Stalin: stručný životopis

Stalin: stručný životopis https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29319/stalin-strucny-zivot-29319.jpg 4 8 2

Studie o Stalinovi přináší množství podrobností o jeho životě, politické práci a současně o celé epoše sovětských dějin.

Přidat komentář

martina2704
31.12.2016 5 z 5

Veber poskytuje základní informace o Stalinově životě, a to stručně a jasně, ale zároveň tak, že nevynechává nic důležitého. Charakterizovala bych knížku jako takovou základní příručku, na jejímž základě je možné dohledat si další literaturu. Zároveň se hodně dobře čte a člověk se v ní neztrácí.

černoboh
02.02.2015 5 z 5

Myslím, že zejména pro čtenáře, kteří o Stalinovi a počátku Sovětského svazu příliš mnoho nevědí, je tato kniha velice užitečná (mně osobně udělala konečně v hlavě pořádek ohledně vzniku SSSR a vůbec obecně, co se ruského komunismu týče). Asi se nedá mluvit o nějak vyčerpávající publikaci, přece jenom je historie SSSR příliš obsáhlá na necelých 200 stran. Ale přesto jsou zde uvedena všechna velká jména a události bolševické revoluce a dalšího vývoje, takže není problém si dohledat dodatečné informace. Ovšem co je především důležité, kniha udává na pravou míru stalinské zločiny, což je především zajímavé, pokud máte možnost srovnat s dobovým životopisem, publikovaným ještě za Stalinova života (kde nic podobného samozřejmě nenajdete).