Špunťa a já

Špunťa a já https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496692/mid_spunta-a-ja-EnS-496692.png 5 9 2

Knížka vypráví o holčičce, které umřel milovaný pes Špunťa. Pejsek byl už moc starý a unavený. Doma byli smutní všichni, ale nejvíc holčička: začal ji pronásledovat temný mrak, v očích ji štípalo jako po mýdle a kolem srdce ji tlačilo, jako by ji svírala chobotnice... Knížku pro malé děti o ztrátě, zármutku, síle vzpomínek a o tom, jak se s tím vším naučit zacházet, napsala renomovaná autorka a dětská psycholožka Alicia Acosta.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Cesta domů
Originální název:

Peque y yo , 2021


více info...

Přidat komentář

bibi.r
07.02.2023 5 z 5

(SPOILER) To bylo skutečně velmi hezké.

Pokud dítěti umře zvířátko, je fajn sáhnout po téhle knížce. V knize je citlivě vysvětleno, co smutek ze ztráty obnáší a nabízí způsob, jak pomoci se s tím vyrovnat.

Něžné ilustrace příběhu dodávají tu pověstnou třešničku na dortu.

TerJac
03.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Doporučuji, kniha bude pro děti přínosem. Je sice smutná, ale je v ní citlivě ukázáno, jak se vyrovnat se smutkem. Hlavní hrdince umírá milovaný pejsek. Následně je popsáno, co holčička cítí, jak na ni smutek působí a v závěru je pěkně vykresleno, jak se s tím vyrovnat - holčička zkrátka přijde na to, že měla štěstí, že s pejskem mohla strávit tolik času, poznat jej, a že i když už tady Špuňta není, má jej stále ve svých vzpomínkách. Četli jsme se synem - 5 let, je na taková témata dost citlivý, ale moc se mu to líbilo. Jako způsob přiblížení smrti a odloučení, je tato kniha pro prcky velmi dobrá.