Svatí pro hříšníky

Svatí pro hříšníky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144567/svati-pro-hrisniky-144567.jpg 5 2 2

Tato klasická sbírka krátkých životopisů devíti světců z pera známého spisovatele duchovní literatury Goodiera se znovu vydává, aby inspirovala nové generace čtenářů. I když fakta o životech těchto světců jsou známá a jsou velmi inspirující sama o sobě, Goodierův jedinečný způsob vyjadřování, proniknutí do podstaty věci a laskavý humor dělají z těchto příběhů skutečně příjemné čtení. Mezi světci, o kterých píše, je například sv. Augustin, sv. Josef Kopretinský, sv. Claudius de la Colombiere, sv. Markéta Kortonská, sv. Jan od Kříže a další.... celý text

Povídky Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Sypták
Originální název:

Saints for Sinners , 1930


více info...

Přidat komentář

Starmoon
13.02.2021 4 z 5

„Jestvuje totiž vznešenejšia veľkosť, ako je veľkosť úspechu, a to veľkosť nezdaru. Lebo je naozaj veľkou vecou pracovať a nedočkať sa povzbudenia, ktoré poskytuje zdarná práca a úspech. A je to aj veľká obeta, keď ovocie môžu potom žať iní, ktorí už nie sú takí veľkí ako bol ten, ktorý sial.“

„Najvyššie vrchy vrhajú aj najdlhšie tiene.“

Autor v tomto výbere predstavil príbehy tých, ktorých by sme ako ašpirantov na svätosť asi nevnímali (aspoň nie v určitých fázach ich života), napríklad radodajnú Margitu z Kortony, hazardného hráča a smilníka Kamila de Lellis, inteligenčne zaostávajúceho Jozefa Korpentínskeho alebo trebárs (pre mňa z tohto výberu asi najzaujímavejšieho svätca) Benedikta Jozefa Labreho, ktorého vyhodili aspoň z troch-štyroch kláštorov.

V slovenskom vydaní z roku 1993 je aj prídavok v podobe príbehu patróna alkoholikov Matta Talbota (zrejme ho však napísal iný autor, nie Alban Goodier).

Jedna z tých kníh, ktorá cez skutočné príbehy ľudí v nej opísaných dokazuje, že „Bohu je všetko možné“ (Mk 10, 27) a že „čo je pre svet bláznivé, to si Boh vyvolil, aby zahanbil múdrych, a čo je pre svet slabé, to si Boh vyvolil, aby zahanbil mocných“ (1Kor 1, 27).

martunka
02.05.2018 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem četla velmi ráda. Je velmi čtivě napsaná a je v ní plno inspirace pro duchovní život. Za mě doporučuji!


Štítky knihy

světice světci duchovní život

Autorovy knížky

Alban Goodier
anglická, 1869 - 1939
2009  90%Svatí pro hříšníky

Kniha Svatí pro hříšníky je v

Přečtených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x