Stačí jen málo - 52 způsobů, jak rozvíjet klid mysli pomocí neuropsychologie

Stačí jen málo	- 52 způsobů, jak rozvíjet klid mysli pomocí neuropsychologie https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304882/mid_staci-jen-malo-52-zpusobu-jak-rozvi-LsR-304882.jpg 5 5 3

Tato kniha nabízí jednoduchá cvičení, která mají chránit proti stresu, zlepšovat náladu a budovat větší emoční odolnost. Autor jako neuropsycholog vychází z výzkumy podloženého zjištění, že i malé úkoly, které svému mozku dáme, mohou v dlouhodobé perspektivě vést k velkým změnám. Proto nabízí právě 52 cvičení, jednou z možností je vyhradit na každé z nich jeden týden a svou mysl cvičit po celý rok. Většinu cviků lze provádět kdykoli, kdekoli a pouze v mysli. Předkládané úkoly souvisejí se schopností zaměřit se na tom, co je dobré, odpustit si, přijímat vlastní tělo, všímat si krásy, projevovat vděk a pokoru, usilovat o věci bez ulpívání, smířit se s nedokonalostí, nebrat si věci osobně, mít víru, zaplnit díru v srdci, milovat a s řadou dalších ctností. Kniha, v níž autor spojuje svůj zájem o vědu a meditaci, neupřednostňuje žádné náboženství a obsahuje také mnoho poznatků z neurověd. Zatím byla přeložena do 14 jazyků.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Portál
Originální název:

Just One Thing


více info...

Přidat komentář

LadyLane
29.05.2021 5 z 5

Ako už z názvu vyplýva, kniha sa zaoberá množstvom spôsobov, ako sa sprítomniť, nájsť súcit so sebou, získať väčší vhľad do osobného aj spoločenského života a to všetko s odtlačkom neuropsychológie- logicky, stručne a zároveň zrozumiteľne popísané mechanizmy nášho mozgu a tela, ktoré vysvetľujú, ako fungujú jednotlivé cvičenia, čo dodáva na dôveryhodnosti.

"Ak sa staráte o minúty, roky sa o seba postarajú samé."

hu_87
29.12.2020 4 z 5

Kniha je spíše prakticky zaměřená a sem tam se dozvíte nějakou tu zajímavost z oblasti neurověd. Jak už z názvu vyplývá, jde tu o celkem 52 možných způsobů.
Ocení ji především jako možnou inspiraci lidé v krizi, psychologové, terapeuti a prostě každý, kdo se chce přiučit nějaké té svépomoci.


ismael
22.02.2017 5 z 5

Kniha je velice praktická, člověk si ji může vzít kamkoli a udělat si skoro kdekoli nějaké cvičení, aby přispěl ke své vyšší pohodě. V jednoduchosti je síla!

Autorovy další knížky

Rick Hanson
americká, 1949
2013  70%Buddhův mozek
2016  96%Stačí jen málo - 52 způsobů, jak rozvíjet klid mysli pomocí neuropsychologie
2022  100%Okamžitá pomoc proti úzkosti pomocí KBT, mindfulness a relaxace

Kniha Stačí jen málo - 52 způsobů, jak rozvíjet klid mysli pomocí neuropsychologie je v

Přečtených11x
Knihotéce6x
Chystám se číst17x
Chci si koupit4x