Tahle píseň ti změní život

Tahle píseň ti změní život https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/168792/bmid_tahle-pisen-ti-zmeni-zivot-mL1-168792.jpg 4 197 41

Hledání přátel nebylo pro Elise Dembowski nikdy silnou stránkou. V průběhu celého svého života, byla terčem posměchu a mluvilo se o ní jako o outsiderovi. Při dalším pokusu, stát se alespoň trochu populární, který ale zklame, má chuť to už vzdát. Když jde jednou na každodenní noční procházku, potká holky Vicky a Pippu, které ji vezmou do Startu. Tam objeví svou novou lásku Djing.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

This Song Will Save Your Life , 2013


více info...

Přidat komentář

brunettlibrary
29.10.2022 2 z 5

Knihu bych doporučila holkám do patnácti let. Je plná pubertálních výlevů, myšlenek a zápletek. Ovšem jsou v knize i pasáže, které vás překvapí. Hlavní hrdinka mě docela štvala, ale řekla bych, že to bylo hlavně tím, že není má vrstevnice. Styl psaní byl dobrý, zápletka taky. Po přečtení knihy mám neutrální pocity.

kate9326
19.12.2021 5 z 5

Hodně emotivní čtení a se štastným koncem.
Hrdinka je introvertka, které to i přesto vadí, nebo spíše ambivertka- a chce se změnit na společenštější typ- což se nepovede a vrstevníci jsou k ní bezdůvodně zlí.
Ona si najde pravé přátele, kteří ji za to stojí. -
Citáty- "Ale moc není přátelství. To nebyli praví kamarádi..."/o bývalých známých
"Občas si někdo myslí, že vás zná. Ale pravda je,mže to, co si ten nebo onen myslí, nejste vy.Ani trochu".


Artep071
10.08.2020 3 z 5

Fajn příběh... nevím jestli jej potřebuji opět číst, ale uvidíme :)

Fani
09.08.2020 2 z 5

Nebudu lhát, očekával jsem dle hodnocení něco lepšího. Ale tato knížka ani nenadchne ani neurazi. Takove v pohodě čtení, odpočinkove. Zvlášť treba po něčem náročnějším. Příběh je jasný jíž od zacatku a zkratka je to temer klasicky příběh ze střední jen stim rozdilem ze je z pohledu neoblibene holky. Ja jsem knihu zhltla za jeden den, coz je jen dukazem toho ze je to velmi ctive.

Adele02
19.08.2019 3 z 5

Nebudu lhát. Čekala jsem něco o dost lepšího. Elisa mě místo toho většinou času děsně štvala. Ale na druhou stranu, všichni jsme občas Elisa.

Adri777
09.02.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, i když to není uplně můj šálek kávy, jsem romantička, takže se mi více líbí jiný styl, ale kniha není špatná, přijde mi originální a obsah knihy je zajímavý.

Anetka24
07.02.2019 4 z 5

Dobrá knížka. Obdivuji jak se Elisa snažila všechno naučit aby zapadla.

Efeméra
17.12.2018 2 z 5

Tahle knížka je takový horší průměr. Zajímavé bylo zaměření na hudbu a taky to, že se hlavní hrdinka učila s DJ technikou. Jazyk byl ale hodně jednoduchý, spíš pro mladší čtenáře. Hlavně jsem ale už od začátku nevěřila základnímu kameni celého příběhu. Protagonistka podle všeho nikdy neměla žádné přátele, všichni se jí odjakživa posmívali, že je divná, ale autorka neukázala žádný rozumný důvod proč. Kromě toho jsem měla chuť hlavní hrdinku občas fakt proplesknout. Na jedno přečtení dobré, ale vracet se ke knížce nebudu.

*Pájuše*
07.04.2018 2 z 5

Kdo se někdy necítil jako looser? Divila bych se, kdyby všichni byli spokojeni s tím, kdo jsou. Každý má v sobě totiž něco, s čím není spokojen. To kniha popsala dokonale, ovšem... kniha je jedním slovem zvláštní. I když se hlavní hrdinka snaží najít si své místo v životě, dělá to dost zvláštním způsobem. Zkrátka jsem s ní nebyla ztotožněná. Tohle by ani tolik nevadilo jako to, že jsem Elisu úplně nechápala. Až na pár hlubokých myšlenek, kdy se snaží filozofovat nad svým životem a analyzuje veškeré dění kolem sebe, si nedokážu představit, že by z hlavní hrdinky udělala autorka takovýho "asociála". Tu její samotu jsem jí fakt nežrala. Každý člověk se asociuje. Člověk je totiž společenský tvor, paní autorko!!! Takže i kdyby jí ignorovala celá škola, existuje něco jako facebook, kde mohla mít přátel hafo.

brzda.
30.11.2017 5 z 5

knihu jsem četla už dýl a moc se mi líbila. určitě doporučuju

KaileyBlot
26.09.2017 4 z 5

Po poměrně divném začátku to bylo fakt fajn. Pro mě moc netypické téma děje bylo super změnou oproti jiným knížkám. Prostě takové fajn průměrné čtení. Nejspíš mi příběh moc neutkví v hlavě, zato nějaké myšlenky ano.

MiaCooperová
11.09.2017 5 z 5

Tuhle knížku jsem dočetla včera a upřímně, je to úžasné. Všechno je jako v realitě a proto jsem si dokázala představit prostředí, atmosféru, postavy...

Peace
25.07.2017 5 z 5

"Jsem přesvědčená o tom, že vkus na muziku o člověku dost vypovídá. Někdy dokonce úplně všechno."

Již dlouho mi není -náct, tyto knihy už bych měla vlastně obloukem míjet a číst jen "dospělou" literaturu ... ale mně se to prostě líbilo! Prolnutí příběhu s kvalitní hudbou je něco, co si nenechám ujít a tady se to opravdu povedlo.
Myslím, že má příběh větší hloubku, než se na první pohled může zdát.

lulu28501
25.05.2017 3 z 5

Popravdě jsem ji začala číst a jelikož mě nebavila a měla jsem jiné knihy které by mohli odložila jsem ji.
Takže jsem úplně zmatená skrz Chara ,nwm co si mám myslet ten jejich vztah (jestli to byl) jsem vůbec nepochopila .
Jako dopadlo to dobře ale proč Ho,jako celkem jsem fandila Charovi...

kamolka
12.05.2017 5 z 5

Kniha mě hodně bavila, hlavně proto, že ukázala, že i když je člověk fakt na dně a myslí si, že ho nic dobrého nečeká, tak se vše může otočit a změnit k lepšímu. Hlavně se to nesmí nikdy vdát! Doporučuji :)

klarinka9974
22.01.2017 5 z 5

Kniha je velmi čtivá, ze začátku těžké se začíst od prostředka je těžké knihu odložit. Našlo se zde málo kladných postav ale jak už to na střední chodí, je tam opravdu dost negativních lidí, kteří vám dělají ze života peklo. Všechno to nakonec dobře dopadne a možná, že vám tato kniha změní život a začnete více poslouchat hudbu :)

janulik3211
23.10.2016

Kniha se četla opravdu dobře.Jen mi přišli postavy velmi nesympatické.Možná bych jen změnila trošičku konec,ale je to jen můj názor. :)

K.Lara
25.09.2016

Dobrá kniha, jejíž autorka měla vynikající nápad; vnést do kihy trochu hudby :)

Heli.Annabell
30.05.2016 4 z 5

Právě jsem dočetla tuhle báječnou knížku. Děj se dal hrozně dobře procítit. Úžasně jsem se vžila do hlavní postavy. Bavila mě každá část tohohle příběhu. Trochu mě mrzel konec, ale mě mrzí asi všechny konce. Určitě knížku doporučuju k přečtení.♡

JanaT.
27.03.2016 4 z 5

Je to současné, aktuální, přístupné mladým čtenářkám. Rychlé čtení, postavené na příběhu. Nejsem knihou zklamaná. Její hrdinka si musela udělat pořádek v hlavě, aby si mohla udělat pořádek v životě. (Líbí se mi, že ji k tomu motivovaly i "moje" hity, v čemž vidím stopu vkusu autorky, která je mého věku:-) Kniha může oslovit mladé slečny, které tak jako Elisa hledají a vše zažívají poprvé. Nadhled získají až s věkem a zkušenostmi, což je činí křehkými a zranitelnými. Znát svou cenu je důležité, ale ne samozřejmé.

Štítky knihy

přátelství naděje pro dívky kamarádky dívčí romány

Autorovy další knížky

Leila Sales
americká, 1984
2013  74%Tahle píseň ti změní život
2017  84%Cesta do budoucnosti

Kniha Tahle píseň ti změní život je v

Právě čtených3x
Přečtených272x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených15x
Knihotéce115x
Chystám se číst100x
Chci si koupit23x
dalších seznamech4x