Strážce majáku

Strážce majáku https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36580/strazce-majaku-36580.jpg 4 23 4

Okouzlující příběh, jehož čtyři hrdiny, strážce majáku, jeho syna, cizince-spisovatele a venkovského doktora, uvěznila vytrvalá bouře na velmi romantickém místě, na osamělém majáku tyčícím se na prudkém skalním srázu spadajícím přímo do moře. Všichni čtyři hrdinové, ač jindy povah spíše uzavřených, se za neobvyklých okolností velmi rychle sblíží. K ukrácení času si čtveřice vypráví nejen své životní příběhy, ale i cizí zajímavé osudy a osudové zvraty. Jejich vyprávění se navzájem stimulují, kříží a rozvíjejí, skutečné příběhy začnou prolínat i staré legendy a dávné heroické příběhy, z nichž vstupuje zejména touha po pravdě a spravedlnosti. ... celý text

Přidat komentář

Eicherik
31.10.2020 4 z 5

Neplánované, krátkodobé a velmi pohodové setkání čtyř mužů: Venku je sychravo a uvnitř u krbu se vyprávějí keltské legendy, legendy ze Staré Číny a osobní příběhy zúčastněných. V podstatě by se mohlo jednat o nový literární žánr. Kniha navozuje úžasnou pohodu a klid.

IvaKo
17.03.2018 4 z 5

Bretaňský maják obklopený bouří a uvnitř oáza pohody, kde čtyři muži u krbu vyprávějí keltské a čínské legendy, ale i osobní příběhy, které zasáhly do jejich životů. Ze všech příběhů vyplývá, že lidé byli a jsou ve své podstatě pořád stejní, se svou touhou po spravedlnosti a štěstí, ale i se svými zápornými vlastnostmi. Sugestivně poklidná, meditativní atmosféra se přenáší i na čtenáře. Příjemný zážitek.


R.E.M.
19.01.2017 4 z 5

Obyčejné setkání čtyř lidí, jejich vyprávění příběhů a dávných legend. Neobyčejně milá a okouzlující atmosféra. Za příjemnou a pohodovou atmosféru - 4 hvězdy.

ladyfromskye
01.07.2013 4 z 5

Škoda, škoda... V knížce, vlastně v jejím příběhu, byl daleko větší potenciál, než jaký byl využit. Autor se také nedokázal zdržet občas zbytečných dialogů a nadbytečného vysvětlování a díky tomu chvílemi knížka působila vlastně směšně. Asi bych dala jen ty dvě, možná tři hvězdičky, ale za ten příběh, který mě tolik okouzlil, když jsem knížku vzala v knihovně do rukou, prostě musím dát víc...