Tajné zasvěcení

Tajné zasvěcení https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265594/tajne-zasveceni-265594.jpg 5 10 2

Výklad významného českého mystika o kořenech neúspěchů v duchovním úsilí a o metodice správně prováděné introverze, vedoucí ke kladnému duchovnímu vývoji

Přidat komentář

mahavan
03.09.2019 5 z 5

Je to poslední kniha napsaná KM, a tak je v ní nejotevřenější. Přesto doporučuji číst až po přečtení jiných jeho knih, protože v ní mluví o věcech, které zmínil roztroušeně ve svých jiných spisech. Zde už jen stručně zmiňuje. Velmi cenná pro otevřenost a nezbytná pro pochopení jeho nauky a toho co vlastně dělat, protože toho napsal hodně a těžko se v tom orientuje.
Co platí pro knihy (nauku) KM?
Jsou to nebezpečné knihy. :-) Úplně Vás změní a není cesty zpět. Ale to je právě cílem jógy, přeměna člověka. Takže co se týče předání nauky do knih, v tom KM uspěl. Ono i čtení vám navodí určité stavy (potvrzují i jiní co četli KM). Píši, že není cesty zpět a přesto lidé odpadávají. No, ještě jsem se nesetkal s člověkem, který by dělal co KM ve svých spisech předepisuje. Berme to jako výzvu! ;-) Knihy je dobré číst opakovaně, mají jakoby více vrstev, které se postupně odkrývají. Sám se při opakovaném čtení divím, jak to, že jsem to tehdy nechápal, neviděl, vždyť je to tam tak krásně napsané! Také zpravidla ten kdo není připraven, knihu nepřečte nebo nepochopí. Mně samotnému trvalo cca 15let, než jsem přišel jeho knihám na chuť a to jsem se již tehdy zajímal o jógu a mystiku. Tenkrát jsem jeho knihy nechápal, jakobych měl přes oči neviditelný závoj, který nedovoloval nic z toho pochopit..

Varvara
10.06.2013 5 z 5

Drobný, přesto nabouchaný Minaříkův spis. Jako první knihu od Minaříka ale moc nedoporučuju.