Tajemství krve

Tajemství krve https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438043/bmid_tajemstvi-krve-cUA-438043.jpg 4 91 31

Jediný okamžik může změnit život navždycky. Mindy Wrightová je vynikající závodní lyžařka – až do chvíle, kdy těžká havárie na sjezdovce ukončí nejen její závodní kariéru, ale málem i její život. Při operaci pak lékaři zjistí, že trpí zákeřnou nemocí krve a že má jedinou naději: transplantaci kostní dřeně. Dárci by mohli být rodiče, ale testy dědičnosti ukáží, že Mindy ve skutečnosti není jejich dcera. Hledání pravdy rodinu rozdělí a jednoho jejího člena dovede až k vraždě…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Leda
Originální název:

Tear Me Apart , 2018


více info...

Přidat komentář

Ticiana
13.03.2024 4 z 5

Kniha me zacala bavit, az kdyz se na scene objevil Zack. Mindy, teta J a Zack mi byli hodne sympaticky, Jasper a Lauren uz tolik ne, hlavne ta druha osoba. Cetlo se to fajn, ale nebylo by to, ze knihu bych nemohla odlozit. Namet super.

Alexxxka
21.02.2024 5 z 5

Vážně super napsaný thriller. Nenudila jsem se ani chvilku, stránky jsem otáčela, bylo tam napětí.. Tušila jsem některé věci ale ne všechno a hodně mě to bavilo. Taky přečteno v podstatě za 2 dny.


Anavi8912
21.01.2024 5 z 5

Velmi povedená kniha, dárek od dcery k Vánocům. Napínavý, velice čtivý příběh od začátku až do konce. Určitě vřele doporučuji si knihu přečíst.

Ivulka432
21.11.2023 5 z 5

A mně se to líbilo! Ano, ze začátku jsem si říkala, že nechci číst knihu o leukémii dítěte, ale pro prvních 50.stranách se to "rozjede" a musela jsem neustále číst. Ano, je to smyšlené, nereálné, ale která kniha či thriller je reálná? :-) Za mě čtivé - ráda doporučuji k přečtení - 5*.

Zlatinka.Emilly
08.10.2023 5 z 5

Pěkná kniha, co se mi nelíbí je obálka. Zavádí k úplně jinému příběhu. Jinak jak bylo zde již napsáno, příběh uvede čtenáře do napínavého děje a fakt, že kdyby některé pasáže byly ubrány, vůbec by nechyběly. Ale i tak za mně super, napínavé a neodložitelná kniha do poslední stránky.
A že byla ta záporná postava neprůhledná pravda není. Již při 200 přečtených stránkách jsem sestře, která mi knihu půjčila, řekla, jak na tom "ta" osoba je a z čeho ji viním :) a nemýlila jsem se.

Kubikuli
05.10.2023 5 z 5

Pomalejší rozjezd, chvilkami to už začalo trochu slábnout a nejdnou obrat o 180 stupňů a příběh nabral konečně na obrátkách. Jak jsem ji chtěla po 1/4 odložit, tak teď jsem jí až do konce odložit nechtěla:) celé to rozuzlení příběhu je dost divoké, překombinované a kdyby tam autorka trochu ubrala, bylo by to více reálné, ale i tak jsem ráda za přečtení.

kneslova
02.09.2023 5 z 5

Super kniha, jsem nadšená, napinavá, dobře napsána , jasné , ze je to trochu mimo realitu.., je to ale výborný thriller s mnoha zajímavými postavami..

Danago
15.08.2023 5 z 5

Toto teda bylo perfektní čtení. I když by se zpočátku mohlo zdát , že jde o rodinný román , postupně se děj rozjíždí a já jsem nestačila lapat po dechu. Thriller jak má být, napětí rosta a stále graduje, něco tak skvělého jsem už dlouho nečetla. Zápletka je originální a do poslední chvíle nevíte jak to vlastně bylo. V ději se střídá současnost a minulost, která se odehrává, jak ve vzpomínkách dvou hrdinek , tak v dopisech , které si psaly. V současnosti se střídají pohledy vice hlavních postav.

Bara52
12.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Jedna z tech lepsich knih. Obecne mam v knizkach problem s tem prehnanymi, tezko uveritelnymi vecmi, ktere maji pribeh jakoby podporit a posunout - v teto knizce jich bylo docela dost - napr. kompletni vykresleni psa a Zacka, oba dokonalost sama. Nebo ze pes jede v te zime autem, hlavu vystrcenou z okna, uz to samo o sobe je nesmysl, nacez autorka popise presne, co si ten pes mysli:D Toto bych ja osobne z pribehu vynechala, uplne mi neprijde, ze to celkovy pribeh nejak pozvedlo a ze bysme se bez toho neobesli. Ale zakladni myslenka a zapletka je super, jen kdyby se ubralo na tom prehaneni, pak bych dala hvezd plny pocet.

Pavlina50
05.01.2023 3 z 5

Tato kniha mi zas až nesedla.
Odhalování různých tajemství a kostlivců ve skříni ráda mám, ale toto na mě působilo dost nevěrohodně, dost předvídatelně, dost málo uvěřitelné bylo i chování a jednání postav…Ty tři hvězdy dávám pouze za výbornou čtivost.

mysterygirl
20.07.2022 3 z 5

Do pulky super, od pulky se mi to nejak tahlo a uz jsem to necetla s chutí, ale proto, abych věděla, jak to dopadne

soukroma
23.05.2022 4 z 5

Velmi "výživný" thriller: obsažný, zapeklitý, napínavý, ze zajímavého místa (špičková sjezdařka, hory, Colorado) i prostředí (psychiatrie, nemocnice, transplantace kmenových buněk, hledání dárců, zkoumání DNA, CBI) a velice čtivý. Jakkoli (na mne) docela dlouhý, nenudila jsem se a nenašla jsem části, které by bylo možné v tomto komplikovaném a lžemi prošpikovaném super-rodinném příběhu vypustit. Psychopat nechybí a zůstává za ním v průběhu let řádka mrtvol. Ale přeci jen, na to že se autorka hodlala zabývat sebevražednými úmysly v souvislosti s psychickými nemocemi, věnovala vlastně téhle stránce věci pramalou pozornost.

Lusa
10.04.2022 4 z 5

Kniha je velice čtivá, zajímavá, záhadná a napínavá. Ale nějak jsem se nemohla zbavit dojmu, že od druhé části vlastně víte, jakt o všechno skončí, je to až předvídatelně jasné. Přesto musím říci, že se to opravdu dobře četlo a plus dávám za dodatek, proč autorka knížku s touto tématikou napsala.

micha-ella
30.03.2022 3 z 5

Začátek byl hodně rozvleklý, vlastně rozpitvávání téhož a protože jsem tentokrát četla rozkouskovaně (venku už je hezky!), tak mě to vůbec nebavilo. Od sté stránky už byl příběh zajímavější, ale některé scény mi vadily a potom: tohle že se stalo?

josska
19.03.2022 4 z 5

Kniha má zajímavou obálku,čtivou anotaci,a ve finále,to bylo skvělé..rodinné vztahy,zápletky,manipilace,vraždy a prostě Krev nelže,,,,

Januli
10.10.2021 3 z 5

Než jsem knihu začala číst tak jsem si říkala, ty jo tolik procent, to bude bomba. No tak nic no. Dlouheee, přečtěte 50 stránek a nejste o nic dal než před těmi 50 ti stránkami . Předvídatelné, ach jo, bylo to jasné, jako facka. Škoda škoda, kniha měla slušný start, zajímavé téma, ale ....

alexis818
04.10.2021 5 z 5

Moc krásně počtení. U této knihy není co vytknout. Napínavé, čtivé napsané a vše do sebe zapadající. Skvělé.

spencer
08.09.2021 4 z 5

Moje první kniha od autorky a myslím, že ne poslední. I když jsem z ní nebyla nadšená tolik, jak jsem původně předpokládala, nebylo to špatné čtení. Sledujeme příběh Mindy, která je talentovanou sedmnáctiletou lyžařkou. Když ale při závodě upadne, přijde se na nečekané - Mindy má leukemii a potřebuje nutně transplantaci kmenových buněk. Když se v rodině nenajde žádná shoda, začne vše naznačovat faktu, že byla Mindy při porodu zaměněna. Co když je ale její matka Lauren proti šťourání se v minulosti?
Čekala jsem něco malinko jiného, takže jsem byla překvapena finálním výsledkem. Líbil se mi styl vyprávění i to, že si čtenář nemohl být dlouho ničím jistý. Jen mi v polovině děj začal připadat až moc předvídatelný a z toho důvodu jsem byla trochu zklamaná.
3,75/5*

ondraPH
10.08.2021 5 z 5

Dokonalé, napínavé, rafimovaně sepsané! Doporučuju!!

Mandlevest
28.05.2021 3 z 5

Tato knížka má vysoká hodnocení, ale já se , po jejím přečtení, připojuji k mým oblíbeným ArwenAragorn a alzbeta4340, které takové nadšení nesdílí. Souhlasím také s tím, že začátek vypadal nadějně, ale potom se děj dosti zpomalil, začalo se rozpitvávat kde co a navíc to bylo všechno nedostatečně vysvětlené abych tomu uvěřila. Kniha má přitom 450 stran, ale jak začala od poloviny ztrácet na tempu, zajímalo mě v podstatě již jen to, jak to dopadne s jedinou sympatickou postavou z celé knihy, a to dívkou Mindy. A že jí tedy autorka naložila :-). Škoda, že se více nezabývala jejím příběhem.Ten v podstatě nakonec posloužil pouze jako rámec průměrného thrilleru s divným koncem.

Štítky knihy

tajemství

Autorovy knížky

J. T. Ellison
americká
2020  88%Tajemství krve

Kniha Tajemství krve je v

Právě čtených1x
Přečtených102x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených10x
Knihotéce25x
Chystám se číst60x
Chci si koupit38x