Svět normálních kluků

Svět normálních kluků https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15511/svet-normalnich-kluku-15511.jpg 4 51 6

Román plný napětí a očekávání je pohledem na chlapecké sexuální probuzení a na hledání místa, kam by mohl patřit. Konec sedmdesátých let, doba nedostatku pohonných hmot a "horeček sobotních nocí". Místo: předměstí New Jersey. V době, kdy kamarádi z okolí dosahují zletilosti, Robin MacKenzie je stále nevyzrálý. Zatímco "normální hoši" jezdí auty, sportují a pouštějí hrůzu na spolužáky, Robin podniká spořádané výpravy se svojí elegantní matkou a spřádá pro její zábavu fantastické povídky v důvěrném rituálu, který si oblíbil. Poslušně hraje roli dobrého syna, i když jeho mysl je plna směsice sexuálního zmatku a pochybností. Všechno se změní v hrůzném okamžiku, kdy tragická nehoda probudí jeho rodinu ze středoamerického snu a uvrhne ji do spirály pomalé záhuby.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Olympia
Originální název:

The World of Normal Boys , 2000


více info...

Přidat komentář

Yoh
02.09.2020 5 z 5

Když se skloubí young adult se skvělým psaním, vznikne občas literární klenot. Svět normálních kluků je toho příkladem. 5*:)

wiix
14.10.2015 3 z 5

Myšlienka knihy bola zaujímavá avšak jej spracovanie mi miestami prišlo umelé, únavné, neprinášajúce nič nové. No pri knihe som si oddýchla a čítala sa ľahko.


Giný
13.04.2015 5 z 5

Svět normálních kluků je rozhodně jedna z mála knih, která ve mne zanechala výrazný dojem. Líbily se mi popisy psychického vývoje a myšlenkových chodů dospívajícího chlapce. I přes náročnější téma mi kniha měla po celou dobu jejího děje co poskytnout a rozhodně její přečtení je přínosem. Pro všechny, kteří mají rádi četbu s provokativním psychologickým tématem, je určitě dobrou volbou.

radek6848
27.02.2015 3 z 5

Pěkně vylíčena psychologie postav, hezký romantický příběh s postupným vývojem... ale některé scény zbytečně dlouhé, až nudné. Naopak scény, na které jsem se těšil.. :D byly bohužel krátké, úsečné a snad i cenzurované.. Zasloužily by si lepší vystižení. I když se v knize objevují témata: smrt, alkohol, násilí vše probíhá vlastně docela v klidu, a čtenář z toho snad není ani nijak emočně poznamenán, škoda. Očekával bych víc dramatičnosti. Otevřený konec, to nemám rád.. Tak snad se Robin se Scottem ještě někde potkají.. :)

dark.ma93
06.11.2013 2 z 5

Jedná se o skvělou knihu, ale musím se přiznat, že místy mi přišla napsaná nudně, až jsem se musela do čtení nutit. Neměla nějak spád. Přišla mi chvílemi až nudná. Tématika má hodně co do sebe.

Jiitush
27.03.2012 3 z 5

Ta kniha není špatná, jen mi přijde, že mi ten příběh nic nedal. Příběh mi taky přišel zbytečně zdlouhavý, bez nějaké větší závěrečné pointy. Nevím, asi jsem náročná, nebo jsem ji jen špatně pochopila, ale po téhle knize už v budoucnu rozhodně nesáhnu.

Štítky knihy

homosexualita

Autorovy knížky

2008  80%Svět normálních kluků

Kniha Svět normálních kluků je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce20x
Chystám se číst25x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x