníh
2015  88%Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa
2016  89%Tappi a narozeninový dort
2016  85%Tappi a podivuhodné místo
2015  85%Tappiho putování po Šumících mořích

Kniha Příhody Tappiho ze Šeptajícího lesa je v

Právě čtených2x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce11x
Chystám se číst17x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x