Stela v zemi tučňáků

Stela v zemi tučňáků https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461009/bmid_stela-v-zemi-tucnaku-bOW-461009.jpg 4 48 9

Budu vám vyprávět příběh, který vás zavede přes nejrozbouřenější moře až na kontinent, který nikomu nepatří. Ocitnete se na opačném konci světa, kde vás z nekonečných ledových plání začnou pálit oči a kde pochopíte, že příroda má vše dobře vymyšlené. Jmenuju se Stela, je mi už jedenáct a moje dobrodružství jenom tak nekončí. To, že můj táta je mašér a na Aljašce si splnil svůj dávný sen, už nejspíš víte. Je však načase vzít vás zpátky do Osmihorek a vypovědět vám příběh dalšího člena mojí rodiny.... celý text

Přidat komentář

Alets
předevčírem 5 z 5

Kniha byla hezká, možná bych řekla dokonce i hezčí než předchozí díl. (VAROVÁNÍ!!! Mini spoiler) Jsem ráda že se Stela setkala se svou maminkou a že si užili tak nádherný výlet až do Antarktidy. ( konec mini spoileru) Byla jsem z ní nadšená a doufám že autorka napíše další díl. Moc doporučuji těm co mají rádi tučňáky a psi

Alets

Luciluc
29.08.2023 4 z 5

Knížka čtená dceři. Vybírala jsem ji v knihovně, ale bohužel jsem si nevšimla dvou důležitých věcí. První bylo věkové určení, kniha je pro děti od sedmi let (dceři jsou čtyři, takže jsem musela hodně věcí vysvětlovat) a že je to druhý díl, který navazuje na Stela a 16 huskyů. Čekala jsem, že cesta a pobyt na Antarktidě s tučňáky zahrne většinu děje knihy, ale nebylo tomu tak. Příběh se ale dobře čte a má moc hezké ilustrace od Ivony Knechtlové. Líbilo se mi dětství Stely - příroda, zvířata, dobrodružství, cestování..."Děda tvrdí, že jsem toho za svůj jedenáctiletý život zažila mnohem víc než řada dospělých. "Musíš trochu zpomalit, hvězdičko," radil mi. Nechceš přece riskovat, že se jednoho dne probudíš a na světě už nebude nic, co bys mohla objevovat."" Jen maminka jí musela hodně chybět, rok a půl ji nevidět...Určitě si přečteme i první díl, za pár let :)


LunaL.
28.06.2023 5 z 5

Knizka se libila synovi i mne. Tesili jsme se na pokracovani, bylo to hezke zakonceni dne :) v knizce je hezky ukazano, ze si clovek muze splnit kazdy sen, kdyz opravdu chce :)

attila1
23.02.2023 5 z 5

Taky moc pěkná knížka jako předešlá Stela a 16 huskyů. Potěšila i mě dospěláka.

markej
18.01.2023 5 z 5

Protože jsem potřebovala trochu oddych od dospěláckého čtení a protože dneska přes noc napadl sníh, napadlo mě tematicky sáhnout po Stele v zemi tučňáků.

Četla jsem před lety už první díl Stela a 16 huskyů a vím, že tehdy jsem knížce nedala plné hodnocení, protože mi bylo líto, že v příběhu nevystupuje Stelina maminka a že její nepřítomnost vůbec není vysvětlená, a protože jazyková korektura nebyla úplně bez chyb.

Teď se ale obě moje předchozí výtky vyřešily! Možná, že autorka měla víc ohlasů na to, že Stele chybí maminka, a tak se teď v druhém díle objevuje hned na začátku a ukazuje se, že je vědkyně, která pozoruje tučňáky v Antarktidě. A korektura je provedena pečlivěji…

Tyhle příběhy jsem si koupila, protože (ač mi bude letos 45), sbírám knížky s ilustracemi Ivony Knechtlové, neboť ty ilustrace jsou prostě tak přenádherné, že jim nedokážu odolat a chci je mít v těch knížkách při ruce.

Ovšem i samotné příběhy Stely jsou moc hezké, milé, neřeší se v nich nijaká velká dramata a mně se moc líbí, i v dospělém věku je tahle četba zážitek, který vás pohladí po duši. Doporučuju tedy dětem i dospělým…
Hodnocení: 5 ⭐ z 5 ⭐

jasmína
24.09.2021 5 z 5

Kniha na večerní počtení před spaním..... hezky psaná i ilustrovaná.

Přidávám se k tomu, že bych také nemohla takhle odjíždět na rok a půl od svého dítěte, to mám také nastavené úplně jinak, ale první díl si půjčíme také..

janinca
01.06.2021 4 z 5

Další dobrodružství Stely, které poodhalí postavu maminky a její práce.
Stejně jako muchomurka si nedokážu představit opustit své jediné dítě a manžela na tak dlouhou dobu.
Vůbec to není špatné čtení, ale huskyové se u nás líbili víc.

muchomurka
22.04.2021 4 z 5

Dlouho jsem čekala, než jsem ji v knihovně konečně ulovila a jsem ráda, že jsem ji ukořistila.
Jemné a milé vyprávění přesně pro holčičky (a možná nejen je) kolem 7 - 9 let, doplněné skvělými ilustracemi.
I když jsem dospělá, příběh a jeho zpracování se mi moc líbilo. Tuhle musím pořídit naší bambulce do knihovničky, dokud je knížka k sehnání.
Jediné, co mi vadilo, ale to z pohledu, že jsem maminka, bylo, že Stelina maminka odjela na tak dlouhou dobu a dala přednost tučńákům před dcerou. Tohle jsem nedokázala pochopit, mám to v sobě nastavené jinak. Kromě tohoto nemám co vytknout a těším se na předchozí díl.

rarášek
16.02.2021 5 z 5

Knížka, která zahřeje u srdce a okouzlí nádhernými ilustracemi. Stejně skvělá jako první knížka :)