Svatební noc

Svatební noc https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192642/bmid_svatebni-noc-o0L-192642.jpg 4 142 45

Sestry Lottie a Fliss Graveneyovy jsou si blízké jako málokteří sourozenci, jedna druhé jsou oporou i spolehlivou vrbou, do níž mohou našeptávat svá trápení. Starší a usedlejší Fliss právě prochází ne zrovna snadným rozvodem, kdy se ještě nedokáže smířit se zradou bídáka, který byl jejím manželem a otcem jediného děcka, a kdy je právě malý, bujnou fantazií obdařený Noah jedinou kotvou v nebezpečných vodách beznaděje. Lottie se vznáší v růžovém oparu představ blížícího se zasnoubení s Richardem a nevidí nic než úžasnou společnou budoucnost. V jediném okamžiku se jí tenhle domeček z karet zhroutí a ona jako mnohokrát předtím čelí nepřízni osudu tím, že si začne narychlo budovat další domeček, daleko větší a úžasnější, než byl ten předchozí, a zapomíná při tom, že základy téhle stavby musí být zákonitě vratké. Realisticky uvažující Fliss se marně snaží její úsilí překazit, události se hrnou jedna po druhé a kromě erotického náboje s sebou přinášejí nejednu komickou situaci. Ben, Richard, Lorcan, Noah, Sára, Arthur, Nico a řada dalších aktérů zdařile sekundují v babylonu vztahů dvěma hlavním protagonistkám a spolu s nimi přinášejí čtenářům příběh plný napětí, zvratů a lásky – skutečné i kašírované –, který vyvrcholí na jednom z řeckých ostrovů v paprscích zapadajícího slunce tak, jak se na román Sophie Kinselly sluší.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Wedding Night , 2014


více info...

lucisa.n
lucisa.n
24.09.2022 2 z 5

Tak tohle bylo hodně špatné. Dvě hlavní hrdinky se chovají jako drůbež, nevím, která je horší. Ben je taky pěkný blbec. Snad jen Lorcan a Richard nakonec udělali sympatická rozhodnutí. Jinak v průběhu celé knihy v podstatě nad každou postavou kroutím hlavou. Bylo to absurdní, stupidní a vůbec ne vtipný. Pardon :D Ale nemohu jinak. Za přečtení to určitě nestojí, alespoň za mě.

kris.docekalova
kris.docekalova
04.01.2022 4 z 5

Taková romantika neromantika. Knižka měla docela originální příběh, přestože byl chvílema až trochu moc praštěnej a možná přitaženej za vlasy. Říkala jsem si, že něco z toho není úplně reálný, ale tak co, je to fakt taková easy oddechovka, která nikoho neurazí. Možná, pokud nejste úplný suchaři, se u některých pasáží zasmějete nahlas, vtip tomu teda rozhodně nechybí.
Není to žádná oscarovka, ale pobaví a jestli máte rádi romantiku, vztahy, single rodičovství, rozvody,m partnerství atd, tak určitě do toho.


Andynka
Andynka
06.05.2021 3 z 5

Milá oddechovka.
Zábavná kniha u které můžete nachvilku utéct od starostí a jen si užít děj.
Dej se odehrává v Řecku, kam jede Lottie oslavit líbánky. A její sestra, která je zároveň i nejlepší kamarádka pro Lottie se snaží udělat vše pro to, aby novomanželé nesplnili novomanželé povinnosti a svazek mohl být anulovan.
Já jsem se opravdu u knihy bavila. Rychle mi to uteklo a naprosto jsem vyrelaxovala. Knihy od Kinselly mám prostě ráda.

lenka7348
lenka7348
25.10.2020 4 z 5

Tentokrát jsem se nějak nemohla začíst, na což nejsem u knih od Kinselly zvyklá. Druhá část mě však už "chytla", a já se nemohla odtrhnout. Samozřejmě to dopadlo tak, jak jsem si myslela, ale to se u tohoto druhu knih očekává. :-)

majavcelicka
majavcelicka
03.08.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, ze začátku jsem sice měla problém se začíst, ale pak se četla velmi dobře. Hlavně ta pasáž s Nicem byla vyborna. Po dlouhé době jsem se od srdce nahlas zasmála u knihy.

Kudík
Kudík
21.03.2020 3 z 5

Asi zatím nejslabší kniha, kterou jsem od této autorky četla. Jak se mi Fliss líbila, tak naopak mi její mladší sestra Lottie přišla hrozně naivní a povrchní. Co musím uznat, že i tak má kniha dost vtipu, např. řešení Fliss s Noahovým školním projektem, anebo párový kvíz, kde zase naopak perlila Lottie s Benem.... a všechny ty zásahy Nica. Sice ten konec byl od začátku jasný, ale proč ne?

Aaloha
Aaloha
24.01.2020 4 z 5

Romantika, oddechovka, vtip. S knihou jsem spokojená.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
15.12.2019 5 z 5

Možná trochu praštěné, ale taková lehká romantika u které se čtenář zasměje.

kacka.haas
kacka.haas
01.04.2019

Na dovolenou k pláži dobré čtení, oddechové. Takové trochu praštěné až nereálné, ale špatné to určitě nebylo. :)

SBH
SBH
11.12.2018 4 z 5

Téměř celou knihu jsem si libovala, že čtu konečně pěknou romantiku, která má hlavu a patu, postavy se chovají logicky, okolnosti působí více než uvěřitelně (až krutě realisticky - personál na letišti, nevšímavé učitelky atp.). Závěr se ovšem zvrtl. Spoiler. Jakože ano, všichni skončili v těch správných náručích, ale jak Ben celou dobu Richardovi směle konkuroval, nakonec z něj autorka udělala dětinského troubu. Také si nejsem jistá, jak bychom podle Kinselly měli řešit životní trable. Je-li jakákoli aktivita špatně, tak rovnou skákat pod vlak? Za úplný konec hvězda dolů. Jinak jako obvykle - vtipné, chytré.

Charmedka
Charmedka
18.11.2018 3 z 5

Svatební noc je hodně praštěná a věřím, že nesedne každému. Jednání hlavních postav je až nereálné a divím se, kam až sahá fantazie autorky, co se týče plánu, jak zabránit Lottie udělat životní chybu.

Ač kniha dost ujetá a párkrát jsem se přistihla, že vrtím hlavou, musím uznat, že jsem se i hodněkrát zasmála. Nejsem v žádném případě zklamaná. Sice se kniha nezařadí mezi moje oblíbené knihy této autorky, ale ani neřeknu, že by kniha byla vyloženě špatná. Neurazí, nenadchne. Jako letní odpočinkové čtení je ideální.

nani_nka
nani_nka
03.10.2018 1 z 5

Sophie, toto si napisala ty? Od tejto autorky som zvyknuta na iny standard - pojasenu hlavnu hrdinku, plno trapasov a bozskych hlavnych hrdinov. Ak zacinate s citanim kniziek od Sophie, tak nech tato nie je vasou prvou volbou. Inak by ste mohli dojst o kopu usmevov, ktore pri jej ostatnych knihach zazijete.

MíšaS.
MíšaS.
27.08.2018 1 z 5

Nečekala jsem žádnou velkou literaturu, ale tohle bylo dost ubohé i na knihu na odpočinek. Od začátku je vám jasné jak to bude. CHování hlavních postav je jak dvou puberťaček před první diskotékou a celkově hooooodně přitažené za vlasy a vycucané z prstu.

Teresita
Teresita
13.05.2018 3 z 5

Je to možná trošku slabší kniha od této autorky, ale pořád velice čtivá a vtipná, i když trochu přitažená za vlasy. Četla jsem v originále, Kinsella je k tomu ideální.

Geneviv
Geneviv
02.02.2018 3 z 5

Nekolik zajimavych myslenek a i jsem se zasmala... odpocinkova kniha :)

LadyCotton
LadyCotton
27.01.2018 4 z 5

Sophie Kinsella opět nezklamala. Ačkoliv jsem se s hlavními hrdinkami nikterak neztotožnila (více-méně mi nebyla sympatická ani jedna) u příběhu jsem se poměrně bavila, padlo i pár výbuchů smíchu (např. když Fliss vytvářela horkovzdušný balón pro Noaha, nebo když malému Noahovi vysvětlovali pojem "smočit brko v kalamáři"). Skvělé odpočinkové čtení nejen na léto.

AnnL
AnnL
30.11.2017 3 z 5

No nebudu říkat, že to je čtení, které člověku něco dá, něco v něm zanechá. Ale pobavila a v pár pasážích jsem se tedy opravdu smála, až se manžel divil, co to čtu. Takže úkol knihy, pobavit, určitě autorce vyšel. ;)

KateTheBlogger
KateTheBlogger
27.09.2017 5 z 5

V životě jsem se u četby knížky tak nenasmála. Je v ní tolik absurdních situací, že si říkáte, že nic dalšího už se snad stát ani nemůže, ale víte co? Může. Lottie a Fliss jsou praštěné sestry, ačkoli každá úplně jinak. Pro mě ideální forma relaxace :-)

petra4080
petra4080
13.09.2017 3 z 5

Předvídatelné, jedna z horších knih autorky.

kiraa
kiraa
10.09.2017 2 z 5

Žánr, který nečtu moc často, ale pokud se k němu uchýlím, tak jsou to právě knihy S.K. Zřejmě nikdy již nebude překonána první "šopaholička" Becky, ona byla zabiják, se kterým jsem usínala i ve tři ráno a zřejmě navždy bude praštěná Becky tou nejlepší. Ale ani ostatní knihy (a že jich bylo) mě nikdy vyloženě nezklamaly. Až tedy tato, která není ani vtipná, ani příjemně romantická, ona je prostě trapná. Něco jako křeč a ty já nemám ráda. Snaha být za každou cenu vtipná nakonec vyústí v to, že vám postavy začnou být těžce protivné, děj se na hony vzdaluje realitě a vy se prostě těšíte až se dokodrcáte na poslední stranu a knížku šoupnete do bazaru.