Hadi v rozvalinách

Hadi v rozvalinách https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393183/bmid_hadi-v-rozvalinach-YRi-393183.jpg 4 7 2

Byl to rok hanby, rok, který si pozdější generace budou pamatovat jako ten, jenž změnil průběh dějin za cenu tisíců životů. Rok, kdy se udál Tomedský incident. Uprostřed eskalujícího politického napětí mezi Federací, Klingony a Romulany, pokračuje Hvězdná flotila v průzkumu Galaxie, a to čím dál agresivněji a rychleji. Také vyvíjí prototyp hvězdné lodi, od kterého si slibuje dokonce revoluci v průzkumu vesmíru. Experiment však vede ke katastrofě a zpustošení oblasti nebezpečně blízko Romulskému hvězdnému impériu. To došlo k závěru, že Federace začala testovat zbraň hromadného ničení. Jak vyzbrojování na obou stranách Neutrální zóny pokračuje, je kapitán John Harriman z federační vlajkové lodi U.S.S. Enterprise NCC-1701-B povolán, aby se v této dějinné události střetl se svým nejstarším nepřítelem. Kvadrant Beta dělí od totální války jeden špatný krok...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Serpents Among the Ruins , 2003


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
30.07.2020 4 z 5

Vždycky mi bylo divné, že se do velení USS Enterprise dostal někdo tak nerozhodný a ustrašený, jako John Harriman. Možná Flotila toužila, aby měl její vlajkovou loď na povel někdo předvídatelnější a diplomatičtější. A možná mu Star Trek Generations prostě jen křivdil. Hadi v rozvalinách jsou ambiciózní dobrodružství z časů, o nichž se v seriálech a filmech zmiňuje jen v náznacích, takže měl autor hodně manévrovacího prostoru. Bohužel ho nevyužil nejlépe, protože jeho myšlenková konstrukce nepůsobí příliš důvěryhodně a stabilně. Závisí na příliš mnoha proměných a pár chytře položených otázek by ji celou rozmetalo.

b2z
05.03.2019 5 z 5

Parádní Trek. Dost dlouho jsem se mu vyhýbal, ale nakonec jsem neodolal. Postavu Harrimana jsem měl v mysli vcelku nepříjemně uvedenou filmem Star Trek: Generations, kde ho vykreslili jako vcelku neschopného a nesympatického. Děj knihy je spíše přímočarý, ale nechybí zajímavé zvraty, i když některé se dají lehce prokouknout. Na druhou stranu je to zábava, takže s nadhledem. Posádka USS Enterprise-B je neokoukaná, a i když se zde pracuje s tématy, které musí zapadnout do kontinuity, tak je to poutavé. Postavy se rozvíjí, ale autor nejde úplně do hloubky, takže zde nenaleznete u každého kroku psychologický rozbor na několik stránek. Stejně tak zde není zbytečně moc postav, které by se vám pletly. Já jsem byl na 100% spokojený. Velký dík patří překladateli a redakci!


Štítky knihy

Star Trek

Autorovy další knížky

2014  89%Spock: Oheň a růže
2008  95%McCoy: Odkud přicházejí stíny
2019  84%Kirk: Hvězda všem zbloudilým
2018  89%Hadi v rozvalinách

Kniha Hadi v rozvalinách je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce7x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x