Svatojánský lunární kalendář

Svatojánský lunární kalendář https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388683/bmid_svatojansky-lunarni-kalendar-X6L-388683.jpg 4 20 6

Člověk je bytost společenská. Vztah nás primárně naplňuje štěstím a spokojeností. Máme-li kolem sebe lidi, živou přírodu a nebeskou oblohu, záleží už jen na tom, jak dané spravujeme a o vztahy pečujeme. Každý vztah potřebuje "to své". Vztah člověka k člověku potřebuje dávku lásky a ochoty vzdát se trochy ze svého pohodlí. Vztah ke hvězdám a astrologii vyžaduje trpělivost a vnímavost k cyklům přírody a symbolům. Vztah k přírodě potřebuje kromě již uvedeného ještě soucit a rozumné zvažování našich potřeb. Kalendář je rozdělen na osm ročních období, k nimž autorky napsaly spoustu doporučení, jak zahradničit a starat se o krásu i o duši. Kromě astrologického pohledu na jednotlivá znamení tu najdete i sezónní recepty z potravin prospěšných vašemu zdraví.... celý text

Přidat komentář

Atanone
02.01.2024 4 z 5

Na rozdíl od Svj tarotu tato kniha, snad i díky krásným ilustracím, na mě působí pozitivně a zdá se, že mi i k něčemu bude. Zatím nejsem úplně rozhodnutá, jestli ji pošlu po vodě, nebo si ji nechám. Spíš se kloním k první možnosti. Souhlasím s předchozími komentáři v tom, že je to trošku pel-mel a hůř se v ní orientuje. Bude to asi tím, že podchytit celoroční dění astrologicko-bylinkářsko-kulinářsky, není jednoduchý úkol. Osobně mi víc sedí obyčejný lunární kalendář, kde jsou tyto i další rady, podchyceny jednoduchými piktogramy. Problém je i v tom, že podobných knih vychází docela dost a snaha dát do nich všechno pak může být kontraproduktivní, protože sice neurazí, ale ani nenadchnou.
Pro mě tak 50:50, ale jednu * jsem musela přidat za ty nádherné ilustrace

Dámaskloboukem
21.11.2022 3 z 5

Můj milý deníčku,
nejsem správnou ani morální ctenarkou. Mělo by mě to trápit.
Tuto knihu jsem si půjčila ze zcela podlehlo důvodu.
Hledala jsem písemný důkaz, ze naše teta Mařa je opravdu líná jak veš. ( To o ní tvrdí většina rodiny).
Ona totiž když nechce, tak nezaseje, nejde na houby, nestriha vlasy ani nehty, proste nedělá skoro nic a vždy se vymluví na nevhodnou fázi Měsíce!
Tak o tom jsem se v knize nedočetla.
Možná, ze nic-nedělaní se dá vyčíst ze závěrečné astrologické tabulky, kterou jsem úplně nepochopila.
Za to jsem se docetla, ze já jsem opravdovou diplomatickou dámou. To mě samozřejmě potěšilo.
Už méně, ze muj protějšek je Brouk Pytlik ( to bych nikdy vědomě nedopustila!)
Že lidé s onemocněním srdce mají chodit venku bosky a ti co mají křečové žily a bercaky mají pravidelně držet půst ( tomu ještě dnes někdo věří?)

Knížka je zajímavou veganskou kuchařkou ( už mám několik typu na vyzkoušení) a jsou v ní opravdu krásně vyobrazená roční období.

Opakovaně se v ní doporučují fazole a vločky.
(možná zmínit tyto potraviny na jednom místě by stačilo)
A teď zpátky k té vši.
Nevím proč se u nás říká “líný jako veš”
Když jsem naposledy pozorovala tato zvířátka, tak končetiny jim pracovaly tak hbitě, ze to nedá sebepracovitejsi člověk.
Takže přirovnání ke vši by mělo byt spis pochvalou.


Lucie_1986
27.04.2020 3 z 5

Od knizky jsem mela asi vetsi ocekavani. Astro informace jsou zajimave, stejne tak recepty jsou fajn a nektere urcite vyzkousim. Ale informace o ruznych bylinach ci potravinach jsou jen hodne okrajove a v knize jsou hlavne hodne neusporadane. Nemaji zadnou posloupnost a tudiz jsou i spatne dohledatelne. V knize se mi bohuzel spatne orientuje.

Jonna
21.10.2019 4 z 5

Je to moc hezky ilustrovaná kniha, takových už dnes mnoho nevychází. V knize je i mnoho různých informací kolem přírodních cyklů, které jsou zajímavé, ale je hodně problematické některé konkrétní dohledat (např. kdy sázet?), protože kniha je v některých kapitolách docela chaotická, a není ani řádně dělena do odstavců. Proč třeba pod lunárními fázemi není nějaký systém? Je hrozně složité dohledat v té spoustě nečleněného textu jednu konkrétní informaci. Knihu jsem ještě nepročetla písmeno od písmene, chci v ní pokračovat celý rok, ale už jsem našla tři chyby, což také u takovéhle knihy zamrzí. Recepty mi nevadí, i když mi nepřijdou bezpodmínečně nutné. Knihu určitě budu používat celý rok, ale mrzí mne, že není přehlednější.

J.books
26.01.2019 3 z 5

Kniha je čtivá, dobře napsaná, krásná po vizuální stránce. Jediné co je pro mě trochu zklamání je, že je velmi obecná a zbytečně zde zabírají místo recepty. Knihu bohužel podle mě stačí jednou přečíst a vrátit do knihovny. Měla jsem větší očekávání.

ajla5
09.09.2018 5 z 5

Jako vždy krásná a praktická kniha.

Štítky knihy

kuchařky astrologie

Autoři knihy

Eva Francová
česká, 1968

Kniha Svatojánský lunární kalendář je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce17x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x