Star Wars: Dobrodružství Luka Skywalkera, rytíře Jedi

Star Wars: Dobrodružství Luka Skywalkera, rytíře Jedi https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445214/bmid_star-wars-dobrodruzstvi-luka-skywal-Eft-445214.jpeg 4 17 9

Původní trilogie Star Wars nyní znovu ožívá v této pozoruhodné obrazové knize, kde vyprávění uznávaného autora Tonyho DiTerlizziho doplňují věhlasné malby Raplha McQuarrieho, legendárního konceptuálního umělce, který stojí za filmy Nová naděje, Impérium vrací úder a Návrat Jediho.

Komiksy Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Star Wars The Adventures of Luke Skywalker, Jedi Knight , 2014


více info...

Přidat komentář

Rawen616
07.02.2023 4 z 5

Primárně jde o knihu pro malé děti. Obsahuje děj všech tří původních filmů, ale zestručněný a zjemněný tak aby to bylo stravitelné pro děti cca do deseti let. Proč tedy tak vysoké hodnocení pro knihu, která je prakticky jen reklamou na Star wars pro malé děti? Protože někoho napadlo tuhle knihu vydat s hromadou ilustrací od dvorního ilustrátora a concept artisty světa Star wars Ralpha Mcquarrieho! Za naprosto směšnou cenu tak můžete mít doma malý artbook s výběrem jeho prací v poměrně příjemném širokém formátu, který jeho obrazům svědčí a ten dětinský text můžete zcela ignorovat:-)

p3tris
20.03.2022 3 z 5

Jsem geek, který na původní sérii Hvězdných válek vyrost. Ještě před preguel trilogií, v době, kdy bylo těžké sehnat jen figurku Darth Vadera, natož třeba stormtroopera. Takže bych měl být za tuhle knihu vděčný. Jenže nejsem. Samozřejmě, že původní nákresy Ralpha McQuurrie si zaslouží absolutní hodnocení. Jenže zbytek knihy měl být zpracován úplně jinak. Ne jen jako nějaké torzo příběhu upravené pro nejmladší čtenáře. Představoval bych si jí jako velkoformátovou publikaci, kdy na jedné straně bude kresba a na té druhé její popis. Včetně data vzniku a třeba nějakých zajímavostí, jako jsou rozdíly oproti filmům. Protože těch najde znalec více než dost. Tak třeba někdy příště.


Patrikcz
04.01.2022 3 z 5

Příběh Luka Skywalkera zestručněný na absolutní minimum určený primárně pro mladé začínající čtenáře (knihu jsem koupil především svému brzy 8mi letému synovci, ať si ji přečte jako jednu z prvních, poté co se ve škole naučí číst). Ocenit se musí hlavně původní skici - ilustrace jsou totiž vážně krásné, ale jinak starší čtenáře tato knihá nějak zásadně neohromí - 6/10.

Dombzila
03.03.2021 3 z 5

Před tím, než jsem tuhle knížku začal číst jsem si myslel, že mě dost nezaujme. A hodně jsem se mýlil.
Vůbec mi nevadí že není nijak dlouhá a ani mi nevadí, že je tam jen to nejpodstatnější.
A ty obrázky... NÁDHERA!
Knížka je sice pro začínající čtenáře, ale věřím, že hodně fanouškům SW by se taky líbila.

knizninadsenec
12.02.2021 5 z 5

Krásná kniha. Je spíše určena mladším čtenářům, ale myslím, že určitě potěší i ty starší fanoušky Star Wars. Mě rozhodně ano.
Příběh je zrychlený, ale nezklamal. Navíc jsou v knize překrásné, dokonalé, ilustrace od Ralpha McQuurrie.
Jsem spokojená. Je skvělá.

Kalper
05.01.2021 3 z 5

Jedná se v jádru o útlý artbook trochu nešikovného formátu. Délka knihy je 30 cm v zavřeném stavu, takže k jejímu pohodlnému prolistování potřebujete na stole slušný plac (v jedné ruce se pohodlně držet nedá). Pokud jde o obsah, ilustrace jsou opravdu krásné a se spoustou detailů, ale není jich mnoho. Příběh původní trilogie je zde zredukován na nejnutnější minimum a v zásadě pouze doprovází jednotlivé malby.

hippiesak
17.09.2020 5 z 5

Skvělá obrázková kniha. Ty ilustrace jsou fenomenální a doplněný textem, který je podle mě srozumitelný již pro předškolní děti. A my dospěláci si v jedná hodince (půlhodince) krásně oprášíme vzpomínku na všechny tři původní filmy STAR WARS. Mě se to velmi líbilo, je to doslova příběh o Lukovi. A jak jsem psal, tak doplněno nádhernými obrázky. Nebo možná jinak. Nádherné obrázky jsou doplněný o text s příběhem :)

Jarous108
27.07.2020 3 z 5

Původní trilogie na pár stranách, jedná se vyloženě o příběh pro děti - začínající čtenáře. Oceňuji, že kniha čtenáři nabízí původní ilustrace a koncepty Ralpha McQuarrieho, proto dávám jednu hvězdu navíc

dexterman
11.06.2020 3 z 5

Nevím moc dobře jak tohle hodnotit . Malba je krásná . Děj je však osekán na snad jen důležité části . Asi aby se to tam vše vešlo . Nicméně je tohle ideál spíš pro děti než pro dospělé a tak to asi i bylo cíleno . Ďetem se to bude dobře číst

Štítky knihy

Star Wars

Kniha Star Wars: Dobrodružství Luka Skywalkera, rytíře Jedi je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce16x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x