Temný oheň

Temný oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22401/temny-ohen-22401.jpg 3 76 12

Ve světě duchů se děje něco strašlivého. Všechno se hroutí,rozpadá, hoří. Jsou to špatné zprávy nejen pro mrtvé, ale hlavně pro šestnáctiletého Andyho Mosera – on je totiž živý. Je ve světě duchů uvězněn a zoufale se snaží uniknout. Mezi stíny zavedla Andyho přitažlivá Elizabeth. Oba by rádi byli spolu. To však není možné, dokud se jim nepodaří odvrátit katastrofu, která má toto místo smrti zničit. Než se jim to podaří, musí projít různými útrapami a hrůzami, překonávat vroucí ohnivé řeky, podstoupit zápas s bezcitným monstrem stvořeným k zabíjení. A potom narazí na zlo, které na ně čeká v hlubinách světa duchů zahalených tmou…... celý text

Přidat komentář

Ayna
14.08.2023 1 z 5

(SPOILER) Další díl Země duchů už jsem číst nechtěla, ale pak jsem si to uložila jako zkoušku svých nervů a odhodlání a dorazila to. Necítím se tím ale nijak obohacena a ani si už moc nepamatuju, o čem to bylo, jen takové útržky. Asi to můj mozek raději vytěsnil. Jakože... Vylovili z řeky děcko. Pořád někam šli a potkávali divný lidi. Strážce Mlhy se někam zdejchnul a rozbila se obloha. Pronásledoval je tělocvikář z Hometownu, aby Anďase zabil. Došli na diskotéku, pro nic za nic je přepadnul ninja. Nějaké ty výbuchy a láva. Lávové monstrum. Zlouni vycucávající mlhu, bum bác, mlha zpět, všichni až na Anďase a Elizabeth postoupili na další level a zmizeli. The end. Už nemusíte udělat stejnou chybu jako já a nemusíte to číst. Není zač. Jedna hvězdička za to, že je to tak hloupý, až je to vtipný.

danny_21
06.06.2022 1 z 5

Bohužel i třetí pokračování Země duchů se kvalitativně nese v duchu předchozích dvou. Spisovatelsky a tématicky tak na úrovni mého syna na prvním stupni, vše možné naplácáno na jednu hromadu v této podivné Zemi mrtvých duchů, kde se éterické bytosti a postavy chovají a mluví jako po prodělání lobotomie. Tentokrát už aspoň bez sira Aleca, a možná krapet lepšímu ději dávám o 5% víc než minule, nicméně je to ale o prsa korejky, manželé Siegelovi musí být fakt dvojka k pohledání - 25 %


Martin82
13.08.2021 odpad!

WTF?...Stopy literární hrůzy!

Kontryhelka
02.12.2020 2 z 5

Zase Andy a jeho přítelkyně. Ne a ne a ne. Nesedl mi tento díl ani ostatní s Andym. Ale každému se líbí něco jinýho a nikomu názor neberu.

Seabeast
03.09.2020 4 z 5

Podobný koncept příběhu jako v předchozí "Půlnoční děs", ale stále zábavný! Andy, Elizabeth a jeskynní muž Makasha jsou sympatické trio, které zažívají dobrodružství na každém kroku. Sice je to fakt jen o honbě za Strážcem mlhy a vybrušování z patálií, ale co už, čte se dobře!

hippiesak
08.06.2018 5 z 5

Toto bylo můj TOP ze světa Stopy Hrůzy :) ALE jsem naštvaný na vydavatele, protože oni vydali JEN 5 dílů z celkových 6. Nevím přesně pořadí, ale oficiální 4., nebo 5. díl, zkrátka česky neexistuje. Naše česká série má první díl, pak navazující a má konec. Ale v posledním díle se vzpomíná jak Andy bojoval s upírama. Co? Jaký upíři? Tak jsem si zagooglil a zjistil, že originální série "Ghostworld Series" má 6 dílů. Škoda... Ale i tak to bylo super 5 mini knížek :)

Zirvith
08.05.2017 4 z 5

Tenhle díl se mi líbil víc než předchozí dva. Děj byl akční a rychle ubíhal, každou chvíli se v něm dělo něco zajímavého. Přečteno vcelku brzy (např. oproti druhému dílu, u kterého jsem strávila spoustu času).

yaoiyuri
09.12.2016 2 z 5

Ze zatím přečtených dílů Země duchů, se mi tenhle líbil nejvíce. Je pravda, že když se člověk nad příběhem zamyslí víc, uvědomí si nelogičnosti, které popírají to, co bylo řečeno v předchozích dílech… ale z nostalgie radši dělám, že je nevidím. Přijde mi, že autoři toho v příběhu celkem dost neodmysleli (nebo nevysvětlili). Škoda.

Korbitch
29.04.2016 3 z 5

Jako malý cíprt jsem stopy hrůzy hltal a příběh Andyho a Elizabeth byl můj oblíbený. Bohužel jsem nikdy nesehnal všechny díly a tehdy jsem přečetl možná první dva. Když jsem tedy nyní zkompletoval edici - a tím myslím všechny SH, pustil jsem se jako první do tohoto dobrodružství. Po letech se samozřejmě dostavilo vystřízlivění, protože literatura je to vskutku braková. Nicméně rozhodl jsem se tento příběh uzavřít a přečíst všech pět knížek. Korekci člověk ani tolik neřešil, každou chvíli nějaká chyba, ať už tisková či gramatická. Co ale nepřekousnu, je diletantství spisovatelů, kteří v první nebo druhé knize napsali, že duchové pláčí bez slz, protože žádné nemají. Ale když Heleně v tomto díle zašeptá Strážce do ucha, že umírá, valí se jí po tváři slzy jako hrachy. Vypovídá to o tom, že Sieglovi tomu nevěnovali moc pozornosti a spíš než jako závazné dílo to spíš brali jako možnost rychlého přilepšení. A přitom zrovna tento námět skýtal obrovské možnosti. Dle mého byl naplněn sotva do poloviny.

oolinkaa
20.01.2014 3 z 5

už je to celkem o ničem, je to 3. díl, a ještě to snad bude mít 2 díly.. škoda, kdyby to dali max do těch 3, byla by to padáda

luciasek86
25.07.2013 5 z 5

Tato knížka svým příběhem dokáže vtáhnout do děje je to takové čtení pro volné chvilky. Tento díl mám ráda.

minimonisek
23.10.2011 4 z 5

Kniha je napsaná velmi dobře, člověk až žasne, na co všechno autoři při psaní nepřišli. Ačkoli je to zhruba třetí pokračování úvodního dílu Pod hrozbou smrti, tak se dá číst samostatně. Bohužel, konec se stále nedozvíme, jelikož série končí 5. dílem.

Autoři knihy

Scott Siegel
anglická, 1951
Barbara Siegel
americká, 1952

Kniha Temný oheň je v

Právě čtených2x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce71x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x