Tajemný život delfínů

Tajemný život delfínů https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18462/tajemny-zivot-delfinu-18462.jpg 5 8 3

Nejobsáhlejší a svižně napsaná populární příručka o delfínech, jaká kdy česky vyšla, jež spojuje metodologickou systematičnost s beletristickým líčením. Autor, jenž napsal řadu knih ve spolupráci s Jacquesem-Yvesem Cousteauem, se zabývá delfíny z hlediska evolučního a anatomického, věnuje se jejich úžasným pohybovým vlastnostem, smyslové výbavě, rozmnožování, společenskému životu, otázce „intelektu“ i negativního dopadu lidské civilizace. Součástí knihy je i rozsáhlá „encyklopedie delfínů“.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Paseka
Originální název:

La Vie Secréte des Dauphins , 2002


více info...

Přidat komentář

Betti
02.09.2023 5 z 5

Kniha pojednává nejen o delfínech, ale i o ostatních kytovcích. Dozvíme se spoustu o jejich anatomii, fyziologii i chování. Etologii delfínů je tam věnována velká část knihy. Jsou tu kapitoly věnované taktéž ochraně kytovců a problematice jejich lovu a pytláctví. Na konci knihy jsou rozebrány jednotlivé řády a druhy kytovců a jejich základní charakteristika. Kniha je doplněna krásnými fotkami.

Opatov
10.09.2018 5 z 5

Delfini jsou liceni ve filmech jako pratelsti tvorove. Ale podle teto knihy jsou to predevsim tvorove inteligentni a uplne bych jim neverila. Diky svym vyjimecnym vlastnostem jsou vsak mnohdy lidmi primo zneuzivani. Kniha je ale urcite zajimava a stoji za precteni.


Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Tuto knihu jsem si pořídila s další knihou a to Skrytý život žraloků a myslela jsem si, že to bude napsané stejně, ale mýlila jsem se, život delfínů je jakási podrobná příručka o jejich životě a nejen o nich ale také o životě verlyb, kosatek, sviňuch atd. (možná bych příště mohla číst lépe anotace XD)

SPOILER

Pro ty co by jí začali číst musím říct, aby to ze začátku nevzdávali, protože pro mě byla kniha ze začátku dosti nudná, i když se objevily kapitoly, které mě zase probudily a donutily číst dál, ale jak říkám nevzdávejte se a až se dostanete ke kapitole Znečištění a pustošení přírody ihned obživnete (je to až skoro na konci) pro mě to byla nejhroší a také nejsmutnější kapitola nazvaná Lidé ničitelé, takže si asi dokážete vybavit o čem kapitola je.
Jinak to byla velice zajímavá kniha

Štítky knihy

delfíni moře a oceány

Autorovy další knížky

Yves Paccalet
francouzská, 1945
1983  88%Život na konci světa
2005  93%Tajemný život delfínů
1998  100%Jacques Yves Cousteau biografie: V oceánu života

Kniha Tajemný život delfínů je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x