Neviditelné město

Neviditelné město https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466568/bmid_neviditelne-mesto-j7i-466568.png 3 34 9

Srdce času série

1. díl >

Jak by vypadal dnešek, kdybyste mohli změnit minulost? Lena: dívka bez minulosti, ale s tisícem otázek. A pro jednou na ně nedokáže odpovědět ani její nejlepší kamarádka Bobbie, která jinak ví všechno. Co se stalo jejím rodičům? Proč se v tetině rodině pořád cítí jako cizinka? Dante: chlapec s různobarevnýma očima. Pochází z jiného světa a možná má odpovědi, které Lena hledá. Ale může jí je prozradit? Tajuplné hodinky s osmerem ručiček spojí jejich světy. Začíná tak cesta časem, která pěkně potrápí vaši představivost.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Das Herz der Zeit: Die unsichtbare Stadt , 2019


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
21.10.2023 1 z 5

Tak tohle tedy ne. Nevím proč, ale kniha mi vůbec nesedla a do čtení jsem se musíme přímo nutit.
Pro mne byla kniha nemastná neslaná.
Bohužel.

Bětužka
30.01.2022 5 z 5

Nevím proč má kniha tak malé hodnocení, mě se líbila. Byla bych ráda za další díl.


Damonka12
08.01.2022 1 z 5

1,5 tak tohle byla katastrofa, těšila jsem se na cestování časem a žádné nepřišlo, teda skoro, nějaký náznak tam byl. Taky romantické lince jsem nevěřila ani trochu, bylo to celé strašně nereálné. Super je na knize snad jen obálka a nápad s neviditelným městem. To je ale vše.

andrejci
30.12.2021 4 z 5

Po dlouhé době se mi konečně podařilo přečíst knihu. To je úspěch, ale knížka mě zklamala. Čekala jsem, že to bude lepší.
Nápad se mi líbil. Ale dějově to je pro mladší. Kdybych byla mladší tak by se mi to líbilo.
Čekala jsem, že se tam dozvíme mnohem víc o Neviditelném městě a o cestování čase. Bylo to podle mě strašně rychle ukončené.
Postavy byly taky nepovedené. Jediná, kdo stál za zmínku byl Dante. Lena prostě byla ještě malá holčička.
Nalákala mě krásná obálka, ale už to není pro mě.

janca6129
09.08.2021 2 z 5

Na Neviditelné město jsem se těšila. Nalákala mě krásná obálka a zajímavá anotace, nicméně asi už nejsem cílovka, protože mě to prostě a jednoduše nebavilo. Postavy nijaké, nedokázala jsem si snad k žádné najít vztah, příběh pomalý, bez akce, prostě nudný.

Osobne bych to zařadila někam na pomezí pro děti a YA. Mladší čtenářky pod 15 by to mohlo bavit, u těch starších už pak záleží na vkusu.

KatChiss
07.08.2021 4 z 5

3,75/5
Tohle byla tak super oddechovka, kterou jsem měla přečtenou za dva dny.

Pozitiva:
+ grafická stránka, mapy
+ čtivost
+ krátké kapitoly
+ kromě teenagerů jsou tu i dospěláci
+ sociální sítě a technika
+ cestování časem a jeho následky

Negativa:
- typická hl. protagonistka: sirotek, obyčejná, na okraji společnosti
- chyby v textu

Už se těším na další výlet do Neviditelného města

Lea_41
07.08.2021 4 z 5

Svět, který nám autorka zde vykreslila byl pěkný a zajímavý. Popravdě na začátku jsem se musela trochu přemáhat abych četla dál. Konec byl už lepší. Hodně mi připomínala Tisíc kousků tebe.

spencer
26.06.2021 2 z 5

Na tuto knihu mě nalákaly názory, že se podobá sérii Drahokamy od K. Gier, kterou naprosto zbožňuju. Už podle hvězdiček je vám jasné, že moje očekávání kniha bohužel nenaplnila. Začátek mě bavil, ale jakmile jsem se dostala do poloviny, přišlo mi vše až moc zdlouhavé. Co se postav týče, dělalo mi dost velké potíže si k někomu vybudovat vztah a až na pár výjimek mi byly nesympatické (mrzí mě to, ale je tomu opravdu tak). Dějová linka byla na mě až moc předvídatelná a ani na konci se žádné překvapení nekonalo. Musím si vše nechat ještě projít hlavou, ale nejsem si jistá, zda se do pokračování pustím. Knize se ale musí nechat jedno, má nádhernou obálku.
2,75/5*

Akléda_
08.06.2021 2 z 5

Nejspíš budu se svým názorem vybočovat z řady, ale tohle mě prostě nebavilo. Prvních sto stran bylo fajn, ale pak mi to celé přišlo moc dlouhé, utahané a v druhé části knihy už jsme se točili v kruhu, kdy se hlavní hrdinka snaží zjistit co se stalo a tak se neustále vrací do minulosti, pak do přítomnosti, snaží se napravit své chyby a takhle pořád dokola. Ani Lena mi jako hlavní hrdinka moc nesedla, nebyla mi vyloženě protivná, ale nevybudovala jsem si k ní žádný vztah. Naopak Dante mě bavil, ale jeho potenciál nebyl vůbec využít. Romantická linka byla totálně mimo a vůbec mi tam nesedla. Knížka má ale aspoň krásnou obálku a krátké kapitoly. Do dalších dílů se nejspíš pustím, zajímá mě jak v ději autorka bude pokračovat, ale nijak mě to neohromilo.

Autorovy další knížky

Monika Peetz
německá, 1963
2012  73%Úterní ženy
2013  77%Sedm dní bez
2014  79%Úterní ženy mezi bylinami a řepou
2021  65%Neviditelné město
2017  68%Jedna + 1

Kniha Neviditelné město je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce88x
Chystám se číst94x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x