Tajný život nacistů

Tajný život nacistů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398585/bmid_tajny-zivot-nacistu-strezena-tajems-vaA-398585.jpg 4 17 17

Adolf Hitler a další nacističtí pohlaváři se spikli, aby spáchali jedny z nejohavnějších zločinů v historii, a zatímco požadovali, aby němečtí občané přinášeli oběti válečnému úsilí Říše, oni sami si žili život plný privilegií a moci. Z dobytých území rabovali ty nejcennější umělecké skvosty do svých soukromých sbírek, loupili židovský majetek, utráceli horentní částky za luxusní rezidence i zástupy milenek, užívali drogy… To vše pod vnější fasádou oddanosti Vůdci a Německu. Tato kniha přináší jedinečný vhled do soukromých životů lidí, jako byli Hitler, Göring, Himmler, Bormann, Goebbels, a dalších prominentních nacistů, ale nejen to. Zasazuje jejich životy do historických souvislostí i celého rámce tehdejšího nacistického režimu – zločinného, bizarního a skrz naskrz zkorumpovaného.... celý text

Přidat komentář

Aileena
19.09.2022 4 z 5

Jak již bylo uvedeno, knížka je na svůj žánr velmi čtivá. Docela dost se toho dozvíme, i když místy nutí text k zamyšlení, zda ještě čteme literaturu faktu, nebo bulvár z období druhé světové.
Stále mě nepřestává udivovat, jak mohlo celé tohle prohnilé, přetvářkou a falší nasáklé soukolí fungovat tak dlouho a dotáhnout to k tak tragickým koncům. Kolik jedno narušené a zakomplexované individuum dokáže nabalit sympatizantů a rozšířit logice zcela odporující svinstvo do tak obludných rozměrů.
Ve finále se vlastně nemůžeme divit, že co zástupce tehdejšího režimu- to nepovedený přírodní úkaz. Když je shnilý kmen, těžko očekávat zdravé listy nebo plody...

eva5397
04.09.2021 5 z 5

Opravdu velmi čtivá a zajímavá kniha. Přesto že knih o druhé světové válce mám mnoho načtených, tak zde jsem se dozvěděla mnoho nového a zajímavého.


hnilda3
31.07.2020 5 z 5

Skvělé! První kapitola byla pro mě hrozně zajímavá, druhá mě bavila trochu méně, ale konec byl zase lepší. Pro mě opravdu hodně zajímavých informací.

DominaCZ
09.07.2019 5 z 5

Asi nejlíp psaná kniha na toto téma. Srozumitelná, s hodně reáliemi a rozsáhlými "životopisy" jistých aktérů.
Velmi hezký byl popis, kterak Goebbels navštívil Göringa, aby se s ním domluvil na spiknutí, a ten mu přišel otevřít v župánku, nalakovanými nehty, broží připnutou na županě a s "drahokamy v ruce".

ArwenAragorn
02.07.2019 4 z 5

Dozvěděla jsem se nějaké nové informace o Hitlerovi, Goebbelsovi, Göringovi, Himmlerovi, Heydrichovi, Hessovi, Bormannovi, Rosenbergovi, von Ribentroppovi, Speerovi, Hansi Frankovi a dalších. Něco z toho jsou pouze dohady.
Stačilo mi to k tomu, abych se znovu přesvědčila o tom, jací byli tito nacističtí pohlaváři ubožáci a mohu jimi jen opovrhovat.

Pokud se třeba chcete dozvědět, jaký prospěch měl Hitler na škole, jak Goebbels zdatně překrucoval pravdu, že Göring používal make-up a barvil si nehty na červeno, jak jednal pomýlený Rudolf Hess, o milostném trojúhelníku Bormanna, co prováděl "rasový teoretik" Alfred Rosenberg, jak reprezentoval Německo Joachim von Ribbentrop v zahraničí, o nejbližší přítelkyni manželky Himmlera, o strachu Heydricha z židovského původu a spoustu dalšího o těchto nacistických veličinách, přečtěte si tuto knihu.