Táborsko

Táborsko https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354444/mid_taborsko-JAi-354444.png 1 1 1

Turistický průvodce obsahuje popis oblasti, přehled turistických možností, zajímavostí, značených cest, praktické informace a místopisný seznam. Vymezení oblasti: Jesenice - Petrovice - Milevsko - Týn nad Vlt. - Soběslav - Choustník - Svidník - Pacov - Strážiště - Bystřice - (Jesenice)

Přidat komentář

kapr
11.09.2017 1 z 5

Turistický průvodce vydaný v roce 1962. Ve své době neocenitelná pomůcka.
Samozřejmě poplatné době svého vzniku, na přelomu mezi koncem padesátých let, kdy přese všechno ještě něco z předválečných informací přetrvávalo, a počátkem šedesátých let, kdy i přes určité uvolňování ve společnosti byly původní informace dále cenzurovány, retušovány a deformovány. Na knížku se lze dívat dvěma pohledy - jako na turistického průvodce - nebo na svědectví o době vzniku jako takové.
Hodnotím podle současného přínosu publikace. Protože se o téma turistických průvodců zajímám, je jeho zařazení do mé knihovny samozřejmostí.
Ve své době měl průvodce přínos především pro turisty, dal bych tak ****, vzhledem k autocenzuře spojené s dobou tak *, proto dnes dávám *. Pokud se chce někdo seznámit s dobou jeho vzniku, myslím, že i tento typ publikací je vhodný k prostudování.