Chov sklípkanů

Chov sklípkanů https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135831/chov-sklipkanu-135831.jpg 4 8 4

V posledních letech se sklípkani stali v celé Evropě velmi populární a dnes již nikoho chov velkých pavouků v teráriích nepřekvapí. Sklípkany dnes můžete koupit téměř v každé prodejně terarijních zvířat a stávají se také často jediným zbožím na specializovaných prodejních výstavách. Proto se také na našem trhu o nich objevilo v posledních letech několik původních i překladových knih. Byl jsem mile potěšen zájmem o moji knihu na toto téma, která poprvé vyšla v roce 1998 a jejíž druhé vydání již bylo také rozebráno. Přijal jsem tedy nabídku k napsání této publikace. Základní obecné údaje o sklípkanech a jejich chovu jsou původní (jen doplněné o nové údaje a kapitoly). Místo systematického přehledu všech vědecky popsaných druhů sklípkanů jsem vytvořil kapitoly o jednotlivých rodech a druzích, a to především těch, s nimiž se český chovatel nejčastěji setká. Ty tvoří hlavní část knihy. Kniha je tak určena hlavně zájemcům o chov těchto pozoruhodných živočichů. Vytištění celé knihy na křídovém papíru umožnilo umístit fotografie přímo k textu, což výrazně zlepšuje orientaci. Navíc bylo možno do knihy vložit více než třicet nových fotografií. Autor... celý text

Přidat komentář

LenaOrlovsky
29.03.2020 4 z 5

Kniha je méně obsáhlá, než pozdější kniha Svět sklípkanů. Kniha je ale i tak čtivá a obsahuje užitečné informace

midloch
19.12.2017 4 z 5

Předchůdce Světa sklípkanů od stejného autora. Dávám o hvězdičku horší hodnocení, neb kniha není tak obsáhlá, leč elementární informace pro začátečníky obsahuje.


Amarok
01.10.2013 3 z 5

Trochu zklamání. Údaje o chovu některých druhů jsou dle mého názoru totiž podivné, např. u Phormictopus cancerides (druh z tropické Kuby) autor píše, že noční teplota může poklesnout i těsně pod 20 stupňů, u jiných druhů z Jižní Ameriky, kde bývá noční pokles znatelně nižší, ale doporučuje v noci třeba 22 stupňů. Jako dobrou považuju jen první část knihy, kde se pojednává všeobecně o chovu a nárocích. Druhá část (přehled jednotlivých druhů) je už dnes předběhnutá, internet většinou podá lepší a hlavně podrobnější informace. Od autora, který je určitě přední odborník, bych čekal více sjednocené informace, např. u každého vyjmenovaného druhu napsat počet vajíček v kokonu a oblast výskytu v přírodě, v knize to je ale někde uvedeno a někde ne.

Sceptic
18.09.2012

Výborná publikácia od tohto známeho chovateľa vtáčkarov a svetového odborníka na škorpióny. Informáciám o chove vtáčkarov (starostlivosť, odchov, jedovatosť, rast a pod.) a ich potrebám je venovaná dostatočná pozornosť. Kniha obsahuje vybraný popis bežne chovaných druhov (rody Avicularia, Brachypelma, Grammostola, Lasiodora) doplnenými autorovými skúsenosťami a postrehmi. O kvalitné a zaujímavé fotografie (113) nie je núdza. Kniha by mala patriť do zbierky každého chovateľa vtáčkarov.

Štítky knihy

pavouci chov sklípkanů, vtáčkar

Autorovy další knížky

2006  100%Svět sklípkanů
2001  83%Chov sklípkanů
1998  100%Sklípkani
2000  87%Hmyz chov - morfologie
1998  100%Štíři

Kniha Chov sklípkanů je v

Přečtených7x
Knihotéce4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x