Tajný spolek hladových žen

Tajný spolek hladových žen https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428060/bmid_tajny-spolek-hladovych-zen-Qe3-428060.jpg 2 48 14

Robertě táhne na třicet let, pracuje pro módní web a na obzoru žádný vážný vztah. Její snahy dostát ideálům současné ženy pokaždé něco zhatí. Pak ale potká Stevie a společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečný kruh, v němž je každá z členek sama sebou a nebojí se ukázat svou pravou tvář. Scházejí se po setmění a nezřízeně se cpou. Vnikají do soukromých objektů a řádí v nich Co když ale do jejich kruhu pronikne muž?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Supper Clu , 2019


více info...

Přidat komentář

vendula5352
28.02.2024 odpad!

Nejvíc zbytečných přečtených 73 stran a dál to prostě nešlo...

marcha
10.10.2020 3 z 5

Přemýšlím, proč tady tolik čtenářů má s Tajným spolkem takový problém. Možná proto, že tato kniha mate anotací, referencemi i obálkou. Není totiž ani tak "vtipná, divoká a zábavná", jako smutná, depresivní a lehce nechutná. Ale není špatná! (až na tu redakční práci, bohužel...)


lucakuca
05.10.2020 3 z 5

Ztratila jsem se v čase - kdy je teď a kdy je potom? Co už vlastně bylo? V chlapech - Adnan, Arnold a taky tam je André. Ale co mě pobavilo, tak historie jídla Špagety Puttanesca.

orson
05.09.2020 1 z 5

Asi nepatřím do cílovky, do čtení jsem se musel nutit a tak nějak vůbec jsem nepobral motivace postav. Nakonec jsem to sice dočetl až do konce, ale nestálo to za to.

Ivuska.09
10.08.2020 odpad!

Jedna z mála knih, kterou jsem prostě nedokázala dočíst. Dostala mě do čtecí krize, po velkém přemlouvání jsem přečetla polovinu! Bohužel nemám chuť číst o ženách, které provádějí své seance kvůli obžerství. Nejprve prohrabávají popelnice, aby vůbec měly co servírovat, a následně zvrací v koutě. Jako vážně? Ne, nepochopila jsem, co tímto chtěla autorka sdělit světu. Feminismus a hledání sama sebe? Ovšem prezentace těchto myšlenek je pro mě vskutku velmi nevhodně zvolená. Možná se ta spásná myšlenka nachází až na samotném závěru? Pak je škoda, že já se k ní prostě přes ten předchozí obsah prokousat nedokážu.

Sasha001
23.07.2020 2 z 5

Knihu jsem si vybrala podle názvu a nebyla to nejšťastnější volba. Čekala jsem něco jiného a vlastně do teď nevím, co tím chtěla autorka říct. Pro mě to byla taková nemastná neslaná kniha víceméně o ničem.

alnahu
12.07.2020 1 z 5

Tato kniha mě překvapila ,ale v opačném smyslu-čekala jsem úplně něco jiného.Ale když se začala Roberta a její přítelkyně Steve nezřízeně cpát odpadky co najdou u popelnic a vše je proloženo nudnou přípravou jídel-tak jsem si řekla a dost-dál jsem nečetla.Za mě to nemělo hlavu ani patu.Bod dávám spíš za pěknou obálku.

hana8062
07.04.2020 4 z 5

Tajný spolek hladových žen jsem si vybrala zejména kvůli názvu. Šla jsem vědomě do rizika, protože recence byly značně protichůdné a já už chápu proč :-). Abyste si příběh Roberty, její kamarádky Stevie a dalších hladových žen užili, musíte mít skutečně rádi jídlo a dlouhosáhlé nikamnevedoucí hovory o něm. Členky Spolku totiž čas od času vydrancují a vyplení kuchyně nejen své, ale nakonec i úplně cizí, ne tak docela v souladu se zákonem. Dělají to ve snaze prosadit si svůj prostor ve světě prostřednictvím žravých orgií. Každá z hrdinek má svá vlastní traumata, která pomocí jídla, přítelkyň a Spolku řeší. Nemají rády, když je mužští zákazníci oslovují Princezno, když se stále musí upozaďovat, aby ostatní byli šťastni a když se na ně okolí kouká skrz prsty kvůli tloušťce. A vážně, vážně moc se zde na spoustě stránkách vaří. Já jsem si tohle čtení užila a dokonce jsem se díky hladovým ženám zase po letech vrátila k pečení kváskového chleba. Dost možná bych mohla být členkou :-)

ciniminisek
02.04.2020 odpad!

Dějová linie neměla hlavu ani patu a celkový styl psaní byl těžkopádný a zpřeházený. Kapitoly děje se střídaly s návodem na výrobu jídel. Nešlo ani tak o klasické recepty, ale o sáhodlouhé a nudné vyprávění o tom, co mě, jako čtenáře románu, absolutně nezajímá a čtení to přímo narušuje. Děj mi nedal absolutně nic, totální absence humoru, napětí, romance a poučení.

JointlieKat94
31.03.2020 4 z 5

Vlastně to nebylo vůbec špatné. Po komentářích zde, jsem si říkala "panebože, co jsem si to koupila", avšak jsem ráda, že mám svou hlavu, kterou zatím ještě dokážu používat. :D

Kniha mě zaujala zaprvé názvem, protože, nebudu lhát a přiznám, že prostě ráda jim, a anotace říkala, že je kniha vtipná, o ženách, o jídle a nějakym chlapovi. Za druhé se mi líbila myšlenka tajného spolku jedlíků a aktiv, které dělají, a taky obálka není špatná. Co ale bylo špatné, byl překlad a chyby.. "jsem vyšla jsem ze sprchy.." a tak podobně. Za to šla hvězda dolů, přiznávám.

Četla jsem komentáře typu "Roberta je mi nesympatická, nelíbila se mi.." Roberta byla zvláštní, každý z nás je něčím zvláštní, a u ní jsem to rozhodně nebrala jako minus. Byla nesvá. Z každé situace. Bála se. A já to chápu. Vlastně mi v mnoha ohledech připomínala mě samotnou, jo, i já jsem hold divná. Taky se bojim tmy. Taky se bojim usínat samotná, protože prostě poslouchám zvláštní zvuky. Roberta uměla aspoň vařit. :D má bod navíc. :)

Kniha mě i bavila, jak anotace slibovala. Třeba zrovna schůzka s Arnoldem. Jak si s ním chtěla vyměnit jídlo, protože prostě svoji polívku nechtěla a nevěděla ani, proč si ji objednala. To bylo vtipné. :D

Takže kniha vlastně popisuje ženy v tajném spolku, občas dělají schůze typu "nažerem se a uděláme tu bordel, dáme si nějakou drogu a moc si to užijem", takže vaří, drogujou a bavěj se. A mě se to líbilo. Líbil se mi popis všech postav. Jejich strachy a jejich příběhy. Posouvání se v čase. Vztah mezi Robertou a Stevií. To, jak ty ženy po těch letech prošly nějakou změnou.

Bylo to hezké!

knihovnička007
11.03.2020 1 z 5

Tak tohle mne opravdu nezaujalo. Přečetla jsem cca 40 stran a říkala jsem si, co to vlastně čtu. Roberta mi opravdu k srdci nepřirostla...
O čem kniha vlastně je? Chlap v bistru na pěti stránkách přemýšlí, co si dát k jídlu...
Tohle opravdu není kniha, bez které bych nemohla žít. S klidným svědomím vrátím zpět do knihovny :( Jsem ráda, že jsem si ji nekoupila.
Na zadní straně obalu je uvedeno, že se jedná o vtipný, výstižný a aktuální román. A že je to odvážné, divoké a zábavné čtení. Tak nevím... asi jsem nečetla stejnou knihu. Přečetla jsem zhruba třetinu knihy a myslím, že mi to bohatě stačilo :(

JanaDor
17.02.2020 3 z 5

Svým způsobem čtení této knihy byla pro mě očista. Už dlouho jsem nečetla příběh pro mě s tak šílenou a nesympatickou hlavní postavou. Jmenuje se Roberta, je jí třicet let a je psychicky labilní. Takový uzlíček strachu se jen tak nevidí.
Číst jsem vydržela ze zvědavosti, jak to skončí. Musím uznat, že netypicky a zajimavě. Celkově je kniha psána dobrým jazykem, když opominu hlavní hrdinku. Věřím, že si kniha své čtenáře najde, jenom není pro mě. Je to o psychice hlavní postavy.

tereza1198
16.02.2020 1 z 5

Při čtení této knihy jsem se musela pořádně kousnout, abych ji dočetla. Zuby mi úplně skřípaly. Já vůbec nepochopila o čem to bylo. Hlavní hrdinka byla dost labilní a její vnitřní pochody běsné. Případ pro psychiatra. Pořád si jen na něco hrála. Nevím co jsem čekala, ale tuhle slátaninu určitě ne.

Lenny.Wolf
27.01.2020 4 z 5

Kniha, která se podle anotace zdá být něčím jiným, ale je to kniha o přátelství, feminismu, úzkostech, jídle a hledání sebe sama.

Štítky knihy

jídlo kluby

Autorovy další knížky

2020  44%Tajný spolek hladových žen
2014  87%Umění Zentangle®

Kniha Tajný spolek hladových žen je v

Právě čtených1x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst98x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x