Tajemná služebná

Tajemná služebná https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485978/bmid_tajemna-sluzebna-dWW-485978.jpg 4 35 7

Věčná sbírka série

< 21. díl >

Mladičká Giselda se ocitne v situaci, kdy je ochotná pro peníze udělat takřka cokoli. Nemá totiž prostředky na operaci, kterou její mladší bratr nutně potřebuje, a nemá se ani na koho obrátit. Sužována chudobou sebere odvahu a nabídne jedinou cennou věc, kterou má – svou čistotu. Potlačí všechnu svou hrdost a osloví svého bohatého zaměstnavatele, pohledného hraběte z Lyndhurstu, který se zotavuje ze zranění utrpěného v bitvě u Waterloo. Ten se však rozhodne, že najde způsob, jak jí pomoci, aniž by urazil její důstojnost. Když zjistí, že dívka má obratné ruce a skvělé ošetřovatelské schopnosti, zaměstná ji jako svou soukromou ošetřovatelku. Kdo však Giselda doopravdy je a proč tak nerada mluví o svém soukromí? Dokáže si uchovat svou čistotu pro toho, koho bude opravdu milovat? A podaří se hraběti uniknout ze spárů zlosyna, jenž usiluje o jeho majetek?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Mysterious Maid-Servant


více info...

Přidat komentář

Fidibus
22.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Opravdu taková oddechovka, i když vlastní námět je zajímavý - tajemná dívka se stane ošetřovatelkou hraběte, který se k ní chová hezky a poté, co se mu ona nabídne, vymyslí náhradní plán. Chce, aby flirtovala s jeho synovcem, záletníkem. Ona nakonec hraběti zachrání život a oba zjišťují, že se zamilovali. Ještě zbývá rozřešit její tajemství, které souvisí s její rodinou.

jarkaska
31.07.2022 5 z 5

Pěkný příběh na letní večery. Kniha se mi líbila.


MinaHawke
30.07.2022 5 z 5

Po nějaké době kniha od Barbary a nezklamala. Jako vždy jsem si užila romantický příběh.

Mi--LADA
20.07.2022 2 z 5

Bylo to milé, takové sympaticky staromilské bez nadbytečné erotiky, krátké a četlo se to lehce. Příběh se odehrává v lázních. Služka Giselda, skoro k smrti vyhladovělá, se záhy stane pečovatelkou bohatého aristokrata (tedy povýší) a život se jí díky tomu obrátí vzhůru nohama. Má svoje tajemství, patrně je to dáma z dobré rodiny, ale cosi skrývá a nechce o sobě mluvit. Hrabě ji zaměstná, aby kromě ošetřování jeho zranění za jistým účelem předstírala jako herečka náklonost k problematickému, marnotratnému příbuznému a pak už děj spěje rychle k závěru.
Nesedělo mi k její povaze, že své tělo a panenství (i když to bylo ve prospěch nemocného bratra) nabídne majetným prodat za peníze jako prostitutka, hraběte si vybere jako dohazovače a on nadále obdivuje její ctnost, šlechetné způsoby, váží si jí a myslí si na ní, jako by se nic nestalo. Giselda, dosud uznávající správné hodnoty, se chce najednou začít prodávat cizím mužům jako prostitutka. Je to prý hrdější postoj a chce si peníze sama hrdě vydělat "erot.prací", než přijmout slušný dar nebo půjčku od toho, do koho se opravdu zakoukala a ráda by si ho vzala za manžela. Aha, hm. Ještě že jsou muži v romancích tak šlechetní a zachraňují ubohé a nezajištěné o 106, bez ohledu na jejich ulítlé nápady. :) Ale kromě té pochybné logiky a svérázné hrdosti, bylo to docela milé a celkem fajn. Dávám 2,5 *.

alnahu
20.06.2022 3 z 5

Opět jsem sáhla po delší době po romantice od této autorky a opět mě nezklamala.Je to taková příjemná oddechovka na odpoledne.Kniha má také moc pěknou obálku.

Majka1979
31.03.2022 5 z 5

Opäť nádherný príbeh od tejto autorky.
Mladá žena sa zamestná v dome plukovníka. Nikto netuší, kým v skutočnosti je.

A keď ju obsadia do role bohatej vdovy, aby ukázala istému mladému mužovi, kde je jeho miesto a tak aj pomohla istému mylordovi, vtedy zisťuje, že sa zamilovala.

Kto je tým jej vyvoleným? A prečo ich láska nemôže mať šťastný koniec? Alebo žeby to bolo len nedorozumenie a nakoniec dopadne všetko tak ako má?

Odporúčam prečítať, naozaj krásny príbeh, v ktorom sa autorka snaží priblížiť hodnotu ľudskej dôstojnosti. Hoci je človek chudobný, tak aj ako taký má právo na svoju hrdosť a slušný spôsob života.

DariDerek
20.03.2022 4 z 5

Knihy Barbary Cartland jsou pro mne sázkou na jistotu. U těchto příběhů si vždy odpočinu a ocitnu se v minulosti mezi vévody, lordy, potkám několik krásných dam, a někdy se i zasním nad okázalými gesty, které dnes už vymizely z povrchu zemského. Většinou mám (díky mé povaze) problém s hlavní hrdinkou a její naivitou, ale to nebyl případ knihy Tajemná služebná. Tady to bylo naprosto v pořádku. Více v recenzi v záložkách.