Svět sklípkanů

Svět sklípkanů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128075/svet-sklipkanu-128075.jpg 5 7 3

Kniha obsahuje základní informace, které by si měl osvojit každý, kdo chce začít s chovem sklípkanů. V další části knihy je mnoho článků s fotografiemi o jednotlivých druzích sklípkanů.

Přidat komentář

LenaOrlovsky
29.03.2020 5 z 5

Knihu naprosto doporučuji všem, co se zajímají o sklípkany. Můžete v ní nalézt obecné chovatelské tipy i nároky na jednotlivé druhy pavouků. Knížka je trochu starší, takže ne všechny informace(taxonomie) platí. Najdete tam vše, co byste měli vědět o chovaném druhu. Na konci jsou dva různé taxonomické seznamy, což je velký přínos.

midloch
19.12.2017 5 z 5

Naprosto jedinečná kniha o chovu sklípkanů na českém trhu. František Kovařík patří mezi české přední arachnology a tak se čtenář dozví vedle informací o chovu také mnoho informací o systematice, fyziologii a dalších věcech kolem pavouků konkrétně sklípkanů čeledi Theraphosidae. V soupisu chovaných druhů jsou použité názvy, z nichž některé jsou již dnes neaktuální ale to knize neubírá na důležitosti jak pro každého začínajícího chovatele tak pro každého nadšence do pavouků.


Sceptic
18.09.2012

Posledný počin v chove vtáčkarov od Františka Kovaříka spojil dokopy dve predchádzajúce publikácie, ktoré zaznamenali u chovateľov veľký úspech. Musím podotknúť, že kniha je určená začiatočníkom a tým, ktorí chcú mať aspoň základný prehľad či už o chove alebo iných rodoch v rámci čeľade Theraphosidae. Povinné kapitoly sú doslovne kópiou z predchádzajúcich kníh, doplnených aktuálnejšími informáciami. Na knihe musím oceniť množstvo kvalitných fotografií (350) z toho 200 sú fotografie pavúkov, zvyšok zobrazujú fotky biotopov a rôznych životných prejavov vtáčkarov. Ďalšiu časť knihy tvoria popisy jednotlivým rodom (32) pričom bežne chované rody sú zdokumentované na dostatočnej úrovni. Pri popisoch sa sem tam objavia zaujímavé informácie. Koniec knihy je čisto taxonomickou záležitosťou. Kniha je povinnosťou pre každého začínajúceho chovateľa vtáčkarov.

Štítky knihy

pavouci

Autorovy další knížky

2006  100%Svět sklípkanů
2001  83%Chov sklípkanů
1998  100%Sklípkani
2000  87%Hmyz chov - morfologie
1998  100%Štíři

Kniha Svět sklípkanů je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x