Nevinnost

Nevinnost https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127854/nevinnost-127854.jpg 3 50 13

Stella Blomkvistová série

< 5. díl >

V jezírku na řece Öxará je nalezena mrtvola mladé ženy. Místní tisk rychle „odhalí“ viníka: má jím být otec zesnulé, íránský přistěhovalec, který měl na své dceři spáchat vraždu ze cti, protože byla těhotná. Když však mladá advokátka Stella Blómkvist začne s vyšetřováním, zjistí, že případ je mnohem komplikovanější, než si až dosud myslela. Narazí totiž na skupinu bezohledných mužů, kteří obchodují s drogami a zneužívají mladé ženy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Morðið í Drekkingarhyl , 2005


více info...

Přidat komentář

esfinge
15.01.2018 3 z 5

Trvalo mi dele, nez jsem se zacetla. Tak po tretine knihy uz se dalo cist i se zaujetim. Ovsem ty strasna jmena postav...chapu, ze na Islandu jsou asi normalni, ale ja v tom mela chvilema dost zmatek.

maličkán
03.09.2017 2 z 5

Nic moc, toto druhé dílo od autorky a již další číst nebudu.Takové neslané, nemastné, nemohu jejímu stylu přijít na chuť.


Ivetaa
06.08.2016 odpad!

Nedalo se to číst - tato autorka celkově zklamání.

Agatha84
07.07.2016 1 z 5

Vůbec, ale vůbec jsem se nedokázala donutit pokračovat ve čtení. Příliš povrchní, málo emocí, vlastně je mi jedno, když nebudu vědět, jak to dopadlo. Tohle se mi stává málokdy.

alabra
24.05.2015 3 z 5

První kniha této autorky, její publicita pro mě předčila úroveň knížky. Střapatá, místy matoucí, plynulost děje kolísala. Pro mě průměr.Hlavní hrdinka si nesnaží získat čtenáře, je nezávislá, vše si bere plnými hrstmi, dějem prosakuje tajemství jejího dospívání, prolíná se s problémy hrdinek knížky.

sabca
06.11.2014 3 z 5

Trvalo mi trochu déle než jsem se do knihy začetla. Hlavní potíž byla opravdu se jmény. Jinak děl byl zajímavý a konec napínavý.

myskula
07.04.2014 4 z 5

Svižně napsaná knížka,bez jediného nudného místa,jen jména osob jsou těžce zapamatovatelná.Přiběh taky pěkně vymyšlený.Určitě si přečtu další knížky od autorky.

K.accka
29.08.2013 5 z 5

Perfektné! První knížka od této autorky a rozhodně ne poslední. Doporučuji. Prvních pár stran jsem si sice říkala, co se z toho vyklube, ale po takových 20 jsem se už nemohla odtrhnout.

Hřibče
13.08.2013 4 z 5

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale pak jsem si řekla, že dám 4, protože kniha nemůže za to, že se mi pletly jména a občas jsem nevěděla, kdo je kdo. Nevinnost byla mojí první detektivkou od Stelly Blómkvist a celkově i první severskou detektivkou. Do teď jsem se tomuto žánru celkem úspěšně vyhýbala, ale anotace této knihy mě natolik zaujala, že jsem po ní sáhla.
Stella je jako advokátka postavena před opravdu složitý případ a i když všichni v něm mají téměř od začátku jasno, jí to prostě nějak "zavání". Kromě vraždy nezletilé íránské dívky Soleen, musí řešit i zneužívání mladistvých dívek za účelem nechutných sexuálních hrátek, za které jsou dívky posléze odměněny drogami. Měla jsem určité tušení, že oba případy spolu budou nějakým způsobem souviset a přiznám se, že jsem měla radost, když se mé tušení potvrdilo. Ale vrah mi byl jasný až na konci, když autorka vyložila všechny karty na stůl.
Bavilo mě postupné odkrývání pravdy a moc se mi líbil Stellin přístup k policistům a celkově k mužům, respektive - líbila se mi Stella. :) Už jen kvůli ní si ráda někdy opět přečtu nějakou její další knihu. A proč jen 4 hvězdy? I přes to všechno mi sem tam přišlo, že příběh trochu polevuje a ztrácí na dynamičnosti a občas mi také unikaly souvislosti, ale jinak se četl příjemně a doporučuji jej. :)

evelinaevelina
22.03.2013 4 z 5

Mám ráda islandské autory detektivek, mám ráda Stellu lómkvist, ani tato kniha mne nezklamala, ale ze všech, které jsem od ní četla byla nejslabší. Nakouknutí do "světa mocných" a politiky vůbec bylo neucelené, proto i v závěru rozuzlení, vina i tresty nevyzněly moc přesvědčivě

Library&me
15.02.2013 3 z 5

Klasická rychlodetektivka,..

petrak
18.10.2012 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale vyznat se ve jménech bylo občas trochu náročné... průměrná detektivka.

jasmína
04.08.2012 1 z 5

Mě kniha vůbec nezaujala. Ztrácela jsem se v ději, nesedlo mi to vůbec..