Tajné dějiny značek

Tajné dějiny značek https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413569/bmid_tajne-dejiny-znacek-U66-413569.jpg 4 17 6

Temné a zvrácené začátky značek, které všichni známe a milujeme Značky jsou součástí našeho života a možná si ani nedovedeme představit svět, kde by neexistovaly. Výrobky zavedených firem jsou považované za spolehlivé a solidní, každý ale nějak začínal a málokdo dnes ví, že začátky těchto značek bývají někdy spojeny s temnými, nešťastnými nebo dokonce velmi krutými událostmi. Tajné dějiny značek odhalují skutečné příběhy slavných značek, jako jsou Coca-Cola, Hugo Boss, Adidas, Ford, Bayer, Chanel a BMW. Prozkoumejte tajemství obsahu kokainu v Coca-Cole, odhalte spojení Hitler-Henry Ford a zjistěte, proč je Bayer slavný díky aspirinu, ale o začátcích s heroinem se nemluví. Tyto okolnosti se určitě nedozvíte z pečlivě vytvořených mediálních prezentací či prostřednictvím oficiálních stránek moderních korporací. V této knize chceme vyprávět skutečné a pravdivé příběhy známých značek a jejich často neeticky jednajících protagonistů.... celý text

Literatura faktu Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

A Secret History of Brands: The Dark and Twisted Beginnings of the Brand Names We Know and Love , 2017


více info...

Přidat komentář

sarekaslukova
19.08.2022 3 z 5

Některé kapitoly byly pro mě zcela nezajímavé a hodně věcí jsem z nich už znala, pak tu ale byly kapitoly, které mě zaujaly například o kukuřičných lupínkách nebo Coco Chanel, o jejíž minulosti jsem nic nevěděla a jako v případě lupínků. A tyto kapitoly se četly skoro sami.

ajaworld
26.09.2021 4 z 5

Velmi zajímavé a překvapující informace. Na zmíněné značky se teď budu dívat jinak. Část z nich má opravdu temnou minulost, často spojenou s nacismem.
Kapitola Winchester je dle mého názoru TOP, ale za přečtení stojí všechny.


PaniWiga
20.02.2021 5 z 5

Proč ne. Styl psaní byl lehčí - chvílemi mírně bulvární - ale informace byly zajímavé, nebylo jich ani málo ani moc. Aby si čtenář něco zopakoval, něco nového se dozvěděl a pobavil se u toho.

Disease
10.08.2020 3 z 5

Fajn shrnutí historie některých světových značek, kde se nic až tak "temného a zvráceného" nedozvíte (pokud pro vás tedy není šokující, že německá firma, která existovala během WW2 spolupracovala s nacisty), ale čte se vcelku dobře. Kapitola o Kellog's je vlastně spíš úsměvná a poslední dvě kapitoly nemají s vlastní historií značek už pranic společného, spíš je to takové lehce bulvární.

Kniha vychází v tu "správnou" dobu, ale myslím, že před cca 20 lety by zapadla.

PS. Už vím, proč současná Coca Cola za nic nestojí :-)

Poetika_slov
09.01.2020 5 z 5

Obchodní značka dnes pro některé z nás znamená mnoho, dokonce i stojí nemálo. Avšak kdo z Vás ví, jak populární značky vznikají ? S touto knihou se dozvíte, že Adidas a Puma jednou jsou či Henry Ford byl zatvrzelým antisemitou. Coca-cola na druhou stranu stále původní znak má, nikdo ji nezměnil do dneška. Hugo Boss zase získal slávu díky nacistickým gulagům, kde všichni vyšívali do úmoru. Winchester je jméno dané, na slavné pušce vyřezané, vše však přišlo náhodou díky košile. Každá značka má své temné tajemství, od kterého se mnohdy distancují, dát všemu nový směr, aby na minulost nikdo nevzpoměl.

iceVS
23.11.2019 3 z 5

Na tohle téma je spousta článků, takže pro mě víceméně jen shrnutí. Nebyla jsem úplně nadšená z mnohastránkového pojednání vztahu Henryho Forda k židovství, o to víc mě ovšem bavily stránky o Coco Chanel. Ale holt nic nového pod sluncem. Nic moc tajného jsem tam neobjevila. Ale nechci být nespravedlivá, netuším, jestli ty články náhodou nečerpaly z téhle knihy.

Autorovy knížky

Matt MacNabb
americká
2019  76%Tajné dějiny značek

Kniha Tajné dějiny značek je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst32x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x