Start mit Max 1- Učebnice

nehodnoceno
Start mit Max 1- Učebnice https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255110/bmid_start-mit-max-1-ucebnice-255110.jpg 0 0 0

Učebnice je barevná, s velkým množstvím ilustrací a fotografií, které děti motivují k samostatné práci. Důležitou součástí 1. dílu knihy je vstupní fonetický kurz o rozsahu cca 20 hodin výuky. Veškeré texty a říkanky na kazetě (CD) jsou namluveny rodilými mluvčími (včetně dětí), výbornou motivací jsou také svižné písničky. Příručku učitele Start mi Max 1 najdete v materiálech ke stažení (zdarma v pdf formátu).... celý text

Přidat komentář

Y2T
15.10.2020

Jedna z mála učebnic němčiny pro děti z prvního stupně ZŠ. Učebnice je slušně zpracovaná, průvodní text je česky a je to psánu pro české rodilé mluvčí, které upozorňuje na odlišnosti němčiny od češtiny. Viděl jsem i lepší učebnice jazyků, ale učebnic němčiny pro první stupeň moc není a tato není rozhodně špatná, takže nakonec je to dobrá volba.
Velmi negativně hodnotím obchodní model, kdy učebnice a pracovní sešit jsou celkem levné, ale CD, které je pro výuku nepostradatelné, je velmi drahé. Levně se dají sehnat leda MC, což je ale zrovna pro výuku jazyků velmi nevhodné kvůli obtížnému hledání začátků jednotlivých nahrávek.
Dnes už je běžnější, že nahrávky jsou volně v MP3 na internetu, nebo případně, že má každá učebnice jazyka v ceně vlastní CD. Jedno CD u učitele je velmi omezující. Navíc němčinu dnes učí na 1. stupni jen minimum ZŠ, a pokud se podle této učebnice učí děti soukromě, musí si také nutně CD koupit, což cenovou dostupnost učebnice výrazně snižuje.

Myslím, že nakladatel by udělal lépe, kdyby nahrávky zveřejnil - sice by neprodal CD, ale těch nebude velký prodej, zato by mohl motivovat výrazně více lidí ke koupi učebnice a výuce dle ní. A kdyby učebnici i pracovní sešit zdražil o 10Kč, tak má cenu CD na jedné školní třídě bohatě zaplacenou.