McCoy: Odkud přicházejí stíny

McCoy: Odkud přicházejí stíny https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82088/bmid_mccoy-odkud-prichazeji-stiny-T0D-82088.jpg 5 21 5

První kniha trilogie Zkouška ohněm. V jediném okamžiku... ... se životy trojice mužů navždy změní. Ve zlomku vteřiny, kdy zároveň cosi získají a ztratí, zničí svět, aby ho vzápětí opět stvořili. Mnohé už se stalo dřív, mnohé se ještě stane, nic ale neovlivní jejich životy tolik jako ona chvíle na pokraji věčnosti. V jediném okamžiku... ... zachytí Leonard McCoy, člověk ztracený v čase, ženu, aby ji nesrazilo auto, a tím změní dějiny Země. Uvázne v minulosti, avšak ze všech sil se snaží vrátit do svého století. Není mu ale souzeno obyčejné bytí, musí jít dál a vyrovnat se konečně s dozvuky života, který ztratil. V jediném okamžiku... ... kdosi zabrání Leonardu McCoyovi, člověku ztracenému v čase, zachytit ženu, aby ji nesrazilo auto, a dějiny Země zůstanou beze změny. Vrátí se do současnosti a setká se s lékařskou záhadou, kterou se rozhodne vyřešit. Pronásledují jej ale ozvěny života, který nikdy neprožil, a vidina předčasné smrti jej dovede až k běsům, s nimiž se dosud nesetkal. Kruh se uzavírá.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

McCoy: Provenance of Shadows , 2006


více info...

Přidat komentář

Nifredil
05.04.2024 4 z 5

Můj první Star Trek v knižní podobě a musím přiznat, že jsem rozpačitá. Čekala jsem vyšší literární kvalitu, ale zase mě docela nadchlo téma a hlavně způsob, jak je to lidské. Je to tak na pomezí hodně kvalitní sci-fi a braku. Kvůli recenzím tady jsem čekala více a to se úplně nekonalo. Úplně zklamaná nejsem, ale nadšená taky ne. Co je na té knížce opravdu fajn je to připomínání různých epizod seriálu, to jsem si užila moc. A musím souhlasit s tím, že je to výborně přeloženo s ohledem na reálie. Proto nakonec 4 hvězdy, i když za mě spíše někde mezi 3-4.

kolacky
26.10.2023 5 z 5

Vynikající. Naprosto vynikající. Úžasné propletení starých a nových příběhů a to tak, že na sebe neskutečně navazují. Stará posádka se předvádí v zavedených rolích, jak v útržcích původních dobrodružství, tak v tom, co je spojuje - promyšlená linie D. R. George III. Prožíváme celou cestu Enterprise od začátku, od prvních "dílů" až k časům, kdy jsou naši hrdinové už veteráni. Ale zdaleka ne odepsaní!
Už se těším na další díl...


David74
04.03.2023 5 z 5

Star Trek je prostě ta původní trojka - Kirt, Spock a McCoy. Škoda, že kvalitního čtení TOS je málo a v češtině ještě méně. A tohle je zatím nejlepší, co jsem od Star Treku četl. Plný počet si zaslouží nejen samotná kniha, ale i překlad. Bylo vidět, že překladatel se seznámil s reáliemi ST, což kdysi v začátcích před lety nebylo u všech úplně pravidlem. Knize dávám plný počet a kdybych mohl dát plný počet překladateli, tak taky.

Palorizek85
13.12.2021 5 z 5

Tato kniha mě zavedla vzpomínkami zpátky k tomu, čím by Star Trek měl být. Vesmírným eposem s příchutí sci-fi, romantiky a závažných životních rozhodnutí. Všem skalním fanouškům mohu doporučit - je to jako jíst výborné jídlo o několika chodech a přesto neodejít s pocitem přecpání. Perfektní vyvážený román.

hanak_v_exilu
07.03.2021 5 z 5

Po megalomanských dílech o galaktických bitvách s miliardovými ztrátami mi tenhle veskrze lidský příběh zaměřený na postavy hrozně chyběl. Kniha se odehrává ve dvou časových rovinách. Na Zemi třicátých let dvacátého století a během pětileté mise Enterprise 1701 a následných filmů. Druhá linie byla zhruba do poloviny knihy jednoznačně slabší, protože byla sotva víc než shrnutí epizod TOS. Pak opustila děj známý z televizních obrazovek, naservírovala strhující potyčku s Klingonskou říšskou flotilou a začala zaplňovat bílá místa v historii.

Štítky knihy

Star Trek Star Trek původní

Autorovy další knížky

2014  89%Spock: Oheň a růže
2008  95%McCoy: Odkud přicházejí stíny
2019  84%Kirk: Hvězda všem zbloudilým
2018  89%Hadi v rozvalinách

Kniha McCoy: Odkud přicházejí stíny je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce40x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x