Tajemství mayské studny

Tajemství mayské studny https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143455/bmid_tajemstvi-mayske-studny-BR3-143455.jpg 4 60 10

Dva chlapci z dobu Mayů mají být obětováni bohu Kukulkanovi a jejich osudem je utonout v posvátném jezírku. S pomocí velekněze se pokusí zachránit a proplavat prastarou štolou ústící v podzemí pyramidy. Záhadným skokem v čase se však oba chlapci náhle ocitnou na konci 2. tisíciletí.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Seltsame Geschichte von Xixli und Yum , 2001


více info...

Přidat komentář

gottovka
11.02.2022 5 z 5

Nejlepší kniha tohoto žánru, kterou jsem kdy četla. Již jsem zakoupila 5 ks a dala v rodině a přátelům. U studny v Mexiku jsem byla 2x u studny jsem byla. DOPORUČUJI

jasněblond007
22.07.2019

Tajemství mayské studny je pozdější vydání knihy Odkaz boha Kukulkana. Ačkoliv se originální názvy liší, jedná se v případě knihy Tajemství mayské studny (2005) o jiný překlad a pokus o reciklaci původního románu Odkaz boha Kukulkana (1994).


Pajan28
09.08.2017 4 z 5

Sice toto téma není můj "šálek kávy" ale přesto mě kniha velmi překvapila. Že se bude číst takhle pěkně jsem netušila.

Peleus
01.08.2016 2 z 5

Velké zklamání.

Chápal jsem Planetu lhářů, v níž se autor pokusil o jiný přístup ve vyprávění, než bylo jeho zvykem. Dobrá, vyzkoušel si příklon k beletristickému stylu. Proč ne?

Skřípal jsem zubama u Záhad staré Evropy. Tohle pobíhání s dětičkama a jejich referáty s diskusemi u večeře bylo moc, ale vem to čert, autor chce přilákat mladší čtenáře. Opět proč ne?

Jenomže co je proboha tohle za výtvor? Pro dospělé je příběh Mayské studny dětinsky naivní (nejvíc mi vadilo, že už od začátku všichni naprosto v klidu pracovali s myšlenkou, že kluci jsou z minulosti, ani jedno překvapením zdvižené obočí), pro děti, naprosto nepřekvapivě, rovněž naivní. Nikdo se totiž ve čtrnácti letech nechová, ani nemluví jako tito správní hoši z Rychlých šípů.

Komu je tedy kniha určená?
Leda tak Dänikenovým vnoučatům.

Nunee
04.05.2016 5 z 5

Po delší době kniha, kterou jsem hltala. Skvělý příběh. Zapsala se do žebříčku těch nejlepších, co jsem četla. Ikdyž možná je to dáno tím, že se odmítám ztotožnit s Darwinovou teorií.... ;-) tu úplně tato kniha nepopírá, ale připouští, že historie lidstva by mohla být mnohem složitější.

Mondie
12.04.2016 5 z 5

Pěkný a čtivý příběh, který čtenáře vtáhne do děje. Dozvíte se přinejmenším i nějaká, již známá fakta. Díky vypravěčské schopnosti autora, si dovedete též živě představit, jak to v Mayské době, alespoň trošku chodilo. Zároveň si také můžete uvědomit, že bůh Kukulkán nemusel být opeřený bájný tvor - nějaký Bůh, nýbrž pouze mimozemšťan na létajícím stroji a z mnohem vyspělejší kultury (naší budoucnosti?). Přečtu si jen nejdříve za rok či dva, až "zapomenu" o čem kniha je. ;)

Terva
07.06.2015 3 z 5

Tohle mi moc nesedlo. Jiná forma vyprávění a jakýsi pokus o roadmovie z Mayského světa.

Lusinkaoko
17.01.2013 5 z 5

Zajímavá kniha s několika nečekanými zvraty, dobře se čte, celkově pěkný a poutavý příběh, dle mého názoru jak pro mladší, tak i pro starší generace. Doporučuji. :)

Alix
04.12.2012 3 z 5

Sice zajímavý, ale trošku dojemný pokus pana Dänikena, přiblížit čtenáři své teorie pomocí příběhu dvou mayských chlapců, kteří byli obětováni, ale skokem v čase se ocitli v naší současnosti. Tím pádem mohou vysvětlit mnohé, s čím si dnešní věda neví rady. Přečetla jsem to se zájmem, ale já osobně dám přednost jeho běžnému stylu psaní.

ivulakeli
05.06.2012 4 z 5

Zajímavé, napínavé, nečekaný konec...