Strýček Bosko

Strýček Bosko https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15263/bmid_strycek-bosko-nU2-15263.jpg 4 6 4

Kouzelný strýček Bosko vede dětského i dospělého čtenáře na výpravu do krajiny osvobozené obraznosti, kde se odehrává, co by jinde připadalo neuvěřitelné.

Přidat komentář

jejda.majda
03.03.2022 3 z 5

Tři příběhy ze zasněné pohádkové krajiny od mého oblíbeného českého spisovatele židovského původu. Umím si představit, jak bych příběhy hltala jako malá a nebo jak bych je četla svým dětem před spaním.

Není to klasické Fischlovo syrové vyprávění, ale je to moc milé čtení.

Darkry
24.12.2021 4 z 5

Královská hostina pro dětskou fantazii.


L.Helena
22.03.2021 3 z 5

Teda to byla blbina! Možná jako pohádková knížka pro děti nebo pro někoho, kdo si potrpí na přebujele vyfantazírované historky …, ale i tak je zde až příliš mnoho podivných postaviček, děj celkem nijaký, ani trošku napětí či náznak něčeho, co by připomínalo klasický pohádkový rozpor mezi dobrem a zlem, no a i to od pohádek očekávané morální ponaučení hodně chabé.

Tuto malou a útlou knížečku jsem našla v knihobudce, a zase ji tam ochotně odnesu, kde ji třeba najde někdo, koho víc potěší (a já si tím současně poněkud anonymně splním jedenáctý bod letošní výzvy).

SSTknihy
06.06.2020 4 z 5

Poetická vzpomínka na „strýčka, který nebyl vlastně vůbec můj strýček a nejmenoval se Bosko“. Příběhy skvělého vypravěče, který své posluchače umí zavést do světa plného fantazie, barev, podivných lidí a neznámých krajin, rozumí řeči zvířat a ptáků, umí naslouchat stromům a květinám a nikdy nezapomene přinést nějakou dobrotu. Strýček Bosko je laskavým průvodcem dětství, na kterého se ani po letech nezapomíná.

Kniha Strýček Bosko je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chci si koupit1x