Světlo

Světlo https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261972/mid_svetlo-261972.jpg 4 23 11

Příběh ze současné Prahy, který se každou minutou stává nevšedním. Hlavní hrdinka Nela netuší, že prokletí, které jí bylo vrozeno, jí brzy změní život. Nela totiž dokáže okamžitě rozpoznat, kdo má brzy zemřít. Jak zjišťuje, jedinou šancí zbavit se takového „daru“ je zachránit určitého člověka. Co když však tím člověkem není nikdo jiný než problematický Pergl, který o její záchranu vážně vůbec nestojí? A navíc jí nevěří Čas ale běží neúprosně. Podaří se Nele změnit předem daný osud?... celý text

Přidat komentář

Marie60
18.04.2024 5 z 5

Kniha mě překvapila, dostala jsem se k ní náhodou a nemyslela jsem, že mě tak zaujme. Je to zdařilé a pěkné dílo.

TheElli
28.02.2024 5 z 5

Kniha mě velmi překvapila a vyvolal ve mně snad všechny emoce. Překvapení, napětí, vztek a smutek… mohu doporučit. Moc se mi nestává, že bych narazila na dobrý příběhy, od českých autorů, které by mě takto pohltily.


xxxmoncicak
04.09.2023 5 z 5

Přečetla jsem příjemný příběh jedním dechem. Pěkně napsaná kniha.

eliska0701
12.09.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem si maximálně užívala. Možná proto, že nešlo o prvoplánový, ale dobře napsaný romantický příběh. Příjemně překvapil fantasy podtón, který zvolna narůstá. Pobavil i humor, autorce nejspíš vlastní. Zápletka je silná a knihu nelze odložit. Uřcitě se k ní znovu vrátím.

Petr911
30.12.2017 5 z 5

Je to opravdu velmi silný, emotivní a napínavý příběh který zamává asi s každým.

Vojla
28.10.2017 5 z 5

O knize jsem si ze začátku myslel, že dobrá nebude.... Ale pak mi přišla k chuti. Napětí, vtipné ani emotivní chvíle rozhodně nechyběly. Dobrá kniha od české autorky. Doporučuji

kercah
29.08.2017 2 z 5

Tato kniha ve mě vzbudila smíšenou vlnu pocitů. Nevím, jestli jí mám považovat za totální brak nebo ne. Knize se určitě nedá upřít, žádné chození kolem horké kaše se tu nekoná, proto má rychlí spád a snadno se čte.

Nikoll2
04.01.2017 3 z 5

Musím přiznat, že ohledně fantasy knížek od českých spisovatelů jsem trochu skeptická. Zatim mne totiž žádná moc nezaujala a zpočátku to tak bylo i u této. Měla jsem nutkání knihu odložit, ale neudělala jsem to a můžu být jedině ráda.
V určitě části se totiž dal děj do pohybu a ja knihu neodložila. Dostala jsem se ke konci a ten mne vážně překvapil.
V závěru můžu knihu doporučit, ale dávám 3*, protože se najdou i lepší s podobným tématem.

sgjoli
01.01.2017 3 z 5

Od knihy jsem neměla vlastně žádná očekávání a musím říct, že mne kniha mile překvapila. Četlo se to dobře, námětově to bylo zajímavé a pro mne nové. Na to, že to je autorčina první vydaná kniha, tak klobouk dolů, je povedená. I když je pravda, že mi tam pořád trochu něco chybělo, ač neumím přesně popsat, co to bylo. Ale je to určitě lepší průměr. A pokud by autorka vydala ještě něco, určitě bych tomu dala šanci.

vlkove
06.03.2016 3 z 5

Příjemná kniha, která neurazí. Na knize bylo vidět že je to autorčina prvotina. Příběh byl hezký, spíše se točil okolo vztahu hlavních hrdinů než kolem schopností kterou oplývá hlavní hrdinka. Říkám si ale proč ne. :) Konec knihy byl nečekaný.
Knihu doporučuji a někdy si ji určitě přečtu znovu.

greetchen
29.10.2015 3 z 5

Vydat si svou knihu je pro mnoho blogerů a amatérských spisovatelů nedostižný sen. Janine Pečenková si ho splnila a myslím, že vůbec ne s ostudou. Kniha mě zaujala příjemným přebalem, tematem tajemna a nadpřirozena, zasazením příběhu do současné Prahy a nebudu si nic nahlávat - i útlým rozměrem. Hledala jsem knihu "jen" na cestu vlakem a tento požadavek splnila. Myslím, že to je vlastně výhodou pro prvotinu - neznámému autorovi chcete dát šanci, ale tlustá "bichle" může leckoho odradit. Útlou knihu zkusíte, i kdyby měla být úplně blbá. ;-)

A to Světlo rozhodně není. I když jsou děj a sázení postav do knihy z počátku trochu kostrbaté, brzy se rozientujete a kniha si vás získá. Příběh je jednoduchý, vcelku očekávatelný, ale současně příjemně tajemný, sázený lehkým jazykem. Líbí se mi myšlenka Neliných mimořádných schopností coby daru i prokletí, dostatečné vykreslení hlavních postav... Pro mě osobně je naopak trochu nepřijemné přehnaně hysterické chování v některých scénách a možná trochu nucené (domnívám se že) autobiografické vzpomínky autorky - oblíbená místa, řešení starých křivd apod. Ale pozitiva naštěstí převažují.

Celkově... lehký nadprůměr, což je na českou prvotinu rozhodně úspěch.

Štítky knihy

psychologie adolescentů

Autorovy knížky

2015  72%Světlo