Stará vlast Rokytnice v Krkonoších

Stará vlast Rokytnice v Krkonoších https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472019/bmid_stara-vlast-rokytnice-v-krkonosich-HKQ-472019.png 5 2 2

Překlad sudetoněmecké krajanské monografie horského krkonošského města. Obsahuje podrobnou historii obce a popis života jejích obyvatel od doby prvního osídlení až do poválečných let. Vzpomínková a místopisná kniha je doplněná bohatým obrazovým a dokumentačním materiálem a předmluvou autora z původního německého vydání.

Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy Historie
Vydáno: , Město Rokytnice nad Jizerou
Originální název:

Die alte Heimat Rochlitz im Riesengebirge , 1991


více info...

Přidat komentář

LukasB.453
27.04.2023 5 z 5

neuvěřitelný "špalek" nabitý informacemi. a klobouk dolů před Rokytnickými, že překročili stín traumatu z vysídlení krkonošských němců a vydali i v češtině. po rozebrání původně vydaného nákladu rychle následoval dotisk, a ještě je zásoba knih v rokytnickém infocentru.

nero 13
10.02.2022 5 z 5

Kronika města ve kterém v současnosti žiji, napsaná z pohledu sudetských Němců, kteří před válkou tvořili více než devadesát procent obyvatel Rokytnice. Je to kvalitně zpracovaný a doplněný množstvím dobových fotografií, takže je zajímavé to srovnávat se současným stavem, četl jsem i kroniku psanou českými rodáky, takže jsem si to teď doplnil i z té německé strany.
Musím pochválit i naši radnici která se ve vydání kroniky angažovala a i díky ní Stará vlast Rokytnice v Krkonoších vyšla.


Štítky knihy

Krkonoše česko-německé vztahy obyvatelstvo sborníky historie měst, obcí a regionů obce

Autorovy knížky

Hans Pichler
německá, 1931
2021  100%Stará vlast Rokytnice v Krkonoších