Tajemství papežovy knihovny - Osudové proroctví

Tajemství papežovy knihovny - Osudové proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154829/bmid_tajemstvi-papezovy-knihovny-osudove-proroctvi-154829.jpg 3 12 7

Říjen 1449 – sultán Ulugbek je zavražděn. Svatý stolec panikaří z očekávaného druhého příchodu Ježíše Krista. Kdy, kde a jak se Ježíšův příchod má uskutečnit skrývají hvězdářské tabulky sultána Ulugbeka a tajemný Kristův horoskop. Jak je možné opětovnému příchodu Krista zabránit? V mnišském Řádu bratří kazatelů existuje zvláštní skupina Pátračů po Ježíšových mystických tajemstvích o nichž se Bible zmiňuje. Krok za krokem se mnich Andreas a mniška Irena orientují v skrytých poselstvích. V nejstarších dominikánských klášterech v Toulouse a v Prouille, v Boloni a v Římě rozkrývají šifrované zprávy vedoucí k hliněným nádobám ukrytým v zapomenutých katakombách. Postupně je odhalováno esoterické učení, které déle než tisíc let ohrožovalo samotné základy katolické církve. Cesta Pátračů je úspěšná. Světlo světa spatřují pečlivě utajované posvátné svitky, které obsahují největší křesťanská mysteria. Vnímavému čtenáři je předkládána velká spousta dobových dramatických zápletek a překvapujících rozuzlení i šokující epilog. Kniha obsahuje vedle poutavého příběhu s prvky thrilleru i celou řadu poselství a zásadních námětů k zamyšlení o životě. Situace popisované v knize jsou autorovou fikcí jen v nezbytných momentech, z velké části se opírají o doložené historické reálie a o skutečné historické osoby, jejich život a názory. Ani šokujícím epilogem ale vše nekončí...... celý text

Přidat komentář

jarkamet
18.03.2019 2 z 5

Musím sám sebe pochválit za to, že jsem to dočetl až do konce. Vůbec to nechápu. Kniha hodně rozvláčná, taková fylozofická studie a výklad bible. Ale občas padla zajímavá myšlenka. Ale celkově mě kniha zklamala. Nemyslím, že se brzy pustím do dalších dvou dílů.

Finn123
21.01.2019 4 z 5

Na českého autora neobvyklá kniha. Zajímavá množstvím atraktivních témat, plynoucí v takovém hezkém přátelském duchu. Proto mě trochu vadil závěr, kdy se pátrání celkem akčně rozjelo a najednou střih, všechno hezké šlo do háje a na hlavního hrdinu zapomeňte. Ale špatná kniha to rozhodně není.
Uvidím, jaký bude druhý díl-Cínové ostrovy.


jana1976
27.02.2017 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Bádání od stolu mě nebavilo. Druhá polovina knihy se rozjela. Nakonec nebyla špatná, ale ani žádné bum se nekonalo. Nic méně časem sáhnu i po pokračování.

babicka_amalka
26.01.2017 2 z 5

těšila jsem se, ale zklamala mě; mám i další dvě pokračování, ale zatím se na ně nechystám - mám lepší knihy ke čtení a času málo ;-)

marve
15.01.2017 1 z 5

Pokus napodobit Dana Browna, překlad zcela katastrofální.

gad
04.07.2016 4 z 5

Tato kniha se mi velmi dobře četla. Mám rád tématiku týkající se náboženství a pátrání po zapomenutých pravdách. Na pozadí probíhá mocenský boj v církvi, která je na hony vzdálená prapůvodním myšlenkám. Některé mé dřívější závěry se mi potvrdily, jiné záležitosti mne naopak přiměly k zamyšlení. Nyní začínám číst druhé pokračování - Cínové ostrovy.

lenkaknel
20.10.2013 3 z 5

Celkem zajímavá knížka, avšak asi ne každého bude bavit. Pátrání probíhá především "od stolu" a teprve na posledních (+/-) sto stránkách se přesouvá do terénu. Rozhodně tedy nečekejte zběsilé honičky potemnělým městem (tak jako já). I přesto však nelituji, že jsem knihu četla. Doufám jen, že druhý díl bude o něco živější.