Tábor vodáků

Tábor vodáků https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229883/bmid_tabor-vodaku-229883.jpg 3 4 2

Přidat komentář

Turlogh
04.12.2017 4 z 5

Velmi příjemná kniha, která zaujme a pobaví čtenáře. Vhodná pro děti a mládež především od 10 do 14 let. Popisuje příběhy chlapců vodáků na jejich prázdninovém táboře. Dle některých náznaků může jít možná i o tábor vodních skautů, byť tato informace konkrétně v příběhu uvedena není. Oproti tomu druhý, nedaleko ležící větší tábor není táborem skautským, ale tzv. prázdninovou osadou pro mladé učně. (Viz. další komentář.) Oba tábory spolu soutěží a čestně sportují, přičemž se hoši z obou táborů skamarádí. V knize jsou sjížděny úseky řeky Vltavy na kánoích a kajacích, vyprávěny navazující dobrodružné příběhy u táborových ohňů samotnými chlapci vodáky a jejich vůdcem Stanislavem Kotánem. Hochů je patnáct a každý má svou přezdívku, přičemž některé se udělí na tomto celo prázdninovém táboře. Jsou tady i další drobné příběhy a zážitky, například z přírody či ze sportování... Samotný hlavní příběh vyprávění u ohně již nebudu rozepisovat neb to velmi půvabně rozepsala Aajsigirl ve svém komentáři. Ilustrace Jirky Vooka, známého kreslíře dávných let jsou vynikající a zvyšují úroveň celé knihy. S hodnocením uvedené knihy plně souhlasím s Ajsigirl, též to vidím tak na 70 procent, ale jelikož toto nejde udělit a Jirka Vook je borec, šup tam 4 hvězdy!

ajsigirl
31.08.2015 3 z 5

Je to stará knížka, ale velmi hezky napsaná. Kdybych mohla upřesnit hodnocení dala bych tak 70% (3,5 hvezdičky). Zvolila jsem 4 protože 60% které jsou tu hodnoceny jako 3 hvězdičky by nepřilíkaly další čtenáře a to si myslim že je škoda pokud máte rádi lehké příběhy.
Hledala jsem něco jako Foglarovky - Hoši od Bobří řeky. A kupodivu se jim tato kniha podobá. Jde o tábor Vodáků a vedlejší tábor skautů. Půlka knížky se věnuje životu v táboře a jejich odpolední koupání či sjíždění řek. Každý večer se knížka obrátí v další příběh - (taková knížka v knížce) kdy si chlapci vymyslí příběh o Davidovi, jenž zdědí ranč po svém otci a adaptuje se na tamní prostředí. Zaměstnává i partu honáků, kteří ho jako nového majitele respektují, až na jednoho. Bill patří k opilcům a ranařům, který nemá k přestelce nikdy daleko. Za své chování je vyhozen a plánuje to novému rančerovy vrátit.
Tento příběh si kluci vždy vypravují večer u ohně, proto jak říkám je tato knížka zajímavá , jde totiž vlastně o Dvě knížky v jedné. Zajímavé a milé čtení.


Autorovy další knížky

Jaroslav Jan Lehovec
česká, 1893 - 1966
1994  77%Dobrodružné prázdniny
1993  70%Město všiváků
1937  0%Seržán Melody
1946  50%Tábor vodáků
  80%Ďáblův dědic

Kniha Tábor vodáků je v

Přečtených4x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x