Tajemství romantiky

Tajemství romantiky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501531/bmid_tajemstvi-romantiky-9wZ-501531.jpeg 4 27 9

Madison Pryceová si myslí, že má svůj život pevně v rukou: pracuje na portfoliu pro letní výtvarný program, baví se s kamarádkami a má sexy přítele. Pak ale přijde událost, která všechno obrátí vzhůru nohama. Jesse McMann se stále vzpamatovává z rozchodu, který mu rozbil srdce i kapelu, a hledá novou inspiraci pro svou tvorbu. Osud svede Jesse s Maddie dohromady – a ukáže jim, že tajemství přitažlivosti funguje úplně jinak, než si dosud mysleli.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Secrets of Attraction , 2015


více info...

Přidat komentář

Karola050716
06.06.2023 3 z 5

Na další knihu autorky jsem se těšila moc. Léto a hlavně Podzim byly skvělé, takže očekávání byla velká. No nenadchlo mě to, je to takové utrápené. Ona se tahá s někým, kdo ji vlastně moc nezajímá, on je zase na dně z rozchodu...asi už jsem stará , ale tohle mě moc nebavilo.

sidonka
14.05.2023 4 z 5

Milá víkendová pohodovka pro dobrou náladu, fajn hrdinové, prostředí kapely, kavárny, cvičení jógy, super ale nejsuprovější výlet k Vodopádu, prostě romantika


mina_harker
05.05.2023 3 z 5

Knížka sice není úplný zázrak, ale hlavní hrdinové jsou sympatičtí a romantická linka je pěkně napsaná. Pohodové čtení pro náctileté (a klidně i starší).

petulkapeta
03.05.2023 4 z 5

,,Protože ty sama jsi taky pěkně zapeklitá skládačka. Svůj k svému. Tajemství romantiky."

Pro mě úžasný příběh ze školního prostředí v kombinaci s hudbou. Někdy prostě najdete toho praveho i když ho zrovna nehledate. A taky tu člověk najde i příběh o matce a dcery a shledani otce s dcerou. A taky hodně jogy.

Ella161
27.12.2022 5 z 5

Autorka pro mě nebyla neznámá, protože už kdysi dávno jsem četla její další dvě knihy, které mě bavily a skvěle se četly. Ani jsem nevěděla, že jí vyšla nějaká nová kniha, ale když jsem to viděla, tak jsem neváhala. Moc dobře si totiž pamatuji, že mě její styl psaní bavil. No a neudělala jsem chybu. Kniha se četla sama, přísahám. Měla jsem jí přečtenou fakt na posezení až mi to bylo malinko líto. Jenže bylo to takové “odpočinkové” čtení, nic vážného se tam neřešilo.

Věřím tomu, že Madison spousta lidem nemusí sednout, protože je možná trochu víc sebevědomá a chová se maličko nafoukaně, ale já si jí oblíbila. Mně se líbilo, jaký měla pohled na lásku a že dokázala přiznat, že Zacha nemiluje. Proč by totiž tvrdila něco, co není pravda? Ona vážně byla svá a trochu mi připomínala sebe v nějakých případech. Jen mě na ní štvalo, že neřekla Zachovi hned pravdu. Každopádně tohle asi byla jediná věc, která mě na ní štvala. Jinak se mi moc líbilo, jaký měla vztah s mamkou. Byly to spíš takové kamarádky, které spolu mohly probrat cokoliv a nebylo jim to trapné (což mi zase připomínalo můj vztah s mámou). Také bylo moc fajn, že byla společenská a nebála se někoho oslovit. Také se nebála říci svůj názor a navíc byla velmi cílevědomá. Se svýma kamarádkama měla též úžasný vztah a ve všem je podporovala a za nic je neodsuzovala. Třeba s Wren se skvěle doplňovaly a měly stejný smysl pro humor. Jo, byly to puberťačky, ale člověk se s nimi alespoň zasmál.
No zkrátka mi tak nějak všechny postavy přirostly k srdci. Tanner byl takový ten vtipný a trhlý troubu, ale správný kluk. Grayson byl vtipný a hlavně upřímný, to se mi na něm dost líbilo. Duncana jsem si též oblíbila, i kdybych asi neměla. A Jesse? Ten byl prostě naprosto úžasný. Snad sen každé puberťačky, hlavně když hraje v kapele. Navíc to nebyl žádný bad boy, který střídal holky na potkání, ale hodný a slušný kluk. Toho si nešlo neoblíbit.

Takže od příběhu nečekejte nic velkého, protože je to spíš určené pro mladší ročníky. Řeší se tam první lásky, rozdíl mezi mít rád a milovat, zrada kamaráda, nález otce a srovnání se s tím, hledání vnitřního klidu… Ale to prostředí? Fakt skvělé! Já mohu jen doporučit.

jitka_dankova
30.11.2022 5 z 5

Příběh lásky šestnáctileté slečny pro šestnáctileté až osmnáctileté slečny. Myslím, že cílové skupině se kniha bude líbit. Hlavní hrdinka řeší klasické trampoty a trápení svého věku - vztahy s kamarádkami, školní projekty, své vlastní směřování studia a do toho závažné rodinné problémy, věci, se kterými se musí srovnat... zároveň je to prostě typická puberťačka, která se hihňá, když se jí dotkne cvičitel jógy a která se teprve učí, co to znamená mít ráda a jak se to liší od toho se opravdu zamilovat a jak by měly vypadat vztahy. A pěkně v těch vztahových věcech plave, neví, co dělat a tak.

Kniha je psána střídavě z pohledu hlavní hrdinky a hlavního hrdiny. Pohled kluka, který se srovnává s rozchodem, zradou kamaráda a rozpadem kapely tam byl poměrně dost pěkně a uvěřitelně popsaný. Jediné, co jsem nepochopila, je název knihy - za mne absolutně s dějem nesouvisel.

Ženám mimo cílovou skupinu ale myslím kniha nemá co nabídnout. Snad jen malé ponoření do světa, kdy největší starosti byly spojené se školou a kluky.

MarKy95
16.10.2022 3 z 5

Milé čtení na cestu. Za pár hodin přečteno.

hana1039
10.09.2022 4 z 5

Ano,kdo se chcete vrátit do doby na středni a připomenout si ty doby,tak tohle je to pravé... oddechová četba po náročné práci :-))

evineckY
06.09.2022 5 z 5

Radosti a starosti středoškoláků :-)
Pěkný, milý a romantický příběh, takový, který prožívají sedmnáctiletí....