Khanův hněv

Khanův hněv https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49469/star-trek-ii-khanuv-hnev-49469.jpg 4 32 6

Star Trek - Filmová řada série

< 2. díl >

Kosmická loď Enterprise, na jejíž palubě se tentokrát školí mladí kadeti, operuje u hvězdy Gama v souhvězdí Hydry. Kromě dramatického střetnutí s Klingony, které se ukáže být jen počítačovou simulací, dojde k neplánované tragédii – při přistání na nehostinné Alfa Ceti VI jsou průzkumníci zajati vzbouřenou posádkou Khana Singha, která se zmocní jejich sesterské lodi Reliant a nastolí hrůzný teror. Zmocní se vzbouřenci i Enterprise, supertajného projektu Genesis a admirála Kirka?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Albert
Originální název:

The Wrath of Khan , 1982


více info...

Přidat komentář

Terva
28.08.2023 5 z 5

To je opravdu
vhodný postoj
pro doktora,
jsem připravený
někomu ustřelit hlavu.

Film jsem kdysi dávno viděl, ale nějak si nevybavuji, že by byl tak krvavý a brutální. To, co Khan provedl s osádkou kosmické lodi Reliant a s lidma z laboratoře bylo dost nechutné. Khan chce získat mocný nástroj stvoření, nazvaný Genesis, ale chce jej využít k ničení. A jde doslova přes mrtvoly. Velmi kruté, napínavé a akční. Čtenář se ještě nestačil vzpamatovat z prvních dvou třech kapitol tohoto příběhu a hned začne další masakr.

Citát: Pene Sulu! Pane Sulu! Bože, Spocku, je mrtvý!

Ale aby jste si nemysleli, že to je jen o smrti. V příběhu najdete i lásku a hodně lásky. Dokonce si můžete přečíst zajímavou básničku. Jmenuje se Lov Žraplaza (Přeložila Carola Biedenmannová). Možná někomu něco dá, tedy pokud víte, co nebo kdo je to Žraplaz. Avšak, opět mi v příběhu schází humor. Nějaký tom sice je, ale na Star Trek je ho jako šafránu. Jinak další perfektní dobrodružství.

Citát: Romulandské pivo? Kostro, to je přece zakázaný!

kolacky
06.01.2022 4 z 5

Hvězdička dolů za oběti na životech... A ne, ne za pana Spocka, modří už vědí.


Rawen616
04.06.2019 3 z 5

Khánův hněv patří mezi ST filmy k těm nejlepším. Jeho novelizace bohužel není tolik působivá jako sice nudnější, ale díky Rodenberryho vizím a nerealizovaným představám mnohem zajímavěji pojatá novelizace prvního filmu. Rozhodně se nedá upřít Vondě McIntyre snaha a dozvíme se zejména spoustu informací o vedlejších postavách (Saavik, vědci z Reguly). Kniha bohužel selhává v tom, co je na celém filmu nejlepší - samotné vesmírné bitvy s Khanem. Ani se bohužel nedozvíme o moc více o Khanovi samotném, což je škoda. Zajímavý je pouze konflikt s jedním z jeho věrných(ve filmu pouze naznačený) V knize se také vyskytuje několik "chyb" - Reliant rozhodně nebyla stará loď, ale ve filmu šlo o jeden z křižníků nové řady třídy Miranda. Lodě patří pod Spojenou federaci planet, nikoliv Spojené státy atd. Film mohu rozhodně doporučit. Vynechává právě tu omáčku kolem a soustředí se jen na důležitý děj. Ale kniha je roztomilá zajímavost do sbírky pro Trekkieho a i pro neTrekkieho jako scifi novelka na pár večerů bohatě splní svůj účel.

Palorizek85
12.06.2016 4 z 5

Výborná kniha i film. Musím říct, že mě bavila více než první díl.

LenkaWal
03.05.2015 5 z 5

Skvělá knížka. Příběh rozhodně lepší než první.
Kdysi jsem seriál ráda sledovala, ale teď co čtu knížky, začínám v sobě pociťovat mírnou posedlost. Nechápu, že jsem se jim tak dlouho vyhýbala. Doporučuji.

Phoenix16.cz
03.01.2013 4 z 5

Khanův hněv patří mezi ty lepší TOS filmy, takže není divu, že i knižní zpracování je značně nadprůměrné. Kniha má navíc jedno plus oproti filmu. Má větší prostor, kde se věnuje Khanovi a jeho pohnutkám a myšlenkám, které ho nutí dělat to, co dělá.

Štítky knihy

zfilmováno rukojmí Star Trek sebeobětování Star Trek původní sci-fi

Autorovy další knížky

Vonda N. McIntyre
americká, 1948 - 2019
1993  69%Strážce snů
1993  87%Khanův hněv
2000  52%Poutníci po hvězdách
1994  81%Zpěv z neznáma
1994  80%Pátrání po Spockovi

Kniha Khanův hněv je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce59x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x