Stalpi

Stalpi https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435381/bmid_stalpi-i7W-435381.jpeg 3 16 4

Stallo série

< 2. díl

Když věříte na trolly, jste prostě jenom zvláštní, ale když víte, že existují, je to jako prokletí. Na sámském území v severním Švédsku se objeví neobvykle velký vlk. Ochránci přírody pod tlakem veřejného mínění rozhodnou, že nebezpečné zvíře odchytí a převezou do Norska. Do cíle však už nedorazí. Diana se po studiích medicíny vrátila do rodného města, šťastně se vdala a narodila se jí dcera. Když se dozví, že se její dávná kamarádka z dětství Susso ocitla v obtížné situaci, rozhodne se ji navštívit. Nemůže ovšem tušit, jak nedozírné následky pro ni bude toto setkání mít. Sussina matka Gudrun zjistí, že z psychiatrické léčebny uprchl Lennart Brösth. Ani v nejmenším nepochybuje, že odsouzený zločinec nezapomněl, kdo před deseti lety stál za rozprášením jeho sekty. Je jen otázkou času, kdy se všichni opět ocitnou ve víru nepochopitelných a děsivých událostí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Stalpi


více info...

Přidat komentář

karol.cadex
06.09.2021 5 z 5

M I L U J U !
Nechápu, co dělám tady v téhle zemi a proč neklepu kosu někde na severu a nehoním olysalý veverky a myšičky. Popravdě mi trochu v tomto díle chyběli opravdoví skřítci. A větší mysteriózno. Ale vynahradili mi to ty úplně posedlí magoři.
A vůbec nevím, co napsat víc, protože cokoli bych napsala, tak bych spoilerovala a to by byla velká škoda. To se musí totiž prožít.
Za mě je Stallo a Stalpi věc, která ve mně bude dlouho rezonovat.

pajaroh
09.05.2020 2 z 5

Po prvním díle jsem věděla, do čeho jdu, jenže pan spisovatel přitvrdil, akce stíhá akci už od začátku, vyžívá se v bizarních až nechutných popisech na úkor tajemné atmosféry z první knihy, popisy okolí shrnul do několika málo vět a z mytologických tvorů se stali už jen opelichaní vraždící šílenci. Škoda, zajímavé nápady tam skryté jsou a postavy Grete či Stavy mohly mít dobrou dějovou linii. Jakoby se z dobré staré legendy snažil udělat akční trhák za každou cenu.


martina1199
20.03.2020 3 z 5

Stejně tajuplně mrazivé jako Stallo. ALE!!! Ale co má znamenat ten konec? Co bude s Lennartem? Co se stalo Rolandovi?

danielosbourne
17.03.2020 2 z 5

Musím říct, že na Stalpi jsem se velice těšil. Stallo se mi hodně líbilo a docela mě zajímalo, co autor vymyslí dál. Bohužel jsem se v druhé knize zklamal. Nevím, zda to bylo tím, že jsem první díl četl před 7 lety a líbilo se mi v knihách něco jiného, nebo se autorovi prostě druhá kniha nepodařila, každopádně to bylo hodně špatné.
Trvalo mi dlouho, než jsem se do knihy začetl a vůbec jsem se nedokázal zorientovat, jak to v tomhle světě vlastně chodí. Autor více méně nic nevysvětluje, a když, tak je to třeba až v polovině knihy. Navíc do knihy vložil hodně násilných scén, které mi přišli v příběhu naprosto zbytečné a nuceně vložené.
Na příběh je pohlíženo z pohledů několika postav (starých i nových) a minimálně jedna postava mi přišla naprosto zbytečná, protože v jejích kapitolách se nedělo vůbec nic, nacházelo se v nich právě celkem dost násilných scén, ale k vývoji hlavního děje nepřispěli ani troškou.
Za mě tedy dvě hvězdy, a to jen za to, že nějaké kapitoly nebyly tak špatné a možná v tom hraje roli i nostalgie, kterou jsem při čtení pociťoval díky Stallu.