Pátrání po Spockovi

Pátrání po Spockovi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49470/star-trek-iii-patrani-po-spockovi-49470.jpg 4 28 3

Star Trek - Filmová řada série

< 3. díl >

Střela Genesis, kterou vypálil Khan, proměnila inertní mlhovinu Mutara na novou planetu kypící životem. Genesis ale také dokáže existující světy ničit. Její tvůrci si přáli, aby k převratnému objevu měli přístup všichni. Velitelství Hvězdné flotily se ale obává, že se z ní stane nástroj zla. A nepřátelé Federace nepřestanou, dokud se této nejmocnější zbraně v galaxii nezmocní. Spock je mrtev, posádka Enterprise truchlí a doktor McCoy trpí, protože mu Spock před svou smrtí vložil do hlavy svoji katru. Admirál James T. Kirk neváhá ani okamžik, s pomocí svých přátel – kolegů z posádky ukradne Enterprise a vydává se na planetu Genesis. Netuší, jak obtížný úkol má před sebou ani jaká osobní tragédie ho postihne… Románový přepis stejnojmenného filmu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Albert
Originální název:

The Search for Spock , 1984


více info...

Přidat komentář

Rawen616
14.07.2019 3 z 5

Stejně jako film, i kniha navazuje přesně tam kde Khanův hněv skončil. Pokud jsem si u předchozího dílu stěžoval, že nepřidává moc nového, tak tady se autorka docela rozjela a skoro celá první polovina knihy je "bonusový" materiál, který ve filmu nenajdeme. Dává sice velkou hloubku jinak okrajovým postavám(mám pocit, že si zvolila Saavik jako svou ustřední hrdinku a Kirk a jeho posádka ustoupili do pozadí) ale na druhou stranu nepřináší zase nic až tak moc překvapivého. Nemluvě o tom, že zrovna trojka patří k těm méně zábavným filmům ze staré série, takže kniha to natáhne ještě o něco víc. Pořád je to solidní scifi ale nic přelomového. Poslední třetina se pak už striktně drží filmu a uběhne hrozně rychle. Naštěstí skvělá pasáž s kradením Enterprise je zábavná stejně jako ta ve filmu.

Palorizek85
19.06.2016 3 z 5

Přišlo mi to trochu zdlouhavé...asi stejně jako film.


Phoenix16.cz
07.01.2013 3 z 5

Pátrání po Spockovi mě moc nebavilo ve filmovém zpracování. Jednoduše proto, že mi připadalo, že se tam stále nic neděje. Ani v knize jsem se přílišné akce samozřejmě nedočkala, jenomže kniha má oproti filmu tu výhodu, že slovy se dá vyjádřit mnohem víc než obrazy. Proto na knize oceňuji především hloubku postav, která se autorovi podařila vystihnout znamenitě. Popis duševního rozpoložení romulansko-vulkánské míšenky rozhodně byla výzva. V knize se dočkáme dalších podlínií různých postav, které ve filmu nenajdeme. Ale zda tu jsou ku prospěchu nebo ne, toť otázka. Některé mi zajímavé přišly, jiné, např. ta týkající se Scota a jeho rodiny, mi připadaly takové podivné až rušivé.

Štítky knihy

zfilmováno tragédie Star Trek Star Trek původní sci-fi

Autorovy další knížky

Vonda N. McIntyre
americká, 1948 - 2019
1993  69%Strážce snů
1993  87%Khanův hněv
2000  52%Poutníci po hvězdách
1994  81%Zpěv z neznáma
1994  80%Pátrání po Spockovi