Surrender: 40 písní, jeden příběh

Surrender: 40 písní, jeden příběh https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520060/bmid_surrender-V7P-520060.jpg 4 14 4

Bono, umělec, aktivista a zpěvák irské rockové skupiny U2, napsal vzpomínkovou knihu, která je bolestně upřímná, důvěrná a hluboká. Kniha Surrender zachycuje jeho pozoruhodný životní příběh, popisuje výzvy, kterým čelil, a vypráví o přátelích a příbuzných, kteří ho na jeho cestě formovali a podporovali. Bono je jedním z nejvýraznějších světových umělců a spoluzakladatelem organizací ONE a RED. O jeho profesní dráze bylo popsáno mnoho papíru, ale v knize Surrender se tohoto úkolu zhostil on sám a poprvé se rozepsal o svém pozoruhodném životě i o lidech, kdo ho na jeho cestě provázeli. Svým originálním způsobem nás provede od událostí svého dospívání v Dublinu přes neobvyklou cestu U2 k pozici jedné z nejvlivnějších kapel na světě až po více než dvacet let aktivistické práce věnované boji proti AIDS a extrémní chudobě. Bono píše upřímně, s velkou dávkou sebereflexe a spoustou humoru nás nechá nahlédnout do svého života a seznámí nás se svou rodinou, přáteli a vírou, tím vším, co ho drželo nad vodou, provokovalo a formovalo.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Surrender: 40 Songs, One Story , 2022


více info...

Přidat komentář

Tatrman
02.02.2024 4 z 5

Zajímavá autobiografie. Chvílemi nabubřelá a patetická jako Bono sám, ale my fanoušci U2 ho asi takhle máme rádi. Jen bych občas ubral na politických a aktivistických tématech a víc se ponořil do muziky.

mulderka
19.01.2024 4 z 5

Jak tak občas nahlížím do různých rockových fan skupin na xichtbůku, docela mě donedávna zaráželo, jak moc Bona nemají v jeho rodném Irsku rádi. A protože U2 miluju a sleduju už /sakra!/ několik desítek let, skočila jsem po téhle knížce s tím, že mi nabídne solidní pohled přímo od zdroje. A to bylo pro změnu příjemné překvapení.
Nuže: nejvíc jsem ocenila kapitoly z dětství, osobní život, proces tvorby a vztahy v rámci skupiny U2. Aktivistické a dobročinné akce mi už lehce zavánějí samochválou, míchání do politiky by taky mělo mít nějaké hranice. Rocker, který vyjednává s prezidenty a světovými vůdci, je mi obzvlášť v dnešní době, podezřelý. Musím ale uznat, že cesta na Ukrajinu v nepřehledných začátcích konfliktu vyžaduje pořádné koule. Stejně jako to, že se Bono konečně rozhodl odtajnit své zdravotní problémy /viz tajuplné narážky na Wikině o "zážitku blízkém smrti"/.
Nepochybuju, že všemu, co dělá a podniká, Bono skutečně věří. Zda jeho idealistickým podnikům věří i zbytek světa, je další otázka.
A teď by to chtělo zase zamířit do studia a narvat natěšeným fanouškům do uší po dlouhé době pořádnou muziku. Protože máme U2 rádi :-)


jan37
17.01.2024 4 z 5

Pro fanoušky U2 povinnost. Ke konci už te lásky a aktivismu bylo trosku moc. Dobre se to četlo. Solidních 70%

Hakri
01.01.2024 5 z 5

Dočteno, chvilku to trvalo, ale stálo to za to. Bono je dobrý vypravěč, v knize je spousta informací, čtení ale lehce plyne. Doplněné o texty, kresby, fotografie. U2 je moje srdeční záležitost, ke čtení jsem poslouchala také jejich písničky. Kniha mi potvrdila, že Bono je opravdu osobnost!

Autorovy knížky

Bono (p)
irská, 1960
2023  89%Surrender: 40 písní, jeden příběh

Kniha Surrender: 40 písní, jeden příběh je v

Právě čtených7x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce45x
Chystám se číst29x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x