Stařec a řeka

Stařec a řeka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415477/bmid_starec-a-reka-PxF-415477.jpeg 5 7 3

Nejkrásnější chvíle, které Will Millard ve svém životě zažil, strávil po boku svého dědy na břehu řeky s rybářským prutem. Když vyrostl z dětských let, postupně jej soutěživost a touha chytat stále větší množství stále větších ryb odvedla od přirozeného spojení s dědou i řekami jeho domova. Jednoho osudného dne, když mu mezi prsty proklouzne rekordní úlovek, si ale uvědomí, že ztratil kouzlo rybářství a že něco musí změnit. Stařec a řeka je ve svém jádru příběh o třech generacích mužů, kteří se snaží přijít na podstatu toho, co znamená být mužem, otcem a rybářem.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Old Man and the Sand Eel , 2018


více info...

Přidat komentář

BabaJaga11
13.04.2023 5 z 5

Krásná, poetická knížka plná životní moudrosti. Když jsem zjistila, že autor spoustu prostoru věnuje rybářským revírům a způsobům lovu ryb v Británii, myslela jsem, že mě knížka asi moc dlouho bavit nebude a že jí neudělím více než tři hvězdičky. Nakonec se však autorovi podařilo vše skloubit tak, že jsem dokonce upustila od úmyslu poslat knížku po přečtení dál. Původně jsem ji totiž kupovala v bazaru DK hlavně kvůli Čtenářské výzvě. Kdo má rád vodu, ryby, přírodu, ale také třeba Velkou Británii, s touto knížkou určitě neprohloupí.

Miroň
13.12.2021 5 z 5

Zajímavé nahlédnutí do života sportovního rybáře. Vzpomínky na dětství, na hon za největšími kapry za pomoci nejnovějších technologií až po návrat k základům, které získal od svého dědečka. Zamyšlení se nad současným trendem, kam se sportovní rybolov ubírá a samozřejmě také upozornění na nutnost ochrany nejen ryb, ale přírody jako celku. V mnoha věcech se s autorem naprosto ztotožňuji. Pro příznivce sportovní rybařiny určitě dobré čtení, které mohu doporučit.


soukroma
26.11.2020 4 z 5

Čtivé, zajímavé, britské: o dětství, rybaření, lásce k vodě a (vodním) živočichům a rodině. Spousta zajímavých informací o britské zvířeně, včetně varování ohledně hrozící záhuby 30-40% sladkovodních ryb! 75% (nižší hodnocení jen proto, že nejsem příznivcem bezohledného lovení ryb, a pak buď jejich pouštění či zabíjení - pozorovat na dálku a poučit se, to ano, ale číhání na ryby jako na kořist a pak jejich likvidace, to ne, to nechci ani vidět ani o tom číst; dnes už nesnesu ani sádky s vánočními kapry).