Stvořitel vesmíru

Stvořitel vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48419/bmid_stvoritel-vesmiru-K3z-48419.jpg 4 44 5

Svět vrstev série

1. díl >

Jak by se vám líbilo mít vlastní vesmír? Planetu jen pro sebe, zalidnit si ji postavami, které si vymyslíte a které jsou vám sympatické? Není to tak těžké, chce to jen fantazii, pár milionů let času a několik inteligentních spoluhráčů...

Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Maker of Universes , 1965


více info...

Přidat komentář

Luigi1
22.01.2024 3 z 5

Chtěl bych mít svúj vesmír svoji planetu kterou bych osídlil jen svými postavami

Predator3313
20.01.2024 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné.
Ale možná je škoda, že nebylo víc prostoru děj na sebe víc nenavazoval.
Chápu touhu popsat různé úrovně a nezatěžovat se moc popisem meziděje.
Nicméně na mě to bylo až moc maximalistické....šplhat několikrát 9 nebo 18 kilometru ..... Pěšky urazit stovky kilometru jako nic
Uprostřed pustiny se zastaví a během 3 dní si opatří jídlo,oblečení zbraně atd..
Čekal jsem to horší a více blbosti, ale o to víc mě mrzí že to není dotažené do konce, mohlo to být jeste lepší protože je to dobré téma s nekonečnými možnostmi


Stanas513
27.02.2023 3 z 5

Ve vesmíru jako takovém se román sice neodehrává, ale v podstatě v jiné dimenzi vesmíru, takže je to vesmír nebo ne? Zařadila jsem si to do letošní výzvy, ale asi si přečtu ještě něco více se odehrávající ve vesmíru - třeba Marťana.
Co říct o této knize? Jako teenager bych to asi zhltla na jeden zátah, protože fantazii se meze nekladou. Dnes už začínám uvažovat více logicky a ano, jsou tam trochu ne právě dobře zdůvodněné souvislosti děje. Hlavní postava prostě opustí svůj dosavadní život a nikdo netuší, proč. Důvod se čtenář dozví téměř na konci knihy.

TERRORDROME
16.12.2020 3 z 5

(SPOILER) Svištiaca béčková jednohubka. Hrdina je nejaký dedo čo chce kúpiť dom, ale miesto toho skončí v rajskej záhrade v inej dimenzii kde zázračne omladne a všade rastú hromady žrádla. Všetci sú tam tupý a nahý a pán Wolff premýšľa v čom je háčik, pretože ako pozemšťan neverí že je čokoľvek zadarmo. Svet v ktorom sa ocitne je babylonská poschodová torta kde sú na jednotlivých poschodiach naskladaný indiáni, jidiš rytieri a príšery s transplantovanými mozgami ľudí z antického grécka. Vlastníkom tohto súkromného vesmírneho panoptika je údajne všemocné indivíduum titulované ako vládca, takže je jasné kam budú hrdinove kroky smerovať, obzvlášť keď mu banda vládcových troglodytov unesie jeho obľúbenú dryádu. Cieľ je teda výstup na vrchol pyramídy preložený súbojmi s krvilačnými kentaurami a otrokárskymi hnusákmi. Vzhľadom ku svojej stíhačkovej náture nemá táto story šancu začať nudiť a postavy sú úspešne úderne v krátkosti charakterizované, na druhej strane je to taký prostoduchý guláš končiaci v momente záporákovho skonu ako staré kung-fu filmy. Takže fajn.

Zelený_Drak
25.03.2015 2 z 5

Moje prvotní podezření se v závěru naplnilo. Autorovi se naštěstí povedlo vyvolat i několik jiných podezření, takže to aspoň nebyla úplná jistota. Svět je poměrně atraktivní, osídlený zajímavými bytostmi, ale hlavní hrdinové jsou bohužel plošší než jeho povrch. Myšlenkové pochody nejhlavnějšího hrdiny Roberta, pokud jsou vůbec vyjádřeny, působí většinou dost nepřirozeně. Příběh nemá moc čím překvapit a vlastně je to zajímavé jen tím světem, kvůli kterému si přečtu i pokračování.

Po většinu doby, co jsem knihu četla, mi připadalo, že mi říká: "Já jsem sci-fi ze 60. let.". To se také ukázalo jako pravda.

Ačkoliv překlad není celkově špatný, tak v momentě, kdy o sobě tentýž tvor mluví několik odstavců v mužském rodě a pak plynule přejde do ženského s tím, že je "Podaržina sestra", si čtenář rozhodně řekne, že překlad tedy nic moc.

Autorovy další knížky

Philip José Farmer
americká, 1918 - 2009
1993  82%Řeka zmrtvýchvstání
1992  74%Stvořitel vesmíru
1993  73%Kamenný bůh
1993  70%Brány stvoření
2002  72%Temný záměr