Stanice II - Laser nad Zálivem

Stanice II - Laser nad Zálivem https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120616/bmid_stanice-ii-laser-nad-zalivem-KGm-120616.jpg 4 13 2

Stanice série

< 2. díl

Pokračování románu Stanice I. V pekle, které se rozpoutalo na Zemi i v kosmu, umírají lidé. Má člověk tváří v tvář vědomí povinností možnost volby? Smrt v kosmu zachraňuje životy na Zemi a přispívá k porážce zla.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Transit
Originální název:

Silver Tower , 1988


více info...

Přidat komentář

ludek.n
13.11.2023 4 z 5

Boj o vesmír a nadvládu nad Perským zálivem pokračuje. V první knize příběh vyeskaloval útokem Sovětů proti americké stanici Armstrong, v knize druhé je potřeba iránský problém vyřešit ku prospěchu jedné ze stran, a už od prvních stránek je zřejmé ke které z nich se štěstěna přikloní. Dale Brown nic neubral na nátlakové strategii. V technických detailech a v bojových akcích je vysoce přesvědčivý, méně už mu to jde ve vztahových rošádách. Tento román ale samozřejmě není o vztazích, ale o sovětsko-amerických operacích na dálném Východě. Brownův patriotismus vykukuje z každého řádku, a tak je jasné, že jeho hrdinové dokážou v zápalu věci i nemožné a kde by se vzal takový bohatýr, aby je dokázal zastavit? Napětí je dávkováno postupně a vyprávění se ubírá ke svému cíli bez jediného zaváhání nebo odbočky. Na druhou stranu je pravda, že finále vzal autor opravdu hopem a spoustu linií nechal otevřených do vakua.

Ivan F
27.05.2020 1 z 5

Úplná vtákovina, konina a hlúposť. Pokračovanie začína tam, kde prvý diel skončil a to uprostred vety a odstavca v rovnakom tempe a popise somarín. Že som sa ja somár odhodlal prečítať si aj pokračovanie. Ale čo už, keď som čitateľský masochista a dávam knihe (takmer) vždy šancu, aby ma autor jej obsahom presvedčil, že čas strávený čítaním za to stojí. Lenže nestojí a knihu šmahom ruky dávam do zoznamu "Kníh, ktoré napriek vysokému hodnoteniu nestoja za prečítanie". Presne to, vysoké hodnotenia a obálka ma presvedčili, že kniha bude stáť za prečítanie, lenže chyba lávky. Už viackrát som sa vysokým hodnotením nechal napáliť, ach joj.


Autorovy další knížky

Dale Brown
americká, 1956
1991  78%Stanice I. - Smrt na oběžné dráze
2007  86%Nervové centrum
1991  77%Stanice II - Laser nad Zálivem
2006  74%Megafortress
2000  60%Poděs