Co nám historikové zamlčují

Co nám historikové zamlčují https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259272/mid_temna-historie-1-dil-tajemna-histor-05u-259272.jpg 4 20 3

Tajemná historie série

1. díl >

Gagarin nebyl první člověk, jenž se ocitl v kosmu. Nahrávky zoufalých radiotelegramů mezi ruskými kosmonauty a jejich pozemními stanicemi dokazují, že pokusy o lety s lidskou posádkou byly podnikány už dávno před 12. dubnem 1961. Bezejmenné hrdiny těchto dodnes utajovaných cest čekala bez výjimky smrt. Ve 13. století žil ve Francii učený rabín, který využíval technické možnosti elektřiny. Měnil noc v den a nevítané návštěvníky zaháněl elektrickými šoky. Opíral se přitom o vědomosti, které znaly kruhy zasvěcených už v předkřesťanských dobách. Tato a další senzační fakta nám historikové zamlčují. Uvědomují si totiž, jaké dramatické důsledky by měla jejich všeobecná znalost. Museli bychom od základu přepsat učebnice dějepisu!... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Was unsere Historiker verschweigen , 2006


více info...

Přidat komentář

Adapa
13.08.2023 4 z 5

Několik tajemství a záhad, kde se vše zdá být jinak, než oficiální historie říká. Čte se to snadno, rychle a nutí to po dočtení sednout k počítači a googlovat podrobnosti o nastíněných záhadách.

Je škoda, že Hartwig Hausdorf nešel do hloubky, že hodně záhad jen lehko oťuknul, podal jen jednu verzi a už přešel k další. Roky mám například rád záhadu kolem podivné věže v Newportu v USA. Hausdorf zde vůbec nezmínil oficiální verze, které vyvrací všechny konspirace. Je to škoda, mohl to lépe vyargumentovat.

Jak píše níže kolega Terva (který mne svým příspěvkem namotivoval si během nedělního odpoledne knížku po pár letech znovu přečíst) krásně mrazivá je kapitola o Josipu Boškovičovi. Je smutné, že toho tolik dokázal a dnes jeho jméno prakticky nikdo nezná.

Roky mi také vrtá hlavou, jak to bylo s možnými předchůdci Gagarina. Hausdorf to zde krásně popsal, ale moc se mi tomu nechce věřit. Tolik anonymních kosmonautů a v podstatě všechny zaznamenali jen dva italští bratři.

Rozhodně všem doporučuji k přečtení.

Terva
12.08.2023 4 z 5

Kdyby Vatikán
ze dne na den
otevřel své tajné archivy,
nestačili bychom
přepisovat historické knihy.

Hartwig Hausdorf v této knize útočí na skupiny, vlády, společenství i jednotlivce, kteří se nám snaží zatajit věci, které podstatně mění děj i historii lidstva. Začíná Biblí a Koncilama, které si papežové upravují k obrazu svému. Ano, Bůh to také dělal, ale mystifikovat své ovečky? To snad nikdy neměl v plánu. Více v prvních kapitolách této knihy. Dále je tu mrazivá a nádherná pasáž o Josipu Boškovičovi. Tento člověk byl vlastně šokující historická postava. Pak jsou tu jména několika Ruských kosmonautů, o kterých lidstvo nemá ani zdání. Zemřeli pro lidstvo, ale nikdo je nezná.

Citát: Jsou snad lidé na této planetě stále natolik nesvéprávní, že se jim stejně jako v době neblaze proslulé inkvizice musí i nadále předepisovat, v co mají věřit a v co nesmějí?

Všechny ty vyprávění a situace v této knize jsou opět velmi věrohodné a spousta těch pasáží stojí za zamyšlení. Jsme ovládáni hrstkou vyvolených, je námi manipulováno a kolik vlastně věcí je nám zatajováno. I kdyby se jen půlka řečeného v této knize prokázala, museli bychom přepsat historické knihy. Vše, co nás ve školách učili nemusí být zas taková pravda. Kdo má rád tyhle pohledy z jiné strany na známá i méně známá fakta (v úvozovkách), ten ať si rozhodně tuto knihu nenechá ujít. Dozvíte se zde spousty zajímavých věcí.

Citát: Kdyby se Nobelova cena udělovala již o více než století dříve, byl by Josip Boškovič bezpochyby prvním kandidátem.


Thebookman
11.01.2016 5 z 5

Pane Hausdorf, děkuji, bylo to velice zajímavé a napínavé počtení. Už se těším na pokračování - Tajemná historie 2. Kdyby se vědělo, co všechno bylo zatajeno.. To bychom se asi divili... Už pár titulů jsem od H. H. přečetl a všechny jsou mooc zajímavé. Všem, kdo se zajímají o záhady, tajemno nebo konspirace, mohu tuto knížku jedině doporučit (nejen tuto knížku, ale všechny od pana Hausdorfa)! Veškeré myšlenky, o kterých píše jsou až strašidelně zarážející....

Štítky knihy

záhady

Autorovy další knížky

Hartwig Hausdorf
německá, 1955
1997  83%Když si bohové hrají na Boha
1998  83%Satelity bohů
2009  74%Ne z tohoto světa
2007  86%Bizarní skutečnosti
2015  79%Co nám historikové zamlčují

Kniha Co nám historikové zamlčují je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce23x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x