Tajemství mezi námi

Tajemství mezi námi https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459483/bmid_tajemstvi-mezi-nami-Bvy-459483.jpg 4 77 28

Vysoko v horách na jihu Francie se osmnáctiletá Ceci snaží žít co nejnormálnější život. Píše se však rok 1943 a normální není nic – a to především ne pro dívku, která se zamiluje do špatné osoby. Zdá se totiž, že skandál by mohl být stejně nebezpečný jako válka, které se podařilo vloudit i do tak zdánlivě zapadlého městečka. O padesát let později se Annie pustí do pátrání po své dávno ztracené babičce. Vyzbrojená pouze stohem papírů se vydává na cestu z Anglie do Paříže, aby konečně nalezla pravdu. Ovšem s tím, jak odkrývá babiččin příběh, odhalí Annie i něco, na co nebyla připravená, něco, co obrátí vzhůru nohama vše, co o své rodině věděla – a co si myslela, že ví i sama o sobě... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Secrets Between Us , 2018


více info...

Přidat komentář

Terrez93
16.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Přečteno jen díky bingo výzvě na doporučení v knihovně, ale byla jsem mile překvapena. Vůbec mě nevadilo střídání dějových linek ze současnosti a minulosti, mělo to spád, emoce a "pěkně" popsané hrůzy války, co lidé vše museli snášet. Mělo to všechno, co jsem očekávala lásku, přátelství, rodinné vztahy, oběti, pochopení i nenávist, vše co k válce patří.
Líbí se mi, že babička chtěla celou pravdu na konci svého života "své" vnučce a dceři říci, že si svoje tajemství neodnese sebou do nebe. A ten konec, byl krásný, jsem moc ráda, že to takhle dopadlo a opět se maminka s dítětem shledaly, že alespoň něco mělo šťastný konec.

ANDY28
28.12.2023 5 z 5

Já ani nedýchala...


werick
18.08.2023 4 z 5

Pěkně napsaná knížka s poutavým příběhem kde se prolíná minulost a současnost. Pro mě zase trochu jinak popsaný pohled na válku, určitě doporučuji přečíst.

Neluš
10.07.2023 5 z 5

Poznala jsem další kout světa, ve kterém se odehrávaly děsivé věci za druhé světové války.

simca9342
24.06.2023 5 z 5

Přečtená loni.
Naděje je někdy to jediné, co pomáhá přežít v časech války.
1943, Francie : Mladá dcera pekaře Ceci se zamiluje do pronásledované osoby.
1993, Anglie : O 50 let později vnučka zjišťuje podrobnosti o své babičce, kterou si pamatuje teď už jen mlhavě To , co zjistí změní vše. To , co si myslela, že ví.

cérka
14.04.2023 4 z 5

"Vyprávěj mi o té hoře," požádala jsem ospale. "Vyprávěj mi o Saint-Antoine."
Saint-Antoine, spustí, místo žuly a lučního kvítí, místo stromů, jež se zarputile drží i těch nejprudších svahů. Místo, kde se ozývá varovné volání svišťů, kde se toulají kozy, které jsou svými vlastními pány, a kde z nepředstavitelných výšek shlížejí dolů nepolapitelní kamzíci. Je to místo, kde z vrcholků vane vítr, jenž dokonce i v létě chutná po ledu. Místo, kde modříny halí na podzim svahy do odstínů zlata, do stejného odstínu, jako mívají v kostele vlasy dávné madony, ozářené světlem svící. Kde voda chutná po fialkách a kamení.

Jediné co mi vadilo a vadí, že teď téměř všichni autoři do svých příběhů vkládají lesbickou lásku. Přeji všem lásku a štěstí, ale všeho prosím s mírou. Proto mínus jedna hvězda, jinak velmi povedená kniha.

cukrovka
04.02.2023 4 z 5

Velmi zajímavý a trochu jiný příběh z období 2.světové války. Čtení mi znepříjemněvalo rychlé střídání časových rovin.

Knihomolka506
03.09.2022 5 z 5

Historicky román provoněný moukou, francouzským pečivem, ale také nasládlé kovové vůně vojenských přileb...
1943, Paříž: Dospělá dcera pekaře Celeste začne mít vztah s někým, kdo se v té době vymyká všem nařízením.
1993, Anglie: O půl století později se mladá knihovnice dozvídá o své babičce, kterou si pamatuje jen z útržků dětství. Informace, na které přijdou ji převrátí život vzhůru nohama.

raty
18.06.2022 5 z 5

V poslední době moje několikátá přečtená kniha s dvěma časovými linkami. Zpočátku jsem myslela, že tato mezi ostatní celkem zapadne, ale jak se děj odvíjel, byla jsem mile překvapená. Příběh z 2. světové války je inspirován skutečnými událostmi a odehrává se na jihu Francie.
Zakázáná láska vede k velmi tragickým událostem.
Druhá linie se odehrává o 50 let později a sleduje pátrání mladé Annie po své babičce.
Zajímavé a napínavé čtení.

Josh
17.04.2022 3 z 5

Četlo se to dobře, i když ne tak jako Cukrářova dcera. Zajímavý námět byl život místních lidí a Židů, kteří utekli do Francie okupované Itálií a pak Němci. Je to zdánlivě rodinný příběh, kdy hlavní ženské postavy dělí 50 let a také tajemství, jež na dobu 2SV je překvapivé, jak říká obálka „zamilovat se do špatné osoby.“ Tvrdé časy prověřují charakter.

SumýšIrena
11.04.2022 4 z 5

Otřepaný milostný trojúhelník z neotřepaného pohledu. Moc se mi to líbilo. Jen za velmi časté střídání časových rovin dnes a tehdy ubírám jednu hvězdu. Připadalo mi, že se děj ještě ani nestihl rozjet a už byl střih do jiné doby.

Kristulda
11.04.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila,sice pomalejší rozjezd ale druhou půlku jsem shltla. Zajímavý pohled na válku na hranicích Francie s Itálií.

intelektuálka
07.12.2021 4 z 5

Tak po šachových partiích zase něco jiného - téma láska a válka ....

Vysoko v horách jižní Francie se odehrává tento příběh jednoto léta - o válce, nečekané lásce a podmíněném rozhodnutí ....
Ale také o statečnosti, obětování a smíření se s životem ....

Chléb a sůl tu hrají rozhodující roli - jako pouto, jež nelze porušit ....

Co vše dokáže skrýt časový rozdíl 50 - ti let ?
Na to vám kniha odpoví - a já byla ráda za ten závěr - spravedlnost občas promluví....

Je to pěkné čtení - doporučím.

Szilvia1
29.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Knížka je velmi pěkně napsaná,vypráví o lásce,přátelství a o tom jak se lidé nevzdávají se života.Je to příběh ve dvou dějových linkách,kde se vnučka dozvídá o tom,že její babička vlastně není babička,a nakonec najde knížku kterou napsala její skutečná babička,kterou si mysleli,že už nežije.Nakonec se střetnou a všechno je pěkné.Mám ráda tuhle autorku,už mám od ní přečtené všechny knížky,a ani tahle mě nesklamala.

Kaja1
28.11.2021 5 z 5

Je to zajímavá kniha z hlediska toho, co se dělo za války za pomezí Itálie a Francie. Bylo krásné jak se osudy hrdinek na konci spojily. Opravdu obdivuju sílu lidí, kteří se drželi života za každou cenu a hlavně se nevzdávali.

Zuzulinka
24.11.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila! Doporučuji přečíst!

zdehan
11.11.2021 5 z 5

Kniha byla pěkná stojí za přečtení.

putpuda
30.10.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, o krapítek méně než "třešně".
Moc hezký příběh, pomalejší rozjezd, ale druhou polovinu knížky jsem zhltla. Mám moc ráda knihy, kde se střídá minulost a současnost. Spisovatelku jsem si oblíbila a už se těším na další příběh ;)

Bertik000
24.09.2021

(SPOILER) Jedna z řady knih s tématem několika generací - dvě časové roviny, návraty do let 2. světové války. Tentokrát okořeněno lesbickým vztahem, zajímavé je hlavně vylíčení málo známé epizody osudu Židů ve Francii v době italské okupace. Příběh se mi zdál příliš prvoplánový, málo uvěřitelný.

Mandlevest
19.09.2021 5 z 5

Od Laury Madeleine jsem četla před časem román Kde rostou divoké třešně, který se mi moc líbil a tak jsem si půjčila i tuto novinku. Opětovně jsem se ponořila do doby, kdy v Evropě zuří 2.světova válka, byť ve vesničce kdesi na jihu Francie plyne čas pod dohledem italských vojáků celkem poklidně. To se ale změní, zejména pro dívku Celeste, dceru zdejšího pekaře, po příchodu židovských utečencu, kteří doufají, že se zde, skryti vysokými horami, dočkají konce války. Moc pěkný příběh ve dvou časových rovinách, o zakázané lásce v neklidné době a rodinném tajemství, které změní život.