Ne z tohoto světa

Ne z tohoto světa https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66377/ne-z-tohoto-sveta-66377.jpg 4 17 4

Záhadné artefakty a objevy. Technicky vyspělé artefakty z dávné minulosti, archeologické objevy a památky, které se vymykají tradičním výkladům historiků a archeologů.

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Nicht von dieser Welt


více info...

Přidat komentář

Elea
17.02.2023 3 z 5

Kniha hodně připomíná knihy von Dänikena, sice se dobře četla, ale nepřinesla moc nového.

Terva
03.01.2023 4 z 5

Na světě není vůbec nic pohádkového.
Všechno, co se zdá být divem,
má ve skutečnosti docela určitý,
reálný základ.
Maxim Gorkij (1869 - 1936)

Další přečtená kniha tohoto záhadologa a dobrodruha mi vlastně nedala skoro nic nového. Zato mi připomněla spousty věcí o kterých jsem již četl v knihách Erika fon Dänikena. Je to vlastně takový doplňující dokument ke všem těm záhadám, kterým se oba spisovatelé zaobírají. A protože věřím na mimozemšťany, tak jsem si i tuto knihu užíval. Nehledě na to že pan Hartwig Hausdorf mistra astroarcheologa Dänikena dost často zmiňuje, je tu i tak velice znepokojujících objevů. Teorie o nich jsou ale spíše jen teoriemi, nic není zodpovězeno. A to je dobře, protože tak maj záhady na čtenáře působit.

Malá ochutnávka:
. . . v říjnu 2000 zveřejnilo Greenpeace žádost o patent na vytváření hybridních bytostí z člověka a vepře. EPÚ* se hájila s tím, že žádost firem Stem Cell Science a Biotransplant byla z eticky motivovaných důvodů zamítnuta . . . Ale ve spisech, které byly ekologické organizaci předloženy, žádný odkaz na podobné stanovisko patentového úřadu vůči firmám není. Naopak: úřad firmy několikrát vyzval, aby zaplatily splatné poplatky za povolení.

*EPÚ – Evropský Patentový Úřad.

Nejmrazivější a nejděsivější je tak vlastně téma klonování. A tím nemyslím klonování jako ve starověku, ale v dnešní současnosti. Že už vlastně existuje několik patentů na klonování lidí se zvířaty, to jsem opravdu nevěděl. Greenpeace v tom má docela jasno – tohle nesmíte povolit!!! Avšak, zase je to pohled do dávné historie, kdy po naší planetě chodili tvorové s lidskými znaky, ale zvířecími tvary. Kentauři, hadí lidé, lidé s ptačími hlavami a zvířata klonovaní mezi sebou. A protože se minulost opakuje, přijde i tohle.

Citát: Pravděpodobnost, že jsme v průběhu téměř čtyři miliardy let trvající historie života na naší Zemi měli návštěvu z vesmíru, je velmi vysoká . . . Dr. Johannes Fierbach (1956 - 1999)

Další velice zajímavý článek najdete na straně 87. Nese název: Jak se stali z hyen gepardi? Tady už i nějaké ty důkazy jsou a celkem věrohodné. A o čem, že tento článek je? Inu, to už je jen na vás, abyste si jej přečetli. Pár užitečných informací jsem dostal, připomenul si minulost a pohlédl jsem trochu do budoucnosti. Pro milovníky mimozemšťanů, historie a záhad vřele doporučuji. Hartwing Hausdorf dokáže vyprávět, stupňovat napětí a sem tam dodá i nové skutečnosti. Určitě se pustím do další jeho knihy.

Citát: Svět je plný nevyřešených hádanek a některé z nich jsou podivnější, než si dovedete představit.
Charles Fort (1874 - 1932)


tenax
24.12.2016 4 z 5

Množství artefaktů a technologií, které jaksi nepasují do našeho stavu poznání. Nerezavějící železo, strojek z Antikythéry, kamenné monolity opracované jakoby laserem, indiánské sošky lidí ve skafandrech, egyptské hieroglyfy v Austrálii… Stojí za nimi mimozemšťané? To vypadá nepravděpodobně, ale stejně nepravděpodobné jsou některé pokusy vědců o jiné, vědecké, vysvětlení. Četba poutavá, znepokojivá a jitřící fantazii.

Isadora
02.06.2012 3 z 5

Kniha je zajímavá pro ty, kteří mají rádi knihy ve stylu sci-fi, které je podkládáno fakty. Přípomíná mi to knihy Ericha von Dänikena. Tuto knihu jsem si koupila, protože jsem v té době sledovala seriál Hvězdná brána, o které v knize byla zmínka.