Strážce majáku

Strážce majáku https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383014/mid_strazce-majaku-TW7-383014.jpg 3 39 12

Znáte své “PROČ?” Osobnostně rozvojová kniha na motivy skutečných událostí je příběhem chlapce Mona, který jednoho dne přijde o rodinu. Díky tomu osud chlapce zavede k majáku na konci světa k osamělému dědečkovi. Ke strážci majáku. Začne se tak odehrávat nečekané dobrodružství, ve kterém stařec učí chlapce rozumět životu a ve kterém dítě učí starce být milujícím dědečkem. Výsledkem je vyprávění o hledání smyslu života, o setkání dvou odlišných světů, o mládí a stáří v nás. Příběh POSLÁNÍ, které rozhoduje nejenom o osudu čtenáře, ale také o přežití všech postav na ostrově. Přečtěte si strhující vyprávění a odhalte v hlubinách tajemna odpovědi i na otázky, které zůstávaly dosud skryty pod povrchem... Osobnostně rozvojová novela od autora bestselleru vznikla na motivy skutečných událostí. Zavede čtenáře ke vzdálenému majáku na konci světa! Součástí knihy je náramek spojený s výzvou, díky kterému si přijde na své i aktivní publikum čtenářů.... celý text

Přidat komentář

Věra093
25.05.2023 odpad!

Patetické, sentimentální. Poselství jasné, ale literárně takové upatlané. Autor chce být spisovatelem. Beru to jako že se to teprve učí.

Chytuš
10.03.2023 3 z 5

Tomáše Lukavce mám ráda, líbí se mi jeho rozhovory i zajímavé životní peripetie, s knížkou jsem ale trochu bojovala. Chápu poselství, které mi měla dát, jen literární podání pro mě bylo poněkud nedotažené. Hledání smyslu života je rozhodně jedna z nejdůležitějších povinností každého z nás a cesty k poznání jsou různé... Tady jsem ale často měla pocit, že celý příběh a hlavně jeho zpracování mělo ještě poněkud dozrát a vyspět, aby čtenáře zasáhlo do krajiny srdeční plnou silou...


Hobo
26.12.2022 5 z 5

Byť jde o odlišný syžet, chvílemi jsem si při četbě vybavil Malého prince.
Krásné čtení pro otevřené mysli.
A když si tak občas vzpomenu na Syna strážce majáku, čtený v dětství, tak tato knížka jakoby ho v mém životě uzavírala.

Evička
25.05.2022 5 z 5

Poslouchala jsem jako audio knihu a pecka, v dálce šumění moře, zpěv ptáků, moc hezký příběh.

Terry11
26.07.2020 1 z 5

Protoze miluji majaky, dostala jsem tuto knihu jako darek, aniz by si kamarad zjistil, o cem vlastně je. Nemam rada, kdyz se prosté myslenky oblekaji do metafor a vznesenych frazi. Stylistika vubec je autorova slaba disciplina. Kdyby to nebyl darek, nedocetla bych.

Knihobolka
11.01.2020 2 z 5

Čekala jsem od příběhu víc...navíc mi přišel povědomý.
Nejvíc mi vadil styl, příliš metafor a zbytečný balast.
Pokus o filozofickou knihu se nepovedl.

Úplně to ve mně žádné poslání neprobudily.

KolSkřítek
10.12.2019 4 z 5

Kniha má velice pěkné myšlenky, které stojí za to si nechat projít hlavou. Je dobré, že si každý může vzít do svého života inspiraci pro oživení. Místy je to trochu časově popletené, ale to není tak důležité.

ani.j
02.07.2019 1 z 5

Kniha byla pro mě velkým zklamáním. Autor sám přiznává, že kniha je na motivy skutečného příběhu. Samotný příběh má hlubokou myšlenku, kterou si autor ale jenom vypůjčil a zpracoval ji bohužel hrozným způsobem! Mám pocit, že si to po sobě nemohl ani jednou přečíst. Chlapci je chvíli 10, pak 7 let, pak zase 10. Časová chronologie pokulhává. Celkově mi styl psaní nesedí. Kdyby příběh napsal jako povídku na 2 strany, bylo by to úplně dostačující a příjemnější.

Blanchidlo
30.04.2019 1 z 5

Mám pocit, že dneska už může napsat knihu každý. Ne, že by příběh nebyl krásný a zajímavý, jen byl špatně uchopený. V tomto podání šlo o kýčovitou romantiku v americkém stylu, ve které se ukrývalo pár krásných myšlenek. Za co tleskám jsou nádherné ilustrace!

Alíša236
20.04.2019 3 z 5

Příběh sám o sobě je zajímavý i inspirativní, ale stačil by na povídku. Myšlenky pěkné dá se na nich stavět a vzít si je k srdci a k životu... přesto jsem čekala o mnoho více, něco co mě opravdu zasáhne, motivuje, bude mě dlouho provázet.... z této knihy to na mě nedýchlo. Měla jsem příliš vysoká očekávání.

ladyfromskye
29.09.2018 5 z 5

Příběh o lidském poslání a příběh lidského poslání. Příběh o rodině. Příběh o pevném poutu mezi prarodičem a vnoučetem. Příběh o moudrosti stáří a této moudrosti otevřeném nevinném mládí. Příběh o dětství a o stáří. Příběh o snech. Příběh o životě... život sám. Taková je tato kniha. Takový byl příběh chlapce Mona. A jaký je ten váš?

Amber
25.09.2018 5 z 5

Když budete vnímaví a plně se ponoříte do děje, tak Vás tato kniha dokáže mnohému naučit.
Rozhodně doporučuji. Místy smutné, ale zároveň Vás pohladí na duši.