Tajemství vražedné orchideje

Tajemství vražedné orchideje
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84922/tajemstvi-vrazedne-orchideje-84922.jpg 2 5 5

Hrdinou napínavého detektivního příběhu je Petr Maršík, jehož manželka Marta nedávno za záhadných okolností zemřela. Podle oficiální verze šlo o selhání srdce, série neuvěřitelných náhod však přivede Petra na stopu pravděpodobného vraha. S nejlepší Martinou přítelkyní Věrou Senickou, s níž Marta vlastnila kosmetickou firmu, se proto vydává na tajuplný ostrov, kde se dozvídá o smrtelně jedovaté rostlině. Během pátrání po Martině vrahovi se Petr spolu s Věrou sblíží. Postupně se jim podaří vraha vypátrat, bohužel jim ale chybějí důkazy. Ostrov tedy záhy opustí a po návratu domů společně s kamarády ze školy vymyslí plán vrahova dopadení. Netuší však, do jak nebezpečné akce se pouštějí...... celý text

Přidat komentář

bábuška
19.07.2021 1 z 5

Autorka se snažila....... byl tam smutek ze ztráty milované manželky, návštěvy jejího ducha, posléze porady u psychiatrů, stejné vidiny u přítelkyně zemřelé, tajné návštěvy již cizích mrvých, návštěva malého ostrůvku v Atlantiku, kde se vše vyřeší. Taková všehochuť i pro čtení v nemocnici nudná.

Katerina.Gabrie
07.01.2018

Zezačátku to vypadalo slibně, ale bohužel, je to psané opravdu horkou jehlou...a navíc plné pravopisných chyb, což mě už ke konci neuvěřitelně iritovalo.
Zároveň jsou v textu nelogičnosti či opomenutí, a celé je to takové pořád dokola, styl psaní je až únavně všední - občas jsem se divila, jestli je hlavní hrdina opravdu tak naivní, neschopný, nebo jednoduchý..
Závěr není vůbec překvapující. Škoda, že se z toho tématu nevytěžilo daleko, daleko víc.


Evik30
10.04.2015

Ideální kniha na čtení do vlaku. Duchařina spojena s detektivní zápletkou. Něco bylo až dětinsky naivní něco naopak bylo až "vlezlé" na kůži. Přečíst se to dalo, al na pokračování už bych neměla nervy.

Clara del Valle
19.01.2015 1 z 5

Velká škoda, že si autorka neujasnila, jaký žánr vlastně píše :-( Od prvních stránek, které mimochodem slibovaly celkem solidní příběh s "duchařskou" tématikou to přešlo do žánru detektivky. Až sem dobrý... i to záhrobí mi přišlo zajímavé, nicméně postupem času příběh začal ztrácet na tempu, přibývalo nelogických momentů a tlačení na pilu /žebračka, letuška, výloha s rostlinou... je toho víc/. Autorka začala ztrácet dech, styl začal být plytký, věty jednodušší a banálnější, polopatické vysvětlování skutečností.. Největsí průšvih nastal po příjezdu na ten "tajemný" ostrov , kde se celý děj proměnil v nejupocenější romantiku /milí domorodci hýčkající cizince lázní, mísami čerstvého ovoce a nádhernými hostinami atp./. No... zkrátím to... nedočetla jsem. Škoda toho času.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány napětí

Autorovy knížky

2011  44%Tajemství vražedné orchideje