Tajomstvo závoja

Tajomstvo závoja https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481999/bmid_tajomstvo-zavoja-Abs-481999.png 4 16 7

Túžba odhaľovať tajomstvá drieme v každom z nás... jednoducho sme od prírody zvedaví. Slovenské nevesty sú zahalené priesvitným závojom a to, čo sa skrýva pod ním, nie je pre ženícha žiadnym tajomstvom, svoju vyvolenú videl predtým už mnohokrát. V Saudskej Arábii čierny nepriehľadný závoj zdvihne ženích z tváre svojej manželky až vo svadobnú noc a až vtedy prvýkrát uvidí, s kým sa vlastne oženil. „Naozaj je niečo takéto možné?“ pýtate sa. „V dvadsiatom prvom storočí?“ Nuž, v Saudi sa život riadi kalendárom Hidžra a podľa neho sa píše rok 1442, čo bol u nás „temný stredovek“. A nie je to jediný rozdiel medzi životom u nás a v Saudi, rozdielov je veľmi veľa a niekedy je naozaj ťažké pochopiť túto krajinu, plnú kontrastov a tajomstiev... Preto vám v tejto knihe ponúkam, aby ste spolu so mnou odhalili nielen závoj, ktorý ukrýva saudské ženy, ale aj iné tajomstvá tejto krajiny. Ja osobne sa o to snažím už vyše desať rokov, a viem, že mám pred sebou dlhú cestu... Soňa Bulbeck... celý text

Přidat komentář

Hradčiatko
27.04.2024 5 z 5

Dostala som spolu s Denníkom saudskej manželky darom od manžela a rozhodne to bola správna voľba, keďže mňa arabská kultúra po niekoľkých pobytoch v Ománe a nahliadnutí do života Ománcov veľmi chytila za srdce - natoľko, že som sa začala učiť arabsky, aby som mohla čas strávený so ženami oživiť konverzáciou (anglicky veľa žien mimo mesto a starších 25 rokov nehovorí) a s radosťou nosím ich oblečenie, keď sa pohybujeme v arabských krajinách (v Ománe to inak pre cudzinky nie je vôbec potrebné, nikto sa nepozastavuje nad kraťasmi a minišatami), pretože ho pokladám za vyslovene praktické do danej klímy, čiže som Tajomstvo závoja čítala spod vlastného závoja a bolo skvelé :)

VendulaB
23.11.2022 5 z 5

Zajímavá a čtivá kniha popisující život v Saudské Arábii na základě osobní zkušenosti. Krásně ukazuje každodenní život na tomto exotickém místě. Příjemné čtení.


Andi
19.11.2022 5 z 5

Pěkný stručný průvodce Saudi pro začátečníky.

Ála41
06.06.2022 5 z 5

Velmi zajímavé čtení o ještě více zajímavé zemi a úplně, fakt úplně,, jiných,, lidech a jejich pohledu na svět. Fascinuje mě to, děsí, láká, baví.... Děkuji za takovou knihu. Souhlasím s komentáři níže, za prvé obal by si kniha rozhodně zasloužila jiný, lepší a za druhé krásné fotky, které bych chtěla vidět barevné, škoda.

jjanca
20.04.2022 4 z 5

Zaujímavé čítanie o živote v Saudskej Arábii. Veľa vecí som vedela, ale ešte viac nevedela a prekvapili ma. Trošku ma mrzí obálka, lebo keď som knihu dostala, tak som očakávala červenú knižnicu a nie literatúru faktu.

Mufka
23.12.2021 4 z 5

Zajímavý vhled do života a společnosti Saúdské Arábie. Kniha má pěkné fotografie, škoda jen, že jsou v černobílém provedení. Zaujaly mě i odkazy, které autorka dává jako zajímavosti ke shlédnutí např. na youtube.

MonikaJanka
11.10.2021 3 z 5

Postrehy a dojmy Slovenky zo Saudskej Arábie.